«Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε την ΤΔΒΚ στον τομέα της υγείας και της ιατρικής.

Girne American University (ΓΑ) Ο ιδρυτής Πρύτανης Serhat Akpınar παρακολούθησε διαδικτυακή μετάδοση ΓΑ Έκανε δηλώσεις σχετικά με τη Σχολή Ιατρικής, το Τμήμα Πιλοτικής, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στην Κύπρο, την πανδημία και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Μιλώντας για την πανδημία και τις διαδικτυακές εκπαιδευτικές διαδικασίες, Akpınar; «ΓΑ Κάναμε τη διαδικτυακή διαδικασία κατάρτισης στην πλατφόρμα E-learning και ξεκινήσαμε το 1999-2000. Για αυτόν τον λόγο, γίναμε ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια που μεταφέρθηκαν εύκολα στο σύστημα ηλεκτρονικής μάθησης από την αρχή αυτής της ατυχούς πανδημίας. Αν και αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη για τους μαθητές και εμάς, προσπαθούμε να περάσουμε από αυτήν τη διαδικασία με τον πιο σωστό τρόπο. Δεδομένου ότι υπάρχουν ορισμένοι κανονισμοί για το Covid και θέλουμε οι μαθητές μας να αλληλεπιδρούν λιγότερο με αυτήν τη διαδικασία, εστιάζουμε στην εκπαίδευση πρόσωπο με πρόσωπο το καλοκαίρι. Όλη μας επιθυμία είναι να επιστρέψουμε στον κύκλο ζωής στην πανεπιστημιούπολη για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά και να ξεκινήσουμε την πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση ».

Κάνοντας δηλώσεις σχετικά με την είσοδο των μαθητών στο νησί για εκπαίδευση πρόσωπο με πρόσωπο, Akpınar · «Έχουμε μαθητές που αγωνίζονται να έρθουν στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο, δεν μπορούν να έρθουν στις χώρες τους λόγω των σοβαρών συνθηκών που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν μαθητές που ανησυχούν για την πανδημία και έχουν επιφυλάξεις σχετικά με την έλευση ανάλογα με τη διαδικασία κινδύνου. Έχουμε μαθητές που σκοπεύουν να έρθουν στο νησί με τη σωστή διαδικασία χρονισμού εγκαίρως με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε το Συμβούλιο Υπουργών τον περασμένο μήνα, οι μαθητές 3ης τάξης και αποφοίτησης κλήθηκαν στον υποψήφιο για πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση. ΓΑ και κάναμε μια προσωπική πρόσκληση για εκπαίδευση για τους μαθητές μας που έχουν εφαρμόσει μαθήματα. Σταδιακά, οι μαθητές μας άρχισαν να έρχονται στο νησί », είπε.

ΓΑ Κάνοντας δηλώσεις σχετικά με την Ιατρική Σχολή, Akpınar; «Είχαμε μια διαδικασία προετοιμασίας από το παρελθόν με τη Σχολή Ιατρικής. Ξεκινήσαμε τη διαδικασία εγγραφής μετά την ολοκλήρωση και την αδειοδότηση των εργαστηρίων. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ισχυρή ακαδημαϊκή, φυσική και τεχνολογική υποδομή. Για τη διαδικασία ψηφιακής εκπαίδευσης, ειδικά το εργαστήριο ανατομίας, το οποίο δεν έχει δημιουργηθεί σε πολλά πανεπιστήμια ΓΑ Όλες οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες στη Σχολή Ιατρικής. Πολλές υποδομές, από τη γενετική έως την κλωνοποίηση, βρίσκονται στο πλαίσιο της ιατρικής ρύθμισης.

“ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΣΗΣ”

Akpinar; «20 από τους μαθητές μας, ειδικά διεθνείς φοιτητές, έχουν εγγραφεί. Στη διαδικασία θα συμπεριλάβουμε εναλλακτική ιατρική με τη συμφωνία που έχουμε συνάψει με ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστήμια στην Κίνα. Θα έχουμε επίσης πετύχει ένα πρώτο σε επίπεδο τμήματος στον τομέα της Εναλλακτικής Ιατρικής.

