Συμφωνίες, παρελθόν και μέλλον, στη μεταβαλλόμενη μοναρχία της Βρετανίας

ΛΟΝΔΙΝΟΣ (AP) – Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο μακρύτερος βασιλικός σύζυγος στη βρετανική ιστορία περισσότερο από μια δεκαετία όταν πέθανε την Παρασκευή στα 99.ΑΡΧΕΙΟ - Σε αυτήν την Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2000, η ​​φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας, η Βασίλισσα Μητέρα εμφανίζεται στις κεντρικές πύλες του Clarence House, στο Λονδίνο, πριν λάβει τον Χαιρετισμό στα 100α γενέθλιά της. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο μακροβιότερος βασιλικός σύζυγος στη βρετανική ιστορία. Στη Βρετανία, ο σύζυγος ή η σύζυγος του μονάρχη είναι γνωστή ως σύζυγος, μια θέση που έχει τεράστιο κύρος αλλά δεν έχει συνταγματικό ρόλο. Η σύζυγος του Βασιλιά Γεωργίου VI, που τον έζησε κατά 50 χρόνια, αγαπήθηκε ως η βασίλισσα μητέρα. (Rebecca Naden / pool μέσω AP, Αρχείο)


© Παρέχεται από το Associated Press
ΑΡΧΕΙΟ – Σε αυτήν την Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2000, η ​​φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας, η Βασίλισσα Μητέρα εμφανίζεται στις κεντρικές πύλες του Clarence House, στο Λονδίνο, πριν λάβει τον Χαιρετισμό στα 100α γενέθλιά της. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο μακροβιότερος βασιλικός σύζυγος στη βρετανική ιστορία. Στη Βρετανία, ο σύζυγος ή η σύζυγος του μονάρχη είναι γνωστή ως σύζυγος, μια θέση που έχει τεράστιο κύρος αλλά δεν έχει συνταγματικό ρόλο. Η σύζυγος του Βασιλιά Γεωργίου VI, που τον έζησε κατά 50 χρόνια, αγαπήθηκε ως βασίλισσα μητέρα. (Rebecca Naden / pool μέσω AP, Αρχείο)

Ήταν ένας ρόλος που ανέλαβε το 1952 όταν η σύζυγός του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β, ανέβηκε στο θρόνο μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της Βασιλιά Τζορτζ Στ΄.ΑΡΧΕΙΟ - Σε αυτό το Σάββατο, 9 Απριλίου 2005, φωτογραφία, ο πρίγκιπας της Βρετανίας Κάρολος και η νύφη του Camilla Duchess της Κορνουάλης φεύγουν από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίντσορ της Αγγλίας, μετά την ευλογία της εκκλησίας της τελετής του πολιτικού γάμου τους. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο μακροβιότερος βασιλικός σύζυγος στη βρετανική ιστορία. Στη Βρετανία, ο σύζυγος ή η σύζυγος του μονάρχη είναι γνωστή ως σύζυγος, μια θέση που έχει τεράστιο κύρος αλλά δεν έχει συνταγματικό ρόλο. Η σύζυγος του Βασιλιά Γεωργίου VI, που τον έζησε κατά 50 χρόνια, αγαπήθηκε ως η βασίλισσα μητέρα. (AP Photo / Alastair Grant, Pool, File)


© Παρέχεται από το Associated Press
ΑΡΧΕΙΟ – Σε αυτό το Σάββατο, 9 Απριλίου 2005, φωτογραφία, ο πρίγκιπας της Βρετανίας Κάρολος και η νύφη του Camilla Duchess της Κορνουάλης φεύγουν από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίντσορ της Αγγλίας, μετά την ευλογία της εκκλησίας της τελετής του πολιτικού γάμου τους. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο μακρύτερος βασιλικός σύζυγος που υπηρετούσε στη βρετανική ιστορία. Στη Βρετανία, ο σύζυγος ή η σύζυγος του μονάρχη είναι γνωστή ως σύζυγος, μια θέση που έχει τεράστιο κύρος αλλά δεν έχει συνταγματικό ρόλο. Η σύζυγος του Βασιλιά Γεωργίου VI, που τον έζησε κατά 50 χρόνια, αγαπήθηκε ως η βασίλισσα μητέρα. (AP Photo / Alastair Grant, Pool, File)

Στη Βρετανία, ο σύζυγος ή η σύζυγος του μονάρχη είναι γνωστός ως σύζυγος, μια θέση που έχει τεράστιο κύρος αλλά δεν έχει συνταγματικό ρόλο. Εδώ είναι μερικές από τις άλλες βασιλικές συνομιλίες, το παρελθόν και το μέλλον.

