Συνέντευξη του Αναστασιάδη με τον “Πολίτη” σχετικά με τα διαβατήρια, την επιδημία և Μητροπολίτης Μόρφου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντά στις κατηγορίες για εφαρμογή του ΚΕΠ και διαφθορά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πολίτη. Είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της επιδημίας, τη δυνατότητα παροχής εμβολίων από το Ισραήλ, αναφέρει συγκεκριμένα στον Μητροπολίτη Μόρφου. “Υπάρχει η ίδια τάση, αν θέλετε, το λέω πολύ τολμηρά να είσαι ήρωας. “Δεν θέλω να κάνω δειλούς ήρωες”, λέει ο Πρόεδρος. – Στιγμιότυπα από τη συνέντευξη με την εφημερίδα

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για «χρυσά» διαβατήρια, διεθνείς εκθέσεις στην Κύπρο, το πρώην δικηγορικό γραφείο, παιδιά-γαμπρούς, επιδημικά προβλήματα, τον Μητροπολίτη Μόρφου. Calaci και Costa Constantinou.

Επενδυτικό σχέδιο և για την πρώην δικηγορική του εταιρεία

“Το επενδυτικό πρόγραμμα ήταν ένα πρόγραμμα τόνωσης σε μια εποχή που η οικονομία κυριολεκτικά ξεραίνει”, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απαντώντας στο ερώτημα ότι πουλάμε μαζικά διαβατήρια. “Αυτά είναι όλα κουτσομπολιά.”

Ερωτηθείς τι του αποδόθηκε για την πρώην δικηγορική του εταιρεία, ο Νίκος Αναστασιάδης ρώτησε: “Σχεδιάστηκε το πρόγραμμα για να εξυπηρετήσει τον Νίκο Αναστασιάδη ή τη δικηγορική του εταιρεία;” և ολοκληρώθηκε. Λυπάμαι. Όλα τα διαβατήρια που εκδόθηκαν από την πρώην δικηγορική εταιρεία, στα οποία πρέπει να αναφέρω ότι το 50% είναι οι δύο κόρες μου, το άλλο 50% ανήκει στον κ. Στατή Λήμη և Ο κ. Φάνος Φιλίππου χρησιμοποίησε τα 6.700 διαβατήρια της δικηγορικής εταιρείας. το γραφείο μου, το οποίο δεν ελέγχω, με 57 εφαρμογές. “

Και είπε ότι με το πρόγραμμα πολιτογράφησης, η ανεργία μειώθηκε όταν ρωτήθηκε για αυτό. Απλώς μας γνώρισε τότε. Δείτε πόσα άτομα εργάζονται στον κατασκευαστικό κλάδο. «Κοιτάξτε πόσα δάνεια έχουν εξυπηρετηθεί», είπε.

Ο πρόεδρος ρωτήθηκε επίσης για τα οικονομικά οφέλη της οικογένειάς του.

“Γιατί να είναι οικονομικά επωφελές και για την οικογένεια του Προέδρου;”

Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω κάτι άλλο. Όταν εκλέγεται πρόεδρος, τα παιδιά του πρέπει να είναι άνεργα. Ρωτάτε πάντα αν υπάρχει μια πράξη που συνεπάγεται εξαπάτηση; Եւ Ο Πρόεδρος ζητά 5700 για 6700. Να σου πω κάτι. Ο Γενικός Ελεγκτής επιθεώρησε το δικηγορικό γραφείο μου μετά τον παράπονο του κ. Πέρδικκα. Οι ανακοινώσεις του στις 12/15 Αυτός είπε. “Ή ειδικά, ποια ήταν η σχέση μεταξύ ενός συγκεκριμένου γραφείου;” Θα πω ότι δεν είναι κακό, με το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ειδικά με ορισμένες εταιρείες αυτοκινήτων κ.λπ. Θα πω ότι μελετήσαμε αυτό το ζήτημα επειδή δεν υπήρχε θέμα, δεν βρήκαμε τίποτα λάθος με αυτό το ζήτημα. ” Όταν ρώτησα τον Φιλελεύθερο γιατί δεν δημοσιεύθηκε, ο Γενικός Ελεγκτής είπε ότι δεν είχαμε μελετήσει ποτέ το γραφείο του Αναστασιάδη. Στις 12/15 είπε ότι το είχε μελετήσει και δεν βρήκε τίποτα λάθος με αυτό. Αλλά επιτρέψτε μου να πω ένα ακόμη πράγμα. Το Δικηγορικό Γραφείο Αναστασιάδη επιβλέπεται από το Moneyval և MOKAS մի Bar Association և Φόρος Εισοδήματος: ΦΠΑ. Χωρίς μέπτον. Πού είναι το ανήθικο; αυτός είπε.

Λυπάμαι. “Είπα επίσης σχετικά με τα αιτήματα που έκανα κατά τη διάρκεια των ημερών μου ότι το πρώην δικηγορικό γραφείο μου ήταν προτιμότερο, είπα ότι θα πάω σπίτι”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Στο ερώτημα αν έχει αναδρομική άποψη ότι θα ήταν καλύτερα να μην το κάνει καθόλου, απάντησε. “Εκατό φορές.”

