Στο νέο μπλοκ, αναζητούν το τελικό αυγό. Επιδημιολόγοι στο Προεδρικό Μέγαρο

Σήμερα ο Πρόεδρος επισκέπτεται τους επιδημιολόγους και ακούει τις προτάσεις τους. “Δεν πηγαίνουν φωνητικά.” Σενάρια Universal Block, Τι προβλέπει ένα Calmer Block – Το νέο κοινοτικό στέλεχος του VOC 202012/01 βρισκόταν αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Με δύο γενικά σενάρια αποκλεισμού, όπως αυτό που βιώσαμε την άνοιξη, τα πιο χαλαρά σενάρια αποκλεισμού του μοντέλου που επιβλήθηκαν στη Λεμεσό και στην Πάφο το Νοέμβριο, τα οποία ήταν στο τραπέζι, μέλη της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας ανεβαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υποτίθεται ότι οι επιδημιολόγοι, που δεν πηγαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο με μία «ψήφο», θα υποβάλουν στον Πρόεδρο τις προτάσεις τους για κάθε σενάριο της επόμενης ημέρας, δίπλα-δίπλα, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου δεν δείχνει την αναμενόμενη βελτίωση. Αυστηροί περιορισμοί.

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή ανάρτηση Κύπρος Φορές: Το πρώτο σενάριο, το καθολικό αποκλεισμό, είναι πλέον γνωστό σε εμάς. Κλείσιμο εταιρειών ασφαλείας στον ιδιωτικό τομέα, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στέλνοντας μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, sms, ο αριθμός των οποίων είναι άγνωστος για τα ταξίδια μας.

Το δεύτερο σενάριο, ο πιο ήρεμος αποκλεισμός, σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει τη συνέχιση των υπαρχόντων μέτρων στο μοντέλο Λεμεσού-Πάφου, με το κλείσιμο λίγων μόνο εταιρειών και περαιτέρω ταξιδιωτικούς περιορισμούς, κυρίως από πολιτεία σε περιοχή. Σε αυτήν την περίπτωση, επίσης, εξετάζεται εάν η αποστολή sms για το ταξίδι θα είναι πιο χρήσιμη όσον αφορά την πιστή συντήρηση των εκδηλώσεων.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο δεν προβλέπει το κλείσιμο του ιδιωτικού τομέα, δίνει στην κυβέρνηση περισσότερη αισιοδοξία για τη διαχείριση της οικονομίας, διότι ανεξάρτητα από το πόσο μετράνε στο Υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα δεν έρχονται για υποστήριξη, όπως στον πρώτο αποκλεισμό στην αρχή της επιδημίας. ,

Το νέο στέλεχος της κοινότητας

Ωστόσο, χθες, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 665 νέες περιπτώσεις, λίγο πριν από τους δύο θανάτους συμπολιτών μας, ότι σε ένα από τα 24 τυχαία δείγματα, μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου αποκάλυψε ένα νέο στέλεχος του ιού, το VOC 202012. / 01, το οποίο επιβεβαιώνει την παρουσία του εισαγόμενου στελέχους στην κοινότητα. “Ο μεγάλος αριθμός ημερήσιων περιπτώσεων, παρά τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται, οφείλεται εν μέρει στην ύπαρξη ενός νέου στελέχους στην κοινότητα”, δήλωσε μια αρμόδια πηγή στο Υπουργείο Υγείας.

Source