Στο Πακιστάν, απαιτείται από την κυβέρνηση να στείλει τον Γάλλο Πρέσβη από τη χώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Sheikh Rashid Ahmed δήλωσε σε δήλωση ότι μετά από ώρες συνάντησης με το Tahrik-i Lebbeyk Pakistan Party (TLP), η κυβέρνηση θα υποβάλει πρόταση στην Εθνοσυνέλευση να στείλει τον Γάλλο Πρέσβη από τη χώρα και το TLP θα σταματήσει τις διαμαρτυρίες του.

Επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με το TLP θα συνεχιστούν, ο Ahmed δήλωσε ότι θα αποσυρθούν επίσης οι αστυνομικές ενέργειες εναντίον των υποστηρικτών του TLP.

Αν και η κυβέρνηση κατέχει την πλειοψηφία στη Συνέλευση, παραμένει ασαφές εάν η πρόταση θα γίνει αποδεκτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση του Ahmed προέκυψε μετά τις διαπραγματεύσεις με την TLP.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το TLP μετά από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του TLP και των δυνάμεων ασφαλείας στη Λαχόρη στις 18 Απριλίου.

Οι εξηγήσεις της MACRON ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ

Το Κόμμα TLP τερμάτισε τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας στις 16 Νοεμβρίου 2020, σε αντάλλαγμα για συμφωνία με την κυβέρνηση, λόγω των αντι-Ισλαμικών και αντι-Προφήτων Μωάμεθ του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν.

Σε ένα μήνυμα που κυκλοφόρησε την Κυριακή 11 Απριλίου, ο ηγέτης του TLP Saad Rizvi προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για διαμαρτυρίες εάν δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της.

Μετά την κράτηση του Rizvi στις 12 Απριλίου, οι υποστηρικτές του κόμματος ξεκίνησαν διαμαρτυρίες σε πόλεις όπως η Λαχόρη, το Καράτσι, το Μουλτάν και το Ραβαλίντ, ειδικά στο Ισλαμαμπάντ.

Ο αριθμός των νεκρών σε διαδηλώσεις από τις 12 Απριλίου. Τα μέλη του TLP απαιτούν την απελευθέρωση του ηγέτη τους, Rizvi, την απομάκρυνση του Γάλλου πρέσβη και το μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan τόνισε ότι η αποστολή του Γάλλου Πρέσβη χθες δεν θα ήταν λύση στην Ισλαμοφοβία στη Δύση, λέγοντας: “Η Δύση το έχει θέσει αυτό το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου. Εάν στείλουμε τον Γάλλο Πρέσβη, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες θα κάνουν το ίδιο πράγμα.”

.Source