Συγχαρητήριο γράμμα της Πρωτοχρονιάς προς τους δύο ηγέτες του ηγέτη MHP Devlet Bahçeli

Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων, Devlet Bahçeli, συγχαίρει τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ersin Tatar και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev με την ευκαιρία του νέου έτους

Ο Devlet Bahçeli, αρχηγός του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος, διαβίβασε την καλή θέληση και τις ευχές του και στους δύο ηγέτες και τους συγχαίρει για τη νέα τους χρονιά.

Ο Ντέλετ Μπατσελή δήλωσε τα ακόλουθα στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ersin Tatar:

“Η εθνική μας αιτία προκάλεσε ένα κύμα ενθουσιασμού στην Κύπρο όταν εκλέχτηκες ως Πρόεδρος της ΤΔΒΚ με εξαιρετική πλειοψηφία στον πρώτο γύρο του οποίου πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2020 και ο δεύτερος γύρος πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2020.

Νησί στις προσπάθειές σας για διατήρηση της αλληλεγγύης και του συντονισμού με την Τουρκία εάν η Τουρκία βρίσκεται στον δίκαιο αγώνα της ύπαρξης οποιασδήποτε εκτίμησης.

Ενώ η τουρκοκυπριακή ματιά στο μέλλον με ελπίδα, η ανικανότητά της και η παράδοσή της έχουν απομακρυνθεί έντονα από τη νέα κυβέρνηση.

Η υποστήριξη, η προσευχή και ο αγώνας μας είναι να αναγνωριστεί η ΤΔΒΚ στο διεθνές σύστημα υπό μια νόμιμη, νόμιμη, δίκαιη, δίκαιη και ισότιμη κρατική δομή και την παράδοση των δικαιωμάτων της.

Αυτά τα συναισθήματα και οι σκέψεις σας συγχαίρουν για το νέο έτος του ατόμου σας και όλων των αδερφών μου που αγωνίζονται για τη ζωή και την ύπαρξη στην Κύπρο, και μοιράζομαι τους πιο ειλικρινείς χαιρετισμούς και σεβασμό μου.

Ο Devlet Bahçeli, στην επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev, είπε:

“Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι δύο πολιτείες ενός έθνους που γίνονται ιστορία και η κατανόηση δέχεται δύο επιφανείς και ισχυρές χώρες.

Είμαστε τα παιδιά του τουρκικού έθνους, τα οποία είναι κάτι περισσότερο από φίλοι και πρώτα δεμένα με αδελφικούς δεσμούς και των οποίων τα όνειρα και οι στόχοι είναι ένα ακόμη κι αν η γεωγραφία τους είναι ξεχωριστή.

Αν και το έτος 2020 πέρασε στο χάος των προβλημάτων, σημειώθηκε μια τεράστια νίκη στο Καραμπάχ με την παρέμβαση και τον αγώνα των ηρωικών στρατιωτών σας υπό την ηγεσία των δικών τους κρατών.

Αυτή η νίκη είναι η ανταμοιβή ενός δίκαιου σκοπού, ενός πιστού στον Θεό.

Αναμφίβολα, η καρδιά της Άγκυρας και του Μπακού χτυπά.

Θα ήθελα να πω με υπερηφάνεια ότι έχετε μεγάλο ρόλο στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και στην άνοδο στα επίπεδα που τους αξίζει παρουσία της ιστορίας και του έθνους.

Συγχαίρω το πρόσωπό σας και όλους τους συγγενείς του Αζερμπαϊτζάν με αγάπη, και μοιράζομαι ειλικρινά τον σεβασμό και τους χαιρετισμούς μου.

.Source