Στο πλαίσιο της έρευνας για τη δήλωση ορισμένων συνταξιούχων θαυμαστών 10

Ενώ 10 ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας της Γενικής Εισαγγελίας της Άγκυρας σχετικά με τη δήλωση ορισμένων συνταξιούχων ναυάρχων, 4 ύποπτοι ειδοποιήθηκαν να υποβάλουν αίτηση στην Αστυνομία εντός 3 ημερών.

Στη δήλωση που έκανε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, υπενθυμίστηκε ότι ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα για το έγκλημα της “συμφωνίας για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ασφάλειας του κράτους και της συνταγματικής τάξης” που αναφέρεται στο άρθρο 316/1 του Ο τουρκικός ποινικός κώδικας σχετικά με τη δήλωση που δημοσιεύθηκε υπό τον τίτλο “Διακήρυξη Montreux από 103 θαυμαστές” σε ορισμένους ιστότοπους και κοινωνικά μέσα.

Η δήλωση περιελάμβανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Με βάση τις οδηγίες που έγραψε το Γραφείο του Αρχηγού Εισαγγελέα προς την Επαρχιακή Διεύθυνση Ασφάλειας της Άγκυρας, 10 ύποπτοι ενημερώθηκαν για τη σαφή ταυτότητα και πληροφορίες διεύθυνσης των προσώπων που συνέταξαν τη δήλωση και συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία δημοσίευσης και συμπεριλήφθηκαν τον κατάλογο υπογραφών και υπογεγραμμένο από άλλα πρόσωπα. Προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή και να διασφαλιστεί ότι επειγόντως εντοπίζονται άλλοι ύποπτοι, κρατούνται ταυτόχρονα λόγω της ταλαιπωρίας της καθυστέρησης και 4 ύποπτοι αποστέλλονται στην Επαρχιακή Διεύθυνση Ασφάλειας της Άγκυρας εντός 3 ημερών αφού πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες αναζήτησης και κατάσχεσης στις καθορισμένες διευθύνσεις τους, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία τους. Αποφασίστηκε ότι η αίτησή τους θα τους κοινοποιηθεί. “

Στη δήλωση, η οποία ανέφερε ότι συνελήφθησαν όλοι οι ύποπτοι που αποφασίστηκαν να τεθούν υπό κράτηση και ότι οι διαδικασίες έρευνας και κατάσχεσης για όλους τους υπόπτους διεξήχθησαν δεόντως, υπογραμμίστηκε ότι η έρευνα διεξήχθη με πολύπλευρο φως υπό το φως των αποδεικτικών στοιχείων.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Από την άλλη πλευρά, οι Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ και Ali Sadi Ünsal συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας και ο Engin It ότι έγινε γνωστοποίηση στους Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey και Atilla Kıyat.

.Source