Στο σημερινό ιδιωτικό νοσοκομείο εμβόλιο «Μάχη»

Η Κύπρος έλαβε 6.825 δόσεις εμβολίου Pfizer / BioNTech αργά το απόγευμα. Τα κουτιά εμβολίων έχουν ήδη μεταφερθεί στην αποθήκη τους στη Λευκωσία. Πριν τα χρησιμοποιήσετε από σήμερα, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού λειτουργεί ομαλά.

Εκτός από τις κλειστές δομές, όπως γηροκομεία και άλλες στέγες αποκατάστασης, τα κύρια νοσοκομεία στη Λευκωσία και την Πάφο έχουν προστεθεί στον χάρτη εμβολιασμού από σήμερα και τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Γενετικής Κωνσταντίνο Δέλτα, «ήμασταν τυχεροί που έχουμε τόσο αποτελεσματικά εμβόλια τόσο γρήγορα. “Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο η ανάπτυξη του εμβολίου, αλλά τώρα η πρόκληση είναι οι εμβολιασμοί, που οργανώνονται με ασφαλή τρόπο, πάρα πολλοί πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν.”

Το πρόγραμμα εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, πάντα με βάση τη διαθεσιμότητα εμβολίων που λαμβάνονται από μερική παράδοση σε χώρες της ΕΕ. Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Φαρμακευτικών Υπηρεσιών εξέφρασε αισιοδοξία ότι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα εμβολιαστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την Έλενα Παναγιωτοπούλου, Αναπληρωτή Διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, “το εάν θα εμβολιαστεί με το προβλεπόμενο για την επόμενη σεζόν ποσοστό εξαρτάται από το επιτόκιο και τον αριθμό των διαθέσιμων εμβολίων στην Κυπριακή Δημοκρατία.”

Μέχρι στιγμής, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει εμβολιαστεί, ειδικά οι ηλικιωμένοι σε κλειστές εγκαταστάσεις, το προσωπικό και το ιατρικό προσωπικό στις πρώτες γραμμές. Όλο το πρόγραμμα εμβολιασμού τέθηκε υπό τον έλεγχο του Τμήματος Ελέγχου Φαρμάκων και Κλινικών Δοκιμών της Δημοκρατίας για τυχόν παρενέργειες.

Σύμφωνα με την κα Παναγιωτόπουλο, «ένα κομμάτι χαρτί ονομάζεται κίτρινη κάρτα · πρέπει να συμπληρωθεί και στη συνέχεια να σταλεί στη φαρμακευτική υπηρεσία. “Όλοι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης έχουν ήδη εκπαιδευτεί, ειδικά εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί, εκπαιδευτεί και ξέρουν πώς να συμπληρώνουν και να αναφέρουν παρενέργειες.”

Source