Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου

πανό99

Η υπογραφή της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου λόγω της τελετής, πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Εμπορίου Ruhsar Pekcan Ηνωμένο Βασίλειο με τη συμμετοχή της μεθόδου τηλεδιάσκεψης Υπουργού Διεθνούς Εμπορίου Liz Truss.

Ο Πεκκάν επισήμανε ότι με το διαχωρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), υπήρχε ανάγκη επαναπροσδιορισμού του εμπορικού καθεστώτος μεταξύ των δύο χωρών και δήλωσε ότι με τη συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα, ένα προτιμησιακό εμπορικό καθεστώς μεταξύ χωρών θα καθιερωθεί σε διμερή βάση.

Με την υπογραφή FTA μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι το διμερές εμπόριο θα συνεχιστεί αποτελεσματικά και απρόσκοπτα Pekcan. “θα εγγυηθεί την ικανότητά τους να εξάγουν με τον ίδιο τρόπο”, είπε.

Ο Πεκκάν, το Ηνωμένο Βασίλειο, που χώρισε επίσημα από το έτος που έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2020 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπενθυμίζει ότι φέτος μέχρι το τέλος μιας μεταβατικής περιόδου που είχε προβλεφθεί, η Τουρκία καθώς ακολούθησαν στενά αυτήν τη διαδικασία, δήλωσε ότι πέρασαν αρκετά απασχολημένοι.

Δηλώνοντας ότι πραγματοποίησαν μεγάλη κίνηση διπλωματίας τόσο με τις αρχές της ΕΕ όσο και με το Ηνωμένο Βασίλειο καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ο Pekcan είπε:

“Κύριος στόχος μας ως Τουρκία, με την επιφύλαξη της προέλευσης των εμπορικών μας σχέσεων με την Τελωνειακή Ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν να υπογράψει μια εμπορική συμφωνία που επιθυμούμε. Από σήμερα, έχουμε επιτύχει τον στόχο μας.

Μόλις υπογραφεί η συμφωνία, δεν θα υπάρξει αβεβαιότητα σχετικά με την εμπορική διάρθρωση μεταξύ μας και του ΗΒ. Η επιχείρησή μας θα συνεχιστεί με τη συνήθη αποτελεσματικότητά της και πιστεύω ότι θα αναπτυχθεί περαιτέρω. Κάνουμε το πρώτο βήμα προς την εμβάθυνση των σχέσεών μας με το Ηνωμένο Βασίλειο βάσει της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών, την οποία θα υπογράψουμε, διατηρώντας παράλληλα τα κέρδη της Τελωνειακής Ένωσης για 25 χρόνια. “

“ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΣ, ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΑΦΑΙΡΕΘΟΝΤΑΙ”

Οι υπουργοί Pekcan, τονίζοντας ότι δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αναφέρθηκαν στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο παρά την αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο ότι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο και στο ανώτερο επίπεδο πραγματοποίησαν πολλές επαφές.

Αφενός, εξήγησε ότι οι αγωγές που διεξήχθησαν σχετικά με τη διαδικασία με τις αρχές της ΕΕ Pekcan, ανέφεραν ότι η Τουρκία είναι μια ευέλικτη διαδικασία εμπορικής διπλωματίας.

Ο Pekcan, δήλωσε ότι ετοίμασε το σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη με το Ηνωμένο Βασίλειο τελικά στην Τουρκία, “πρόκειται να ολοκληρωθεί χρόνια τώρα και πρόκειται να λήξει μεταβατική περίοδο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη στιγμή της υπογραφής συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της χώρας μας με συμφωνία μεταξύ της ΕΕ όλες οι αβεβαιότητες και όλες και τα τεχνικά εμπόδια έχουν αρθεί. Είμαστε πολύ ευτυχείς να υπογράψουμε τη συμφωνία μας με το Ηνωμένο Βασίλειο από σήμερα », είπε.

“Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ”

Ο Pekcan είπε, “Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των επιχειρηματιών μας και να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας προς αυτούς. Οι επιχειρηματίες μας μπορούν να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους με το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία είναι μια κρίσιμη αγορά για εμάς από κάθε άποψη”, δήλωσε ο Pekcan.

Ο υπουργός Εμπορίου Pekcan είπε, “Εμείς, ως μέρη, στοχεύσαμε μια” χωρίς δασμολογική “ΣΕΣ, αυτό έχει γίνει πραγματικότητα. Η συμφωνία περιλαμβάνει όλα τα βιομηχανικά και γεωργικά προϊόντα”.

“Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2021”

Ο υπουργός Πεκάν δήλωσε ότι η Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021 και δεν θα υπάρξει απώλεια χρόνου.

Χωρίς τη συμφωνία, περίπου το 75% των εξαγωγών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε φορολογική επιβάρυνση, με απώλειες έως και 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτός ο κίνδυνος έχει πλέον φύγει.

πανό134

Η STA, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μια νέα και πολύ ειδική σχέση σε χιλιόμετρα. Η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα της κοινής κατανόησης και της βούλησης των κυβερνήσεών μας να διατηρήσουν και να βελτιώσουν το πλαίσιο των τρεχουσών εμπορικών και οικονομικών μας σχέσεων. ”

TRUSS, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ θα είναι πολύ σημαντικό

Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου Liz Truss, Είπε ότι η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου με την υπογραφή συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών που άνοιξε μια νέα σελίδα.

