Στο νότο, τα ραντεβού εμβολιασμού θα είναι σε απευθείας σύνδεση

Στο νότο, αναφέρθηκε ότι τα ραντεβού τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη φάση των εμβολίων κοραναϊού θα πραγματοποιηθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Το Κυπριακό ραδιόφωνο ανακοίνωσε την καθιέρωση της ψηφιακής πλατφόρμας για τον εμβολιασμό κατά του νέου τύπου κοραναϊού, πραγματοποιώντας συνέντευξη τύπου από την Υπεύθυνη Γραμματεία Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Κατά συνέπεια, η πλατφόρμα αποτελείται από τρεις ενότητες: επιλέξιμα άτομα για τα οποία θα διοργανωθούν ραντεβού εμβολιασμού, κέντρα εμβολίων και κέντρο δεδομένων που θα λειτουργεί σε κεντρικό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, η ποσότητα των διαθέσιμων εμβολίων, ο αριθμός των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων ατόμων θα παρακολουθούνται άμεσα και θα παραγγέλνονται εγκαίρως νέα εμβόλια.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Γιοάννου συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη του Επιδημιολογικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου και εξέτασε την τρέχουσα κατάσταση του κοροναϊού στα νότια της Κύπρου και την κατάσταση των νοσοκομείων.

Αναφέρθηκε ότι το Συμβουλευτικό Συμβούλιο θα ενημερώσει αύριο τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και το Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο θα συνέλθει την Πέμπτη, θα αποφασίσει για πιθανό δεύτερο γενικό κλείσιμο.

.Source