Με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, θα υποβάλουμε αίτηση για 4χρονο Ιατρικό Πτυχίο για πρώτη φορά. Μια σοβαρή διαδικασία ξεκίνησε προς αυτήν την κατεύθυνση στην Αμερική. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας άδειας, αυτή η γλώσσα είναι πολύ σημαντική για την εκπαίδευση του ενδιάμεσου προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης που θα εργαστεί σε χώρες του τρίτου κόσμου »

Akpınar, ο οποίος έκανε δηλώσεις σχετικά με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα είναι ένα από τα 100 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο και ένα από τα πανεπιστήμια όπου η NASA εργάζεται ένα προς ένα. Το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό πανεπιστήμιο επέλεξε την ΤΔΒΚ ως προς τις παγκόσμιες πανεπιστημιουπόλεις της. ΓΑΕίναι μια πολύ σημαντική πρόοδος που επιλέγει την πανεπιστημιούπολη του ως δική του πανεπιστημιούπολη και στέλνει τους μαθητές που δεν μπορούν να πάνε στις ΗΠΑ εδώ », είπε.

Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και ΓΑ Μιλώντας για την εκπαιδευτική συνεργασία, Akpınar; «Οι μαθητές που θα έρθουν στα προγράμματα που δεν βασίζονται στις δικές μας εκπαιδευτικές διαδικασίες θα πάρουν κάποια μαθήματα, τα οποία αποκαλούμε υβριδικά, από τους καθηγητές μας και μερικά από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

“ΑΡΙΖΟΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΜΠΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΙΠΛΗ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Akpinar; «Οι μαθητές που θα έρθουν στο νησί μας ως φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα θα μπορούν να ολοκληρώσουν εδώ και 4 χρόνια την εκπαίδευση τους και να αποφοιτήσουν από εδώ. Εάν το επιθυμούν, θα μπορούν να κάνουν ένα εξάμηνο της εκπαίδευσής τους στις ΗΠΑ. Οι μαθητές μας θα αποφοιτήσουν επίσης με διπλό πτυχίο όταν επιλέξουν να σπουδάσουν στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα των ΗΠΑ είναι 30 χιλιάδες δολάρια και αυτή η τιμή καθορίζεται σε 7 χιλιάδες δολάρια στην Παγκόσμια Πανεπιστημιούπολη της Αριζόνα στη γεωγραφία μας. Είναι μια μεγάλη πιθανότητα ένα τέτοιο πλεονέκτημα να δοθεί στους μαθητές μας.

ΓΑ Όλα τα τμήματα του σώματος θα είναι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Συνεχίζουμε τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες μας σχετικά με την επέκταση διαφόρων τμημάτων που βρίσκονται επί του παρόντος στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, τα οποία δεν έχουμε. Μετά τις εγκρίσεις των MEB και YÖK, θα εφαρμόσουμε τα νέα μας τμήματα. Οι μαθητές θα μπορούν να εγγραφούν περίπου 120 προγράμματα σε 12 διαφορετικές σχολές », είπε.

ΓΑΜιλώντας για τα πλεονεκτήματα του να προτιμάται στη διεθνή σκηνή, Akpınar? «Αυτό είναι το 35ο έτος ίδρυσής μας. Από την ίδρυσή του ΓΑέδωσε σημασία στη διαπίστευση. Αυτές οι πιστοποιήσεις στην Τουρκία και την ΤΔΒΚ έχουν δείξει την επιτυχία της αμερικανικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του Οργανισμού να πάρει την ισοδυναμία ισοδυναμία είναι σημαντική υπό την έννοια του διεθνισμού. Το υψηλότερο σημείο που έχουμε αυτό είναι ότι είμαστε πανεπιστήμιο που περιλαμβάνεται στη Magna Carta. Το κύρος τόσο του πανεπιστημίου μας όσο και της εκπαίδευσης των αποφοίτων μας είναι επίσης σημαντικό », είπε.

