Στόχος μας είναι να φέρουμε 30 χιλιάδες μαθητές στη χώρα προκειμένου να αυξήσουμε την οικονομική κυκλοφορία.

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner ήρθε μαζί με τους πολίτες στο κτίριο της Περιφερειακής Οργάνωσης UBP Güzelyurt. Ο Υπουργός Υγείας Ali Pilli, ο Δήμαρχος του Güzelyurt Mahmut Özçınar και ο Menteş Gündüz, ο Δήμαρχος της Περιφέρειας UBP Güzelyurt συνόδευσε τον Πρωθυπουργό Saner, ο οποίος άκουσε τα προβλήματά του συζητώντας με τους πολίτες εδώ. Μιλώντας εδώ, ο πρωθυπουργός Ersan Saner έκανε αξιολογήσεις σχετικά με την ατζέντα της χώρας και το κυβερνητικό έργο. Δηλώνοντας ότι ήταν ευτυχής που έκανε την πρώτη του περιφερειακή επίσκεψη στο Güzelyurt ως πρωθυπουργός, ο Saner τόνισε ότι αυτή η επίσκεψη ήταν σημαντική για να δείξει τη σημασία που δίνουν στην περιοχή Güzelyurt. Υπενθυμίζοντας ότι το COVID-19 συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και τη χώρα μας, ο Saner δήλωσε ότι όταν κοιτάζουμε τον κόσμο, είμαστε σε καλύτερη θέση ως χώρα και η συμβολή του κοινού και των επαγγελματιών υγείας σε αυτό το ζήτημα είναι μεγάλη.

Οι επιθεωρήσεις θα αυξηθούν

Ο Πρωθυπουργός Σάνερ δήλωσε επίσης ότι εργάζονται σκληρά για να αυξήσουν τις επιθεωρήσεις σε όλες τις περιοχές μέσω των Επαρχιακών Αστυνομικών Συμβουλίων και ανακοίνωσαν ότι οι επιθεωρήσεις θα γίνουν αυστηρότερες σε όλους τους δημόσιους χώρους ανοιχτούς για το κοινό την επόμενη εβδομάδα.
Επισημαίνοντας ότι ο στόχος τους είναι να προωθήσουν την οικονομία της χώρας, ο Saner είπε ότι οι μελέτες για σημαντικά θέματα όπως η ανάπτυξη της οικονομίας και του πραγματικού τομέα, η διαφοροποίηση των ενισχύσεων και ο δανεισμός στον πραγματικό τομέα θα κοινοποιηθούν στο κοινό τις επόμενες ημέρες.

Ο Saner, αξιολογώντας τις ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν σε ορισμένα όργανα Τύπου, τόνισε ότι τα προβλήματα στη χώρα προσπάθησαν να αποδοθούν σε μια κυβέρνηση που δεν έχει ολοκληρώσει 23 ημέρες και ότι ως UBP, θα συνεχίσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να μετακινηθεί η χώρα προς τα εμπρός.

Δηλώνοντας ότι έχουν αρχίσει να ασχολούνται με τον τουρισμό και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία είναι η πιο σημαντική πηγή εισοδήματος στη χώρα, και ότι σχεδιάζουν τα βήματα στον τουρισμό σταδιακά, ο Saner είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα ανακοινώσει πώς και πώς Όλοι οι ξένοι μαθητές που είναι πιθανό να έρθουν στην ΤΔΒΚ θα έρθουν στη χώρα για τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο πρωθυπουργός Saner δήλωσε επίσης ότι στόχος τους είναι να φέρουν 30 χιλιάδες μαθητές στη χώρα προκειμένου να αυξήσουν την οικονομική κυκλοφορία στη χώρα, και σε αυτό το πλαίσιο, οι συνθήκες όπως οι διαδικασίες καραντίνας θα καθοριστούν για τους μαθητές που έρχονται στη χώρα με συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας και πανεπιστημιακούς πρύτανες και ότι θα μπορούν να σπουδάσουν στην ΤΔΒΚ.

Υπενθυμίζοντας ότι ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν 500 χιλιάδες εμβόλια στην ΤΔΒΚ κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα στις 23 Δεκεμβρίου, ο Σάνερ σημείωσε ότι ελήφθησαν τα πρώτα 20 χιλιάδες εμβόλια και επιβεβαιώθηκε το δεύτερο 20 χιλιάδες εμβόλια.
Ο Saner εξήγησε επίσης ότι ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 80 τοις εκατό της χώρας και η έναρξη του τουρισμού με τους εμβολιασμένους ανθρώπους που εισέρχονται στη χώρα από την 1η Απριλίου.

Ο Saner είπε ότι για να ανοίξει το δρόμο για την οικονομία, η εκστρατεία εμβολιασμού θα ολοκληρωθεί πρώτα και στη συνέχεια η οικονομία της χώρας στοχεύει να είναι σε φυσιολογική πορεία ξεκινώντας από τον Ιούνιο με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τον τουρισμό.
Τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να προωθούν την οικονομία της ΤΔΒΚ, ο Saner πρόσθεσε ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να στρέψουν τους οικονομικούς τροχούς στη χώρα υποστηρίζοντας τον πραγματικό τομέα.

Source