Στη Νιγηρία ανακαλύφθηκε μια νέα μετάλλαξη στον κοραναϊό. Περιπτώσεις σε αρκετές ιταλικές πόλεις

Η ανάπτυξη ενός νέου ιού είναι ανησυχητική. Περιπτώσεις στη Νιγηρία տարբեր Πόλεις στην Ιταλία – Πρόσφατες πληροφορίες

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Μια νέα έκδοση του SARS-CoV-2 ανακαλύφθηκε στη Νιγηρία από τον καθηγητή Christian Hepp, η οποία διέφερε από αυτές που βρέθηκαν στη Νότια Αφρική, αλλά με κάποιες παρόμοιες μεταλλάξεις που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι είναι αδύνατο να καθοριστεί εάν αυτή η μετάλλαξη σχετίζεται με την αύξηση των περιπτώσεων στη χώρα.

Η ανακοίνωση της νέας μετάλλαξης έγινε στα μέσα της εβδομάδας από το Ίδρυμα Acegid για μολυσματικές ασθένειες στο Ede, νοτιοδυτική Νιγηρία. Αλλά αυτό δεν έγινε απαρατήρητο έως ότου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικανικής Ένωσης (CDC) συγκάλεσαν μια έκτακτη συνάντηση για να το μάθουν.

Μιλώντας σε μια τηλεδιάσκεψη στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, ο διευθυντής του CDC John on Nkengasong είπε ότι περισσότερα δείγματα θα δοκιμαστούν για να δώσουν στους επιστήμονες μια ευρύτερη εικόνα για τη διάδοση της νέας έκδοσης στη Νιγηρία. Σε συνέντευξή του στην Agence France-Presse, ο Christian Happi, καθηγητής μοριακής βιολογίας που ανέλυσε το γονιδίωμα του ιού, ζήτησε να μην καταλήξει σε συμπεράσματα.

Από τα 200 δείγματα που αναλύθηκαν από τον Acegid από τις αρχές Δεκεμβρίου, μόνο δύο δείχνουν γενετικές μεταλλάξεις. Το ένα ελήφθη στις 3 Αυγούστου και το άλλο στις 9 Οκτωβρίου.

“Δεν έχουμε στοιχεία ότι αυτές οι διακυμάνσεις σχετίζονται με την τρέχουσα αύξηση των περιπτώσεων στη Νιγηρία”, είπε.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Νιγηρία έχει καταγράψει μόνο 82.000 περιπτώσεις և 1.246 θανάτους από το Covid-19. Ωστόσο, ο αριθμός των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε μια χώρα 200 εκατομμυρίων είναι ασήμαντος. Από την αρχή του μήνα, οι περιπτώσεις αυξάνονται κατά εκατοντάδες κάθε μέρα.

“Δεν γνωρίζουμε από πού προήλθε αυτή η νέα μετάλλαξη. Πιστεύουμε ότι συνέβη από μόνη της, ότι εμφανίστηκε στη Νιγηρία. “Δεν νομίζω ότι εισάγεται”, δήλωσε ο Hapin, πρώην καθηγητής μολυσματικών ασθενειών που ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες.

Κρούσματα μολυσμένων ιών στη Νάπολη, Βενετία, Ιταλία

Η μετάλλαξη του κορανοϊού, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, βρέθηκε σήμερα σε έξι επιβάτες που επέστρεψαν στη Νάπολη, πριν διακοπεί η αεροπορική επικοινωνία με το Λονδίνο και άλλες βρετανικές πόλεις.

Αναφέρθηκαν τρεις ακόμη περιπτώσεις στα βόρεια προάστια του Βένετο, δύο στη νότια, ευρύτερη περιοχή του Μπάρι.

Τέλος, σε σχέση με τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συμβούλεψε την κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα ότι το πρόγραμμα προληπτικών μέτρων που παρουσίασαν είκοσι ιταλικές περιφέρειες δεν επαρκεί για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Αυτό σημαίνει ότι οι πίστες του σκι, που είναι κλειστές σε αυτό το στάδιο, ενδέχεται να μην ανοίξουν ξανά στις 7 Ιανουαρίου, όπως είχε προγραμματιστεί πριν από τις διακοπές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Source