“Η ΒΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΛΟΤΕΛΗΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ TRNC”

Κάνοντας μια δήλωση σχετικά με το Τμήμα Πιλοτικής και τις εκπαιδεύσεις του, Akpınar · «Έχουμε την εξουσία να εκπαιδεύουμε πιλότους ιδιωτικών και εμπορικών αεροπορικών εταιρειών. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων μας σχετικά με τις υπηρεσίες εδάφους στην ΤΔΒΚ, οι φοιτητές πλοήγησής μας μετακινούνται στην Κωνσταντινούπολη για εκπαίδευση πτήσης. Στην έδρα μας στο αεροδρόμιο Corlu της Κωνσταντινούπολης, εκπαιδεύονται με τα δικά μας αεροσκάφη. Λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, συνεργαζόμαστε με δύο διαφορετικά Σχολεία Πιλοτικής εκεί. Αυτήν τη στιγμή έχουμε εμπορικούς, ιδιωτικούς και φοιτητές ATPL που ολοκληρώνουν τις πτήσεις τους στην Κωνσταντινούπολη. Όλη μας επιθυμία είναι να ανοίξουμε τον εναέριο χώρο στα δικά μας αεροσκάφη, τα οποία θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν εκπαίδευση πτήσης στην ΤΔΒΚ τα επόμενα χρόνια.

Με τη Διεθνή Ακαδημία Αεροπορίας μας που ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ξεκινήσαμε όχι μόνο να δεχόμαστε διεθνείς φοιτητές, αλλά και στην ΤΔΒΚ. “Θα δημιουργήσουμε το Αεροπορικό Κέντρο Πτήσης στην Παμούκοβα με τη συνεργασία μας με την Ακαδημία Πτήσης της Κωνσταντινούπολης στο εγγύς μέλλον.”

«ΓΑ ΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΟΧΗΜΑ ΑΕΡΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ”

ΓΑ Ο Akpınar, ο οποίος έκανε δηλώσεις σχετικά με αναπτυξιακά προγράμματα. «Εκτός από τα προαναφερθέντα αναπτυξιακά προγράμματα, υπήρξε πρόσφατα μια διαδικασία κατασκευής ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος με τη συμβολή των μαθητών και καθηγητών της Σχολής Μηχανικών. Αυτό το έργο είναι ένα σημαντικό έργο που σχεδιάζουμε να συμμετάσχουμε στο Istanbul Tekno Fest τον Σεπτέμβριο. Θα είναι ένα έργο που μπορεί να εξυπηρετήσει όχι μόνο την εξερεύνηση και τη χαρτογράφηση, αλλά και την ακτοφυλακή της ΤΔΒΚ και πολλά άλλα θέματα.

Αυτό που έχει σημασία σε αυτές τις διαδικασίες ΓΑΤα έργα που είναι διατεθειμένα να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση και το κράτος μας πρέπει να γίνουν αντιληπτά σωστά, να υποστηρίζονται και να προστατεύονται και ο τομέας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να προστατεύεται.

“ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ”

Akpinar; «Πολλές τομεακές δομές έχουν λάβει σοβαρή υποστήριξη από την αρχή της πανδημικής διαδικασίας. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να λάβουμε καμία υποστήριξη στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ως Σύνδεσμος Πανεπιστημίων Κύπρου (KÜB), βλέπουμε ότι πολλές ιδέες που έχουμε υποβάλει σύμφωνα με την άφιξη των μαθητών μας στο νησί και τον σχεδιασμό της διαδικασίας δομής της περιοχής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια και μετά το Covid-19 εκκρεμούν. «Η επιθυμία μας είναι η κυβέρνησή μας να λάβει θέση κοντά στη στάση μας, να διασφαλίσει την ενότητα», είπε.

“ΠΟΛΛΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ”

ΓΑΟ Akpınar, ο οποίος έκανε δηλώσεις σχετικά με τη σειρά TRT «Once Upon a Time in Cyprus» με τη χορηγία: «Πολλές από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη σειρά είναι αυτές που βιώσαμε ζωντανά στο παρελθόν. Οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στις οθόνες με ελαφρώς ελαφρύτερο τρόπο. Νομίζω ότι εάν μεταφερθεί σε μια πιο επιδεινωμένη μορφή, οι λαοί μας θα υποβάλουν κάποιους πιο προχωρημένους λόγους. Το βρίσκω πολύ επιτυχημένο. Νομίζω ότι οι νεότερες γενιές θα κάνουν πιο ακριβείς συσχετίσεις με αυτό που συνέβη στο παρελθόν με το μέλλον. Αν και στην αρχή η πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, παρόλο που δεν ξέρει τι πραγματικά συνέβη στο νησί έναν πιο ακριβή τρόπο να το πω, το βλέπω αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε την αφήγηση αυτών των δουλείας και σφαγών », είπε.

.Source