Στη Λεμεσό περπατούσαν για ναύτες σε όλο τον κόσμο [ΒΙΝΤΕΟ]

Ναυτική ενημέρωση ors Εκστρατεία υλοποίησης “Ναυτικοί. «Το παίρνουμε για εμάς, περπατάμε για αυτούς» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις ακτές της Λεμεσού σε ευγνωμοσύνη στους Ναυτικούς που συνέχισαν να προμηθεύουν στον κόσμο τρόφιμα, καύσιμα και άλλα ζωτικά αγαθά κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

“Πρέπει να ξέρουμε ότι οι ναυτικοί τα παίρνουν τα πάντα για εμάς, περπατάμε μόνο 10 χιλιόμετρα γι ‘αυτούς”, δήλωσε ο Φίλιππος Φίλης, Πρόεδρος του Κυπριακού Επιμελητηρίου Ναυτικού. “Ίσως πιστεύετε ότι εάν δεν υπήρχαν φορτία, θα υπήρχε διακοπή στη διανομή αγαθών, ίσως τα ψυγεία που θα είχαν αποθηκεύσει τα εμβόλια δεν θα ήταν εδώ.”

Προς τιμήν των ναυτικών, πραγματοποιήθηκε μια συμβολική πορεία 10 χλμ. Από το Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού προς την Παλιά Αμαθούντα, κατά την οποία παρατηρήθηκαν αυστηρά αποστάσεις και υγειονομικά αρχεία.

Όλες οι προσπάθειες έχουν τέσσερις στόχους. Οι ναυτικοί πρέπει να λάβουν άμεση μεταχείριση στην ξηρά, δίκαιη μεταχείριση, “αποποινικοποίηση” της ναυτικής ναυσιπλοΐας και ιεράρχηση των εμβολιασμών, αλλαγή πληρώματος και παροχή εγκαταστάσεων επαναπατρισμού.

Source