Συμφωνία Biontech-Τουρκίας με την Pfizer

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κόκα είπε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ανακοίνωσε ότι η Τουρκική biontech-Pfizer υπέγραψε συμφωνία σχετικά με το εμβόλιο που παράγεται σε συνεργασία. Σύμφωνα με τη συμφωνία, μέχρι το τέλος του έτους στην Τουρκία θα δοθούν 550 χιλιάδες δόσεις εμβολίου στην σύζυγό της, έως τον Μάρτιο του 2021, 4,5 εκατομμύρια δόσεις, και σύμφωνα με τη συμφωνία, έως και 30 εκατομμύρια δόσεις το εμβόλιο biontech-Pfizer έχει μοιραστεί τις πληροφορίες που θα παρασχεθούν:

Ο υπουργός Fahrettin Koca είπε επίσης ότι ο ιδρυτής και πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας BioNTech, καθηγητής Δρ. Εκφράζοντας ότι ο Uğur Şahin έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του:

Από την άλλη πλευρά, σε άλλη δήλωση του Υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκε ότι όλοι οι επιβάτες που προέρχονταν από το εξωτερικό ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλουν τη δοκιμή PCR (Polymerase Chain Reaction) που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες. “Λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο και της επιτάχυνσης της επιδημίας, απαιτούνται νέα μέτρα για αφίξεις από το εξωτερικό”, δήλωσε η δήλωση, “Από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, όλοι οι επιβάτες που έρχονται αεροπορικώς από το εξωτερικό και αεροπορικώς, ξηρά και θάλασσα από τις 30 Δεκεμβρίου Τονίστηκε ότι πρέπει να υποβάλει αρνητικές εξετάσεις PCR που πραγματοποιήθηκαν την ώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, όσοι δεν καταθέσουν αρνητικό τεστ PCR θα μεταφερθούν στο αεροπλάνο στην Τουρκία. Εκείνοι που δεν έχουν το τεστ στις πύλες των συνόρων θα τεθούν σε καραντίνα στη διεύθυνση όπου θα διαμείνουν. Αναφέρθηκε ότι η εφαρμογή θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την 1η Μαρτίου 2021.

Source