Συμμετοχή της Κύπρου στα 3α Βραβεία δημοσιογραφίας AIPS

Τέσσερις Κύπριοι με πέντε υποψηφιότητες είναι μεταξύ των 473 ατόμων από την Ευρώπη που συμμετείχαν στα 3α AIPS Sport Media Awards, τα οποία θα διοργανωθούν από την Παγκόσμια Ένωση Τύπου (AIPS) την άνοιξη.

Σύμφωνα με το AIPS, συνολικά 473 άτομα από την Ευρώπη υπέβαλαν 711 αιτήσεις για αξιολόγηση από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από παγκοσμίου φήμης δημοσιογράφους και αθλητικούς δημοσιογράφους. Συνολικά 129 χώρες προτάθηκαν για το 3ο Βραβείο Δημοσιογραφίας AIPS, με 1871 συμμετοχές από δημοσιογράφους και φωτογράφους.

Ο υποψήφιος της ντοκιμαντέρ βίντεο της Κύπρου εκπροσωπήθηκε από τον δημοσιογράφο της RIC, Άντρι Κασίπι, στο ίδιο θέμα, ο οποίος κέρδισε την πρώτη θέση στα Κυπριακά Βραβεία Αθλητικών Δημοσιογράφων τον Οκτώβριο 2020

Ο δημοσιογράφος Φάνης Μακρίδης προτάθηκε για το Καλύτερο Στήλη σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Tothemaonline.

Ο φωτογράφος Andreas Yakovu έχει προταθεί στην κατηγορία του χαρτοφυλακίου φωτογραφιών. Είναι μία από τις πέντε φωτογραφίες της υποψηφιότητάς του για το AIPS, η οποία τον κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Photo Sports” στα βραβεία δημοσιογραφίας EAK.

Ο φωτογράφος George Orp Papapetrou έχει ορίσει δύο υποψηφιότητες: χαρτοφυλάκιο φωτογραφιών και δραστηριότητες αθλητικής φωτογραφίας.

Κυκλοφόρησε το 2019 υπό την αιγίδα του Προέδρου Gianni Merlot, τα AIPS Journalism Awards, η πρώτη έκδοση των οποίων πραγματοποιήθηκε πριν από τη Γενική Συνέλευση AIPS στη Λωζάνη. Η δεύτερη έκδοση των βραβείων πραγματοποιήθηκε δώδεκα μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2020, στη Γενική Συνέλευση του AIPS στη Βουδαπέστη. Λόγω της επιδημίας το 2021 Η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε έως το 2022, οπότε τα 3α Βραβεία Δημοσιογραφίας θα πραγματοποιηθούν σε ξεχωριστή τελετή την άνοιξη.

Η συμμετοχή δημοσιογράφων και φωτογράφων από την Κύπρο επιβεβαιώνει την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποιήθηκε στον τομέα της αθλητικής δημοσιογραφίας στη χώρα μας, και τα σχετικά Βραβεία EAK Journalism ήταν επίσης μια τέτοια προσπάθεια για την αύξηση του επιπέδου της κυπριακής αθλητικής δημοσιογραφίας. Το EAK συγχαίρει τους συναδέλφους για το έργο τους.

Source