Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου

πανό61

Η υπογραφή της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου λόγω της τελετής, πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Εμπορίου Ruhsar Pekcan Ηνωμένο Βασίλειο με τη συμμετοχή της μεθόδου τηλεδιάσκεψης Υπουργού Διεθνούς Εμπορίου Liz Truss.

Ο Πεκκάν επισήμανε ότι με το διαχωρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), υπήρχε ανάγκη επαναπροσδιορισμού του εμπορικού καθεστώτος μεταξύ των δύο χωρών και δήλωσε ότι με τη συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα, ένα προτιμησιακό εμπορικό καθεστώς μεταξύ χωρών θα καθιερωθεί σε διμερή βάση.

Με την υπογραφή FTA μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι το διμερές εμπόριο θα συνεχιστεί αποτελεσματικά και απρόσκοπτα Pekcan. θα διασφαλίσει ότι μπορούν να εξάγουν με τον ίδιο τρόπο. ” μίλησε.

Ο Πεκκάν, το Ηνωμένο Βασίλειο, που χώρισε επίσημα από το έτος που έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2020 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπενθυμίζει ότι φέτος μέχρι το τέλος μιας μεταβατικής περιόδου που είχε προβλεφθεί, η Τουρκία καθώς ακολούθησαν στενά αυτήν τη διαδικασία, δήλωσε ότι πέρασαν αρκετά απασχολημένοι.

Δηλώνοντας ότι πραγματοποίησαν μεγάλη κίνηση διπλωματίας τόσο με τις αρχές της ΕΕ όσο και με το Ηνωμένο Βασίλειο καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ο Pekcan είπε:

“Ο κύριος στόχος μας ως Τουρκία, με την επιφύλαξη των προερχόμενων εμπορικών μας σχέσεων με την Τελωνειακή Ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν να υπογράψουμε μια εμπορική συμφωνία που επιθυμούμε. Έχουμε επιτύχει τον στόχο μας από σήμερα. Με την υπογραφή λίγο μετά τη συμφωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο αφορούσε τη δομή εντός του εμπορίου Δεν θα υπάρξει αβεβαιότητα. Το εμπόριο μας θα συνεχιστεί με τη συνήθη αποτελεσματικότητά του και πιστεύω ότι θα εξελιχθεί περαιτέρω. Κάνουμε το πρώτο βήμα προς την εμβάθυνση των σχέσεών μας με το Ηνωμένο Βασίλειο βάσει της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου, την οποία θα υπογράψουμε, διατηρώντας παράλληλα τα κέρδη της Τελωνειακής Ένωσης για 25 χρόνια. “

“Όλες οι αβεβαιότητες, τα νομικά και τεχνικά μειονεκτήματα έχουν εξαφανιστεί”

Οι υπουργοί Pekcan, τονίζοντας ότι δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αναφέρθηκαν στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο παρά την αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο ότι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο και στο ανώτερο επίπεδο πραγματοποίησαν πολλές επαφές.

Αφενός, εξήγησε ότι οι αγωγές που διεξήχθησαν σχετικά με τη διαδικασία με τις αρχές της ΕΕ Pekcan, ανέφεραν ότι η Τουρκία είναι μια ευέλικτη διαδικασία εμπορικής διπλωματίας.

Ο Pekcan, δήλωσε ότι ετοίμασε το σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη με το Ηνωμένο Βασίλειο τελικά στην Τουρκία, “πρόκειται να ολοκληρωθεί χρόνια τώρα και πρόκειται να λήξει μεταβατική περίοδο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη στιγμή της υπογραφής συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της χώρας μας με συμφωνία μεταξύ της ΕΕ όλες οι αβεβαιότητες και όλα τα νομικά και τα τεχνικά εμπόδια έχουν αρθεί. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε τη συμφωνία μας με το Ηνωμένο Βασίλειο από σήμερα. ” είπε.

“Οι επιχειρηματίες μας μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους με το Ηνωμένο Βασίλειο με σιγουριά”

Ο Pekcan δήλωσε ότι υπέγραψαν μια πολύ κρίσιμη και σημαντική συμφωνία, “Η σχέση της Τελωνειακής μας Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο θα λήξει την 1η Ιανουαρίου 2021. Έπρεπε απολύτως να προστατεύσουμε τις ευκαιρίες και τα κέρδη που έφερε η Τελωνειακή Ένωση.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Δηλώνοντας ότι πάντα λένε στους επιχειρηματίες να «χαίρονται» κατά τη διάρκεια του έτους, ο Pekcan είπε: «Τους δηλώσαμε ότι θα δημιουργήσουμε μια λύση που δεν θα εξαλείψει τις υπάρχουσες εμπορικές μας ευκαιρίες με το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι κάνουμε όλη την απαραίτητη δουλειά για αυτό. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των επιχειρηματιών μας και να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας προς αυτούς. Οι επιχειρηματίες μας μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο είναι μια κρίσιμη αγορά για εμάς από κάθε άποψη. ” μίλησε.