QUEEN ELIZABETH, Η βασίλισσα της μητέρας

Η μητέρα της σημερινής βασίλισσας έγινε γνωστή στοργικά στη Βρετανία ως η Βασίλισσα Μαμά. Για τα τελευταία 50 χρόνια της μακράς διάρκειας ζωής της, ήταν χήρα και ως εκ τούτου δεν ήταν ο σύζυγος, αλλά υπηρέτησε σε αυτόν τον ρόλο ενώ ο σύζυγός της, ο Βασιλιάς Γιώργος ΣΤ, ήταν στο θρόνο από το 1936 έως το 1952. Ήταν μια περίοδος που περιλάμβανε ταραχώδη χρόνια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.ΑΡΧΕΙΟ - Σε αυτήν την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, η φωτογραφία, η Κέιτ, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, χαιρετά μέλη της οικογένειας προσωπικού στη βάση της Βασιλικής Αεροπορίας του Ακρωτηρίου, κοντά στη νότια παράκτια πόλη της Λεμεσού, Κύπρος. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο μακροβιότερος βασιλικός σύζυγος στη βρετανική ιστορία. Στη Βρετανία, ο σύζυγος ή η σύζυγος του μονάρχη είναι γνωστή ως σύζυγος, μια θέση που έχει τεράστιο κύρος αλλά δεν έχει συνταγματικό ρόλο. Η σύζυγος του Βασιλιά Γεωργίου VI, που τον έζησε κατά 50 χρόνια, αγαπήθηκε ως η βασίλισσα μητέρα. Η σύζυγος του πρίγκιπα Τσαρλς, η Camilla, εργάστηκε για να βγει από τη σκιά της εξαιρετικά δημοφιλούς πρώτης συζύγου του, της Diana. (AP Photo / Matt Dunham, Pool, File)


© Παρέχεται από το Associated Press
ΑΡΧΕΙΟ – Σε αυτήν την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, η φωτογραφία, η Κέιτ, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, χαιρετά μέλη της οικογένειας προσωπικού στη βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Ακρωτηρίου, κοντά στη νότια παράκτια πόλη της Λεμεσού, Κύπρος. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο μακρύτερος βασιλικός σύζυγος που υπηρετούσε στη βρετανική ιστορία. Στη Βρετανία, ο σύζυγος ή η σύζυγος του μονάρχη είναι γνωστή ως σύζυγος, μια θέση που έχει τεράστιο κύρος αλλά δεν έχει συνταγματικό ρόλο. Η σύζυγος του Βασιλιά Γεωργίου VI, που τον έζησε κατά 50 χρόνια, αγαπήθηκε ως η βασίλισσα μητέρα. Η σύζυγος του πρίγκιπα Τσαρλς, η Camilla, εργάστηκε για να βγει από τη σκιά της εξαιρετικά δημοφιλούς πρώτης συζύγου του, της Diana. (AP Photo / Matt Dunham, Pool, File)

Γεννημένη από την Elizabeth Bowes-Lyon, καταγόταν από σκωτσέζικα δικαιώματα. Ήταν γνωστή ως βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ ο σύζυγός της βασίλευε, και μετά το θάνατό του ως Βασίλισσα Ελισάβετ, βασίλισσα μητέρα.FILE - Σε αυτήν τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019, η φωτογραφία της Kate, της Δούκισσας του Κέιμπριτζ και του Υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Steven Mnuchin φτάνουν μέσω της Ανατολικής Πινακοθήκης πριν από το επίσημο συμπόσιο στο Buckingham Palace στο Λονδίνο. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε τριήμερη κρατική επίσκεψη στη Βρετανία. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο μακροβιότερος βασιλικός σύζυγος στη βρετανική ιστορία. Στη Βρετανία, ο σύζυγος ή η σύζυγος του μονάρχη είναι γνωστή ως σύζυγος, μια θέση που έχει τεράστιο κύρος αλλά δεν έχει συνταγματικό ρόλο. Η σύζυγος του Βασιλιά Γεωργίου VI, που τον έζησε κατά 50 χρόνια, αγαπήθηκε ως η βασίλισσα μητέρα. Η σύζυγος του πρίγκιπα Τσαρλς, η Camilla, εργάστηκε για να βγει από τη σκιά της εξαιρετικά δημοφιλούς πρώτης συζύγου του, της Diana. (Victoria Jones / Pool Photo μέσω AP, Αρχείο)


© Παρέχεται από το Associated Press
FILE – Σε αυτήν τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019, η φωτογραφία της Kate, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και ο Υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Steven Mnuchin φτάνουν μέσω της Ανατολικής Πινακοθήκης πριν από το επίσημο συμπόσιο στο Buckingham Palace του Λονδίνου. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε τριήμερη κρατική επίσκεψη στη Βρετανία. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο μακροβιότερος βασιλικός σύζυγος στη βρετανική ιστορία. Στη Βρετανία, ο σύζυγος ή η σύζυγος του μονάρχη είναι γνωστή ως σύζυγος, μια θέση που έχει τεράστιο κύρος αλλά δεν έχει συνταγματικό ρόλο. Η σύζυγος του Βασιλιά Γεωργίου VI, που τον έζησε κατά 50 χρόνια, αγαπήθηκε ως η βασίλισσα μητέρα. Η σύζυγος του πρίγκιπα Τσαρλς, η Camilla, εργάστηκε για να βγει από τη σκιά της εξαιρετικά δημοφιλούς πρώτης συζύγου του, της Diana. (Victoria Jones / Pool Photo μέσω AP, Αρχείο)

