Συγκρούσεις στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια του συγκροτήματος … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Ένα βίντεο έχει δημοσιευτεί στο YouTube όπου οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να καλύψουν τα πρόσωπά τους. Χθες, ο γιατρός του Δρ Capitol Brian Munichan προειδοποίησε όλους τους γερουσιαστές ότι θα μπορούσαν να εκτεθούν σε ένα θετικό σε κοροναϊό άτομο.https://www.youtube.com/watch?v=0aPbcbikNvw:

Ο Μουριχάν έγραψε ότι “πολλά μέλη του Σώματος βρίσκονταν σε απομόνωση σε ένα μεγάλο δωμάτιο την Τετάρτη, μερικές για αρκετές ώρες” όταν δεκάδες αντάρτες με υποστήριξη από τον Ντόναλντ Τραμπ περιβάλλουν το κτίριο του Καπιτωλίου. “Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εκτεθούν σε κάποιον άλλον που είναι θετικός στον κοραναϊό”, είπε. Ωστόσο, δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το μολυσμένο άτομο, αλλά θεωρείται ότι ήταν γερουσιαστής ή μέλος του προσωπικού, καθώς η πρόσβαση στην αίθουσα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.

Οι γερουσιαστές αρνούνται να φορέσουν μάσκα
Το βίντεο από την αίθουσα που γυρίστηκε από το Punchbowl News δείχνει ότι αρκετοί Ρεπουμπλικανικοί γερουσιαστές δεν είναι καλυμμένοι. Συμπεριλαμβάνονται οι Andy Biggs (Αριζόνα), Michael Cloud (Texas), Marjorie Taylor Green (Georgia), Marco Oklahoma (Marco) Scott Perry (Πενσυλβάνια).

Η Δημοκρατία της Ντέλαγουερ Λίζα Μπλάντ Ρότσεστερ, η οποία διανέμει μάσκες, ζήτησε επανειλημμένα από αυτούς χωρίς μάσκες να τις φορέσουν, αλλά απολύθηκε.

Πολλά, αλλά όχι όλα, μέλη του Κογκρέσου έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου κοροναϊού λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ομοίως, ορισμένα μέλη του Κογκρέσου έχουν εμβολιαστεί.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ μετακινούνται στο Καπιτώλιο. Σχεδόν κανείς δεν φοράει μάσκα
Φόβοι εκδήλωσης κοροναϊού, εισβολή στο Καπιτώλιο
Τα νέα ότι οι γερουσιαστές των ΗΠΑ ενδέχεται να εκτεθούν στον κοροναϊό έρχονται εν μέσω φόβων ότι οι ταραχές της Τετάρτης θα μπορούσαν να είναι η πηγή του ιού, καθώς οι περισσότεροι εισβολείς δεν φορούσαν μάσκες. Σε μια εποχή που ο αριθμός των θανάτων από τον κοροναϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξηθεί σε 4.000 την ημέρα μετά την αναταραχή, οι ειδικοί λένε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν έως και δύο εβδομάδες. Επεμβατική μετάδοση κοραναϊού.

Οι ειδικοί ανησυχούν για πιθανή μετάδοση κοραναϊού λόγω της μη χρήσης μάσκας από τους περισσότερους υποστηρικτές του Trump

Ο Robert Redfield, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προειδοποίησε την Παρασκευή. “Αναμένεται ότι αυτό θα είναι μια άλλη απότομη αύξηση. “Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν σε αυτοκίνητα, τρένα και αεροπλάνα για να πάνε σπίτι”, πρόσθεσε. “Νομίζω, λοιπόν, ότι αυτό είναι ένα γεγονός που είναι πιθανό να οδηγήσει σε ένα σημαντικό γεγονός διάδοσης.”

Πηγή: iefimerida.gr

Source