Στρατιωτικός περίβολος της Ρωσίας | soL ειδήσεις

Την περασμένη εβδομάδα έγινε σαφές γιατί ένας κωμικός εξελέγη στην ουκρανική Προεδρία. Πρέπει να δει κανείς ότι ο Ζελένσκι έτρεξε στον Ντονμπά με εικόνες που μοιάζουν με τα χαρακώματα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και συνοδεύτηκε από τον Τύπο με τρεκλίσματα έτσι ώστε να μην γίνουν στόχοι των ελεύθερων σκοπευτών. Φαίνεται ότι αυτή η συσκευή του ΝΑΤΟ είναι έτοιμη να παίξει οποιοδήποτε ρόλο!

Η Ρωσία περιβάλλεται όχι μόνο στρατιωτικά αλλά και από τον ανιχνευτή ψεύδους που είναι ενσωματωμένος στον δυτικό τύπο.

Οι δυτικοί ηγέτες δεν είναι λιγότερο από τον ναζιστικό υπουργό προπαγάνδας Goebbels. Όταν ο ρωσικός στρατός έφτασε στα σύνορα της Ουκρανίας αφού συγκέντρωσε όπλα και στρατεύματα στον Ντονμπά, άρχισαν να φωνάζουν, “Αυτή η στρατιωτική ενέργεια είναι απαράδεκτη, τραβήξτε αμέσως τα στρατεύματά σας”. Ως μέρος του μηχανισμού προπαγάνδας, εκδιώκονται Ρώσοι διπλωμάτες από χώρες που συνδέονται με τον δυτικό ιμπεριαλισμό.

Μπορεί να ρωτηθεί, ως περιφερειακή καπιταλιστική δύναμη, άξιζε η Ρωσία μια τόσο μεγάλη περιβολή. Αν η Ρωσία ήταν μόνη, πιθανώς με αυτή τη μεγάλη προσπάθεια! δεν θα συναντιόταν. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπέστη αυτή την επιθετικότητα όταν προστάτευε την Κίνα, η οποία ανέτρεψε την ιμπεριαλιστική ηγεμονία, με τον στρατιωτικό της εξοπλισμό και την εμπειρία που είχε απομείνει από τα Σοβιετικά.

Δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε αν οι ΗΠΑ σκοπεύουν πραγματικά να πολεμήσουν τη Ρωσία. Ίσως απλά προσπαθούν να κρατήσουν τη Ρωσία από το μέτωπο του Ειρηνικού αποσπώντας την από το δυτικό μέτωπο. Ίσως προσπαθούν να διαβρώσουν την εξουσία μέσα στη Ρωσία και να προκαλέσουν μια φιλο-δυτική αστική κλίκα.

Αλλά ανεξάρτητα από το τι, η κατάσταση δεν φαίνεται συγκινητική.

Από τον ψυχρό πόλεμο, οι μεγαλύτεροι ελιγμοί του ΝΑΤΟ γίνονται εναντίον της Ρωσίας χωρίς να χρειάζεται να κρύβονται πια, δημιουργείται στρατιωτική συσσώρευση στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα, από τη Βαλτική έως τα Βαλκάνια. Για τον αναγνώστη soL, θα ήταν χρήσιμο να ρίξετε μια προσεκτική ματιά σε αυτούς τους ελιγμούς του ΝΑΤΟ μία φορά και να τους διευκολύνετε να ακολουθήσετε.

Πέρυσι και φέτος, το ΝΑΤΟ φαίνεται να έχει εφαρμόσει τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς ελιγμούς από τον ψυχρό πόλεμο, για να περικυκλώσει τη Ρωσία από το Βορρά και το Νότο. Το περσινό Defender Europe-2020 (Defender Europe-2020) βασίστηκε σε μια σκηνή επίθεσης από τη Βόρεια Ευρώπη, τη Βαλτική και την Κεντρική Ευρώπη στη Ρωσία. Ένας από τους κύριους στόχους αυτού του ελιγμού ήταν να δοκιμαστεί ο τρόπος μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη.

