Στο Παιδικό Πανεπιστήμιο Özay Günsel, Επιστήμονας της Εβδομάδας, Νικητής Νόμπελ Χημείας Καθ. Δρ. Ο Aziz Sancar έγινε

Το Παιδικό Πανεπιστήμιο Özay Günsel, το οποίο προετοιμάζει διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα κάθε εβδομάδα για φοιτητές διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, συνεχίζει τις διαδικτυακές του δραστηριότητες τα Σάββατα. Η ανακύκλωση, τα φρούτα και τα λαχανικά, η νοηματική γλώσσα και ο κόσμος της επιστήμης συζητήθηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου μαθητές της ομάδας Γη, Ήλιος και Γαλαξίας μαθαίνουν με διασκέδαση.

Επιστήμονας της εβδομάδας καθηγητής Δρ. Aziz Sancar …

Το Παιδικό Πανεπιστήμιο Özay Günsel, το οποίο εισάγει έναν επιστήμονα σε μαθητές κάθε εβδομάδα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Άνοιξης, συνεχίζει να παρουσιάζει πρότυπα στους μαθητές του. Αυτή την εβδομάδα, ο νικητής του Νόμπελ Χημείας, καθηγητής Δρ. Εισήχθη ο Aziz Sancar. Φοιτητές, που ήρθαν στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ως προσκεκλημένος στο Πανεπιστήμιο Near East το 2018, καθηγητής Δρ. Έμαθε για την ιστορία της ζωής του Aziz Sancar, η οποία ξεκίνησε σε μια ταπεινή οικογένεια και πήγε στη δουλειά του για την οποία έλαβε το βραβείο Νόμπελ στη Χημεία. Καθηγητής Δρ. Η ιστορία της ζωής του Sancar ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα για τους μαθητές να ονειρευτούν ότι «μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς».

Η ασφαλής μου πένα

Οι μαθητές του ομίλου Earth και Güneş σχεδίασαν προϊόντα χρησιμοποιώντας υλικά που δεν χρησιμοποιούνται στο σπίτι, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν ή να ανακυκλωθούν, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποίησαν από κοινού. Με τη δραστηριότητα «My Safe Pen», οι μαθητές που έχτισαν ένα κάστρο χρησιμοποιώντας ρολά χαρτιού τουαλέτας έμαθαν επίσης τι πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την κατασκευή ενός κτιρίου. Οι μαθητές, οι οποίοι έδωσαν επίσης ονόματα στα κάστρα που έχτισαν, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και τις δεξιότητές τους στο χέρι ενώ διασκεδάζουν με αυτή τη δραστηριότητα.

Το μυστικό των πολύχρωμων λαχανικών και φρούτων

Οι μαθητές της ομάδας Galaxy απέκτησαν βασικές πληροφορίες σχετικά με το πού προέρχονται το χρώμα των φρούτων και των λαχανικών, την οργανική τους δομή και τον τρόπο αλλαγής των χρωμάτων τους με την εκδήλωση που ονομάζεται «Ο Κόσμος των Λαχανικών και των Φρούτων που αλλάζουν χρώμα». Οι μαθητές, που έμαθαν τη δομή του πράσινου, πορτοκαλί, λευκού, κόκκινου και μοβ χρώματος λαχανικών και φρούτων, επίσης έμαθαν για την καθημερινή κατανάλωση λαχανικών και φρούτων με επαρκή και ισορροπημένη διατροφή.

Νέες λέξεις στη νοηματική γλώσσα …

Εάν η Νοηματική Γλώσσα, την οποία μοιράστηκαν όλοι οι μαθητές της ομάδας, ήταν βαθιά, οι μαθητές άρχισαν να σχηματίζουν προτάσεις. Έμαθαν την έννοια των νέων λέξεων στη νοηματική γλώσσα και να εκφραστούν.

.Source