Η συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών που υπέγραψε ο υπουργός, δηλώνοντας ότι μια πολύ μεγάλη χαρά για τον Τρούσο, “Σήμερα η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο συναντιούνται σε όλο τον κόσμο αντιμετώπισαν δύσκολες συνθήκες” χρησιμοποίησε η έκφραση.

Ο υπουργός Truss είπε ότι ο στόχος είναι να αυξηθεί με ασφάλεια το εμπορικό δυναμικό μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Truss είπε: «Ετοιμάζουμε για μια πολύ πιο φιλόδοξη εκτεταμένη συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει ιδίως υπηρεσίες. Υπό αυτήν την έννοια, πιστεύω ότι ως δύο εμπορικές χώρες, από προϊόντα, οχήματα και άλλους τομείς, μπορούμε να κερδίσουμε μεγάλη δυναμική τόσο στον τομέα των υπηρεσιών όσο και στο εμπόριο τεχνολογίας », σχολίασε.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Οικονομικών και Βιοτεχνολογίας δηλώνει πολλά πράγματα που πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί στον τομέα Truss, “οι σχέσεις μας δυναμικό, ειδικά όταν εξετάζουμε το δυναμισμό της Τουρκίας στο μέλλον, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο παγκοσμίως θεωρείται ως πάροχος υπηρεσιών θα είναι πολύ σημαντικό. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό όσον αφορά το εμπόριο αγαθών, τόσο στον τομέα του σιδήρου και του χάλυβα όσο και στην αυτοκινητοβιομηχανία, και όσον αφορά την ανάπτυξη αλυσίδων εφοδιασμού ».

Το Ηνωμένο Βασίλειο συμπεριλαμβανομένων των λευκών προϊόντων που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία για καταναλωτές, ο υπουργός υπογράμμισε ότι θα ήταν δυνατόν να ληφθούν ποιοτικά προϊόντα Truss, “Επιπλέον, επίσης, στα γεωργικά προϊόντα οι καταναλωτές είναι σωστά οι τιμές θα συνέβαλαν επίσης σημαντικά στη λήψη κατάλληλων προϊόντων” έκανε την αξιολόγηση.

Ο υπουργός Truss είπε: «Στο πλαίσιο των εμπορικών συμφωνιών που έχει συνάψει το Ηνωμένο Βασίλειο με 62 χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), όχι μόνο επιταχύνουμε το εμπόριο, αλλά και στοχεύουμε στην ανάπτυξη. Σήμερα ανοίγουμε μια νέα σελίδα συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου “, είπε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΚΑΛΛΙ: ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Συνέλευσης Εξαγωγέων (TIM) Ismail Shot, σχετικά με τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου, “στο πλαίσιο ενός win-win μοντέλου, το εμπόριο μας με το Ηνωμένο Βασίλειο την παραμονή της έναρξης μιας νέας περιόδου”, είπε.

Η Roses σε γραπτή δήλωση, ως εξαγωγείς, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές αγορές της Τουρκίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι ακολούθησαν με μεγάλη προσοχή από την αρχή της διαδικασίας Brexit.

Επισημαίνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η δεύτερη χώρα με τον υψηλότερο όγκο εξαγωγών το 2019 με 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Gülle συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

“Είμαστε επίσης εμπορικός εταίρος με πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου περίπου 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με άλλα λόγια, εξάγουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου διπλάσιο από τις εισαγωγές μας.

Φέτος, εξήγαμε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στον τομέα των ενδυμάτων, των ηλεκτρονικών ειδών και των κοσμημάτων.

Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια αγορά μεγάλης σημασίας ως η χώρα όπου οι τομείς ηλεκτρικών ηλεκτρονικών και κοσμημάτων εξάγουν περισσότερο. Για αυτόν τον λόγο, η διαδικασία Brexit και τα επακόλουθά της ήταν πάντα στην ατζέντα μας. “

“ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΕΝΩΣΗΣ”

Ο Gülle δήλωσε ότι το Υπουργείο Εμπορίου παρείχε πληροφορίες από στιγμή σε στιγμή για τη διαδικασία και είπε:

“Με έντονη προσπάθεια και παύση δραστηριοτήτων διπλωματίας, οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν με αποφασιστικότητα και, ως εκ τούτου, λάβαμε τις ειδήσεις για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που έδωσε τα καλά νέα χθες ο Εκτιμώμενος Πρόεδρός μας. Είμαστε την παραμονή της έναρξης μιας νέας εποχής στο εμπόριο μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο του win-win μοντέλου. Υπογράφουμε μια πολύ σημαντική συνεργασία σε αυτήν τη διαδικασία. “

Συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών, μετά τη συμφωνία Τελωνειακής Ένωσης, η έμφαση της Roses θα είναι η πιο σημαντική συμφωνία, “οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου Τουρκίας-Ηνωμένου Βασιλείου, υπερασπίστηκαν στο τέλος τα δικαιώματα των Τούρκων εξαγωγέων και έκανε ουσιαστικά τη συνέχιση του ελεύθερου εμπορίου. Συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για τα εμπόδια που ενδέχεται να παρουσιάσουν και οι εξαγωγές έχει αποτραπεί “, είπε.

Ο Gülle δήλωσε ότι η συμφωνία θα επαναδιαπραγματευτεί σε δύο χρόνια για να συμπεριλάβει υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών υπηρεσιών και πιο περιεκτικούς κανονισμούς για τη γεωργία, κάτι που είναι ένα σημαντικό βήμα.

Source