Το Defender of Europe-2021 θα διεξαχθεί μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου φέτος. Η Τουρκία βρισκόταν επίσης στα νότια της Ρωσίας με συμμετοχή 27 χωρών, από τα Βαλκάνια, μια προσομοίωση πραγματοποίησε την επίθεση για να ονομάσει πολύ σημαντική για να δείξει στον Εύξεινο Πόντο. Βλέπουμε ήδη μια μαζική στρατιωτική συσσώρευση σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ρουμανία και το Αιγαίο, εβδομάδες πριν από την έναρξη της άσκησης. Ότι η Ανατολική Μεσόγειος, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αλλά η ένταση δημιουργήθηκε για να καλύψει αυτή τη στρατιωτική συσσώρευση.

Ο παρακάτω χάρτης. Περιλαμβάνει 30 διαφορετικές τοποθεσίες σε Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβενία ​​όπου θα πραγματοποιηθούν οι ελιγμοί. Αυτός ο χάρτης της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ φαίνεται ότι χρησίμευσε ως σαφές μήνυμα προς την Τουρκία από τη Μαύρη Θάλασσα και τον Τύπο σε αυτήν την περίπτωση. Αλλά είναι πολύ πιο πιθανό ότι κρύβει πραγματικά μια μυστική πρόθεση που δεν έχει ήδη αποδειχθεί λόγω του Montreux. Επιπλέον, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό του Defender of Europe-2021: Αν και δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο, η Μολδαβία, η Ουκρανία και η Γεωργία περιλαμβάνονται στον ελιγμό δημιουργώντας μια de facto κατάσταση.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ βλέπουν πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών στην κάλυψη των μεταφορών, των τροφίμων, των ενεργειακών αναγκών τόσων πολλών στρατιωτών καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού ως μέρος της προετοιμασίας για τον πόλεμο. Κατά ειρωνικό τρόπο, διαμαρτύρονται για ιδιωτικοποιήσεις, τα πράγματα είναι ευκολότερα όταν όλα βρίσκονται στα χέρια του κράτους!

Οι Σύμμαχοι, μέλη του Δυτικού ιμπεριαλισμού και οι συνεργάτες τους, υπέγραψαν το “Υπόσχεση για Αύξηση της Ανθεκτικότητας” το 2016. Εδώ είναι 7 αντικείμενα για τα οποία δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε όλα. αδιάλειπτα συστήματα μεταφοράς, αδιάλειπτη παροχή τροφής και νερού, κ.λπ. Αλλά ένα στοιχείο είναι σημαντικό γιατί θυμάται την εργατική τάξη: “να ασχολείται με ανεξέλεγκτες μαζικές κινήσεις”. Εάν η εργατική τάξη αρνηθεί να συμμετάσχει σε αυτόν τον άδικο πόλεμο, θα “αντιμετωπιστεί”.

Τέλος, ας ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο ρίχνοντας μια ματιά στον ιστορικό χάρτη παρακάτω. Ο χάρτης δείχνει την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, η οποία είχε ως στόχο να εξαφανίσει τη Σοβιετική Ένωση από την πολιτική γεωγραφία το 1941 κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Επισημαίνει πώς η Γερμανία και οι σύμμαχοί της περικυκλώθηκαν και επιτέθηκαν στη Σοβιετική Ένωση από το Βορρά και το Νότο με 4,5 εκατομμύρια στρατιώτες και περίπου 600 χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα. Ρίξτε μια ματιά στην ομοιότητά του με τον παραπάνω χάρτη του ΝΑΤΟ.

Η συνέχεια μεταξύ της ναζιστικής επίθεσης και της εχθρότητας του ΝΑΤΟ προς τη Σοβιετική Ένωση έχει συζητηθεί και τεκμηριωθεί ευρέως. Οι ναζιστικοί στρατοί δεν διασκορπίστηκαν στη ζώνη κατοχής των ΗΠΑ, οι στρατηγοί τους χρησιμοποιήθηκαν στον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες κ.λπ. .

Τώρα δεν υπάρχει σοσιαλιστική χώρα στην αντίθετη πλευρά, αλλά ο δυτικός ιμπεριαλισμός έχει σχεδιάσει έναν άδικο πόλεμο για την κυριαρχία του δολαρίου, την επιβολή ενός συστήματος παρασιτικής εκμετάλλευσης και τη συνέχιση του κυρίαρχου ρόλου τους στην απάνθρωπη τάξη που έχουν θεσπίσει και επιτέλους να επιτεθεί στις εργατικές τάξεις σε όλο τον κόσμο.

.Source