Στο Lockdown, Αγγλία έως τα μέσα Φεβρουαρίου

Ο τρίτος γενικός αποκλεισμός για ολόκληρη την Αγγλία είναι “αρκετά δύσκολο να περιοριστεί ο κοροναϊός”. δήλωσε στην ομιλία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζον Ονσον.

Είπε ότι οι ηγέτες της χώρας είχαν συμβουλεύσει ότι όλοι οι τομείς θα τεθούν στο πέμπτο υψηλότερο επίπεδο περιορισμών, γιατί διαφορετικά το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του NHS θα αντιμετωπίσει κορεσμό και κατάρρευση.

Ο κ. Onson σημείωσε ότι τώρα οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στο σπίτι, εκτός από περιορισμένες περιπτώσεις, δηλαδή να κάνουν τις απαραίτητες αγορές, να εργαστούν, εάν στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να εργαστούν στο μέλλον, να παρέχουν βοήθεια σε ευάλωτα άτομα, για λόγους υγείας, μία φορά την ημέρα, καθώς και στην ενδοοικογενειακή βία. να αποφύγω Στην καθημερινή άσκηση μπορείτε να συνοδεύσετε ένα άτομο με το οποίο δεν ζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ. Οι Κύπριοι συνεχίζουν να αφήνουν χρήματα

Επιπλέον, μετά τον πρώτο αποκλεισμό της άνοιξης, οι πιο ευάλωτοι πολίτες καλούνται να απομονωθούν για την προστασία τους.

Από αύριο, όλα τα σχολεία και τα τεχνικά κολέγια θα κλείσουν, εκτός από τα παιδιά των ευάλωτων μαθητών και των εργαζομένων σε κρίσιμες θέσεις. Ωστόσο, τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοιχτά ενώ διατηρούνται τα μπαλόνια υποστήριξης παιδιών.

Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ελπίζει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά μετά τις διακοπές του Φεβρουαρίου, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την 15η-19η εβδομάδα του μήνα του τρέχοντος έτους.

Εξηγώντας τον αποκλεισμό, ο κ. John Onson είπε ότι το NHS δέχθηκε μεγαλύτερη πίεση από ποτέ. Σε μια εβδομάδα, ο αριθμός των νοσηλευτικών στην Αγγλία αυξήθηκε κατά 1/3 σε σχεδόν 27.000, κάτι που είναι περισσότερο από 40% περισσότερο από την κορυφή του πρώτου κύματος.

Αποδίδει την επιδεινούμενη κατάσταση σε ένα νέο στέλεχος του κοροναϊού, το οποίο οι επιστήμονες λένε ότι είναι 50 έως 70 τοις εκατό πιο μεταδοτικό.

Επιβεβαίωσε ότι υπενθυμίζει τη Βουλή των Κοινοτήτων την Τετάρτη για έγκριση του αποκλεισμού, αλλά τόνισε ότι τα νέα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν αμέσως.

Ο Boris John Onson, ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τον αποκλεισμό της περασμένης άνοιξης – είναι η ανάπτυξη εμβολίων κοροναϊού.

Είπε ότι η Βρετανία είχε εμβολιάσει περισσότερους πολίτες από τα κράτη μέλη της ΕΕ στο σύνολό της.

Έθεσε ένα χρονοδιάγραμμα για την πρόοδο των εμβολιασμών, λέγοντας ότι αν όλα πάνε καλά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, όλοι όσοι εμπίπτουν στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες προτεραιότητας θα εμβολιαστούν, δηλαδή όλοι οι κάτοικοι και οι υπάλληλοι των γηροκομείων, όλοι οι πολίτες άνω των 70 ετών. Πρώτης κατηγορίας ιατρικό և νοσηλευτικό προσωπικό բոլոր όλοι οι εξαιρετικά ευάλωτοι πολίτες.

Αυτό θα επέτρεπε την άρση πολλών από τους περιορισμούς, δήλωσε ο John Onson, αν και σημείωσε ότι απαιτείται επιπλέον καθυστέρηση δύο ή τριών εβδομάδων για τη μείωση της πίεσης στο NHS κατά τη διάρκεια μιας άλλης περιόδου ανοσίας από τα τελευταία εμβόλια.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι οι πιο δύσκολες, αλλά είπε ότι ήταν πεπεισμένος ότι η χώρα εισέρχεται στα τελικά στάδια της επιδημίας με την άφιξη εμβολίων, τα οποία χαρακτήρισε ως «θαύμα της επιστήμης».

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες μετά την οκτώλεπτη ομιλία του John Onson, όλα τα καταστήματα είναι κλειστά όπου ήταν ακόμα ανοιχτά, το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό μόνο για παράδοση στο σπίτι και συσκευασμένα τρόφιμα, όλοι οι αθλητικοί χώροι θα είναι κλειστοί, , καθώς και χώρους λατρείας, αλλά μόνο για προσευχή, οι μαθητές καλούνται να μην επιστρέψουν στα πανεπιστήμια, αλλά να παρακολουθήσουν τουλάχιστον το γυμνάσιο από τον τόπο κατοικίας τους. Φεβρουάριος

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε νέο αποκλεισμό στα τέλη Ιανουαρίου, με την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία να υποστηρίξουν την ίδια απόφαση.

Source