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ορισμένοι ιθύνοντες πρότειναν τη βασίλισσα και τις δύο μικρές κόρες της να φύγουν από την Αγγλία για ασφάλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά, αλλά το βασιλικό ζευγάρι αποφάσισε να μείνει παρά τους κινδύνους του αεροπορικού βομβαρδισμού της Γερμανίας στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδισμού του 1940 του Ανάκτορου του Μπάκιγχαμ.

Θυμάται ότι είπε: «Τα παιδιά δεν θα πάνε χωρίς εμένα. Δεν θα αφήσω τον βασιλιά. Και ο βασιλιάς δεν θα φύγει ποτέ. ”

Η βασίλισσα μητέρα πέθανε το 2002 σε ηλικία 101 ετών.

___

CAMILLA, DUCHESS OF CORNWALL

Η Camilla, σύζυγος του πρίγκιπα Τσαρλς, υπήρξε αμφιλεγόμενη φιγούρα στη σύγχρονη βασιλική ιστορία λόγω της συνεχιζόμενης σχέσης της με τον Κάρολο κατά τη διάρκεια του δύσκολου γάμου της με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997 μετά από αυτή και τον Τσαρλς που χώρισαν.

Η Νταϊάνα ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στο βρετανικό κοινό και ο ξαφνικός θάνατός της σε ηλικία 36 ετών προκάλεσε μια τεράστια έκρηξη θλίψης που κατέστησε δύσκολο, από την άποψη της δημόσιας αποδοχής, τον Κάρολο να παντρευτεί την μακροχρόνια αγάπη του.

Η αντίσταση του κοινού στην Camilla μαλακώθηκε με την πάροδο του χρόνου, και αυτή και ο Charles παντρεύτηκαν το 2005, επιλέγοντας μια αστική τελετή και όχι έναν εκκλησιαστικό γάμο. Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος σηματοδότησαν την υποστήριξή τους κάνοντας δεξίωση για το ζευγάρι στο Κάστρο του Γουίντσορ.

Σε αναγνώριση της ευαίσθητης κατάστασης, αξιωματούχοι του παλατιού είπαν εκείνη την εποχή ότι όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, η Camilla θα ήταν γνωστή ως πριγκίπισσα σύζυγος και όχι βασίλισσα. Η Camilla επίσης δεν ανέλαβε τον τίτλο της Diana ως πριγκίπισσα της Ουαλίας, παρόλο που της είχε δικαίωμα να είναι σύζυγος του κληρονόμου του θρόνου.

Η Camilla κέρδισε πολλούς από τους επικριτές της με την εικόνα της κάτω και στη γη, προωθώντας τον αλφαβητισμό και άλλες αιτίες και τώρα είναι μια καθιερωμένη βασιλική σύζυγος.

___

ΚΑΘΕΡΙΝΗ, ΔΟΥΧΕΙΟ ΚΑΜΠΡΙΔΙΟΥ

Η πρώην Kate Middleton έγινε η Catherine, Duchess of Cambridge, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα William σε μια πλούσια τελετή στο Westminster Abbey το 2011. Οι δύο ερωτεύτηκαν ενώ φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο της Σκωτίας.

Ο Γουίλιαμ αναμένεται να γίνει βασιλιάς μετά τον πατέρα του, τον Πρίγκιπα Κάρολο, και όταν συμβεί αυτό, η σύζυγός του θα γίνει βασίλισσα. Είναι πιθανό να είναι γνωστή ως βασίλισσα Αικατερίνη κατά τη διάρκεια της βασιλείας του συζύγου της.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έχουν τρία μικρά παιδιά – τον Πρίγκιπα Τζορτζ, την Πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον Πρίγκιπα Λούις – και και οι δύο έχουν αγκαλιάσει μια σειρά βασιλικών καθηκόντων, συμπεριλαμβανομένης της φιλανθρωπικής εργασίας με έμφαση στην ανάπτυξη της πρώιμης παιδικής ηλικίας και σε θέματα ψυχικής υγείας. Εκείνη και ο σύζυγός της αναλαμβάνουν όλο και πιο ορατούς ρόλους καθώς το προσκήνιο μετατοπίζεται αργά από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘στα παιδιά και τα εγγόνια της.

Η δημοφιλής Kate αναμένεται να πάρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας της Diana μόλις ο William γίνει κληρονόμος στο θρόνο.

Συνέχισε να διαβάζεις

Source