Ο Πέκκαν τόνισε ότι ελπίζει ότι η συμφωνία θα οδηγήσει επίσης σε διαφορετική δυναμική στο εμπόριο και είπε: «Χωρίς τη συμφωνία, περίπου το 75% των εξαγωγών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετώπιζε φορολογική επιβάρυνση και θα είχαμε απώλεια έως και 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. έχει εξαφανιστεί από τώρα. ” είπε.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα σχέσεων εταιρικής σχέσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, από το εμπόριο έως τις επενδύσεις, η Pekcan υπενθύμισε ότι πέρυσι οι εξαγωγές ήταν 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια και οι εισαγωγές ήταν 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Pekcan, Ηνωμένο Βασίλειο, οι εξαγωγές της Τουρκίας μετά τη δεύτερη θέση της Γερμανίας, ιδίως στην αυτοκινητοβιομηχανία, την τηλεόραση, δηλώνοντας ότι περιλαμβάνουν λευκά είδη και ενδυμασία ηγετική αγορά για εξαγωγές σε πολλούς τομείς, ιδίως, ανάγκη παραγωγής και αλυσίδας Και οι δύο όσον αφορά τις επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τόνισαν ότι ένας πολύτιμος εταίρος για την Τουρκία.

“Η συμφωνία περιλαμβάνει όλα τα βιομηχανικά και γεωργικά προϊόντα”

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, υποδεικνύοντας ότι η αρχική επένδυση ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων Pekcan, συνεχίστηκε ως εξής:

“Θεωρώ ότι η συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών θα αντικατοπτρίζει επίσης θετικά τις αμοιβαίες επενδύσεις. Ως συμβαλλόμενα μέρη, επιδιώξαμε να συνάψουμε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου” χωρίς δασμούς “. Αυτό έγινε πραγματικότητα. Η συμφωνία περιλαμβάνει όλα τα βιομηχανικά και γεωργικά προϊόντα. Θα θέσουμε σε ισχύ τη συμφωνία που θα υπογράψουμε σήμερα. και δεν θα χαθεί χρόνος.

Τις επόμενες ημέρες, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα μαζί για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία μετάβασης της ΣΕΣ εντελώς και ομαλά. Από την άλλη πλευρά, ελπίζουμε να αρχίσουμε να δουλεύουμε το συντομότερο δυνατό για να επεκτείνουμε τη συμφωνία ώστε να συμπεριλάβει τομείς όπως οι επενδύσεις και οι υπηρεσίες. Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εισόδου στην αγορά στη γεωργία. Θα επικεντρωθούμε σε θέματα όπως η αμοιβαία αναγνώριση σε ορισμένους τομείς. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας. “

“Αυτή η συμφωνία είναι ένα νέο και πολύ ιδιαίτερο ορόσημο”

Ο Pekcan εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Υπουργό Διεθνούς Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Liz Truss, την ομάδα του και όλες τις αρμόδιες αρχές και το προσωπικό του Υπουργείου Εμπορίου για το πνεύμα συνεργασίας και εποικοδομητικής εργασίας τους για την υπογραφή της συμφωνίας.

“Φυσικά, η καρδιά μας ήταν να υπογράψουμε φυσικά αυτό το κείμενο μαζί με τον κ. Truss στην Κωνσταντινούπολη στη χώρα μας. Στην πραγματικότητα, είχαμε προετοιμαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, τόσο οι πανδημικές συνθήκες, η μετάλλαξη όσο και η παράταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου δεν το επέτρεψαν. Ελπίζω το 2021. Με την πρώτη ευκαιρία, θα φιλοξενήσουμε τον κ. Truss στη χώρα μας και θα συζητήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο πώς να επωφεληθούμε περισσότερο από αυτήν τη συμφωνία.

Κύριε Truss, στην παγκόσμια συγκυρία βρισκόμαστε, σε μια περίοδο όπου η αβεβαιότητα και οι κίνδυνοι είναι έντονοι και ο κοροναϊός επηρεάζει βαθιά το διεθνές εμπόριο και τις αλυσίδες αξίας, είναι πολύτιμο να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία μας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την υποστήριξή σας στην ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, η οποία θα προσφέρει ένα νέο και σταθερό έδαφος για τις εμπορικές μας σχέσεις μεταξύ των χωρών μας. “

Η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψαν μεταξύ της κρίσιμης και ιστορικής συμφωνίας που εκφράζει τις επιθυμίες τους να είναι ευοίωνες Pekcan, “Αυτή η συμφωνία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο καινούργια και έφεραν πολύ ειδικά χιλιόμετρα όσον αφορά τις σχέσεις. Η συμφωνία της κυβέρνησής μας για το υπάρχον εμπορικό και προστατεύει το πλαίσιο των οικονομικών μας σχέσεων και ανάπτυξης Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για την ενίσχυση των διμερών εμπορικών και οικονομικών μας σχέσεων με την ισχυρή συμβολή που παρέχεται από τη Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών που θα υπογράψουμε. ” μίλησε.

Source