Συμφωνία «διαβατηρίου εμβολίων» μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ

Υπογράφηκε τουριστική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, η οποία επιτρέπει σε όσους έχουν εμβόλιο κοραναϊού να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι συναντήθηκε με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ντεντιά και τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος ήρθε στο Ισραήλ ως μέρος μιας επίσημης επίσκεψης.

Μετά τη συνάντηση, οι Ashkenazi και Dendias υπέγραψαν συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας που προβλέπει την ανάπτυξη του τουρισμού.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, όσοι έχουν εμβόλιο Covid-19 θα μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών χωρίς καραντίνα και άλλους περιορισμούς.

Ο Νετανιάχου συναντά τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Μικοτάκη

Από την άλλη πλευρά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπινιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κιράκικο Μικοτάκη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν αξιολογήσεις για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας στην κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν μετά τη συνάντησή τους.

Αναφέροντας ότι η συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας στον τομέα του εμπορίου, της ασφάλειας και της τεχνολογίας αυξάνεται, ο Νετανιάχου είπε ότι συζήτησε πολλά θέματα, ειδικά το έργο του αγωγού φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EastMed) με τον Miçotakis, την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών και ο αγώνας κατά του Covid-19.

Ο Μικοτάκης συγχαίρει τον Νετανιάχου για την επιτυχία του Ισραήλ στη διαδικασία εμβολιασμού κατά του Covid-19, προσθέτοντας ότι ανυπομονώ να καλωσορίσει Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

.Source