“Εκατό φορές. Αν ήξερα μόνο ότι θα είχα προθέσεις στο τέλος ή θα εμπλακώ σε διαφθορά. Δεν άφησαν παιδιά και αρραβωνιαστικούς. Συνδέστε την κατασκευή του γαμπρού μου. Η εταιρεία του, η οποία επικεντρώνεται στη στέγαση και όχι σε επενδυτικά έργα, έχει κερδίσει βραβεία σε όλη την Ευρώπη ».

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας ρώτησαν επίσης τον πρόεδρο για τις Σεϋχέλλες. Το απόσπασμα αναφέρεται ως έχει.

“Κάνατε λάθη;” Για παράδειγμα, ταξιδεύοντας με τη Σαουδική Αραβία

Για να μάθετε κάτι. Δεν ήμουν ποτέ δικηγόρος του. Ήταν ο Λούσης Παπαφιλίπου και αργότερα ο Χρήστος Πακαλίδης.

Ήταν όμως ο φίλος σου. Ακόμη και με το πρόβλημα που αντιμετώπισε όταν τον συνάντησε το 2014-2015

Ακούστε, δεν αρνούμαι ότι ήταν φίλος μου. Δεν αρνούμαι τους φίλους μου. Αλλά κοιτάξατε να δείτε πώς επωφελήθηκε το κράτος από αυτόν τον Σαουδάραβα. Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Νοικιάσαμε αεροπλάνα, για παράδειγμα. λόγω κακών σχέσεων για τις Βρυξέλλες. Προσφορά από τη Σαουδική Αραβία 22.000, προσφορά από άλλες εταιρείες – 72.000 ευρώ. Λίγο πριν από τον έλεγχο του ελεγκτή, εξοικονομήσαμε 600.000 συν τρία εκατομμύρια από τον Chris Lazarus. Με άλλα λόγια, όχι μόνο δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να σπαταλήσω δημόσια χρήματα. Έχω σώσει για το κράτος, εκτός από τις εξοικονομήσεις από τότε. Επιτρέψτε μου να πω ένα ακόμη πράγμα. Όταν ο κ. Οδυσσέας επιβεβαίωσε ότι δόθηκαν λανθασμένες εθνικότητες և κλπ. Έστειλα για να αποκτήσω τη Σαουδική ιθαγένεια. Τι λέει το συμπέρασμα του Kalegiru; Τους δόθηκαν σωστά. Υπήρξαν κάποιες παραβιάσεις, για παράδειγμα. ότι δεν έμειναν μόνιμα ή για δεύτερη γυναίκα. Ήταν ο άντρας ερωτευμένος; Και εδώ είναι υπεύθυνοι οι ερευνητές. Να είσαι αντικειμενικός, σωστός, να μην προσπαθείς να δημιουργήσεις προβλήματα με οποιονδήποτε τρόπο. “

Για την επιδημία

Όσον αφορά το ζήτημα της διαχείρισης της επιδημίας, ο Πρόεδρος ρωτήθηκε εάν είχε αναληφθεί κάποια ενέργεια.

“Το αντίθετο. Τα μέτρα πραγματοποιήθηκαν βάσει επιδημιολογικών δεικτών. Ως αποτέλεσμα πιο ήπιων μέτρων, επιτρέψαμε, αν όχι τίποτα άλλο, έναν ανθρώπινο τρόπο ζωής, αλλά ταυτόχρονα καταφέραμε να επιβιώσουμε σε ορισμένους τομείς της οικονομίας. Οι χώρες που έχουν λάβει αυστηρότερα μέτρα από το Νοέμβριο συνεχίζουν να επεκτείνουν τα μέτρα. “Αυτό οφείλεται στην εμφάνιση μιας μετάλλαξης ιών”, απάντησε.

Ερωτηθείς εάν είχε επικοινωνήσει με το Ισραήλ για την παροχή εμβολίων, ο πρόεδρος είπε ναι. “Πράγματι, επικοινώνησα με τον κ. Νετανιάχου και του ζήτησα να συζητήσει την προμήθεια ποσοτήτων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Θα εξετάσει τις δυνατότητες που προσφέρει το Κράτος του Ισραήλ και θα έχουμε την απάντηση σε μερικές ημέρες”, είπε.

Ερωτηθείς για την οικονομική δύναμη του κράτους, ο Πρόεδρος είπε ότι «εξακολουθεί να αντέχει», αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα αποκαλώντας γενναιόδωρα.

Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα ψηφιστεί υπέρ αυτήν τη φορά.

Για τον Μητροπολίτη Μόρφου

Ο πρόεδρος ρωτήθηκε για τη στάση ορισμένων κληρικών, όπως ο μητροπολίτης Μόρφου, ο οποίος αγνόησε τα διατάγματα, σημειώνοντας ότι ήταν ανεκτά, ενώ στην Ελλάδα έγιναν τέτοιες συλλήψεις. “Είναι οι εκδηλώσεις εδώ μόνο για τους Κοσμάκη;” ρώτησε τον Πρόεδρο.

«Φυσικά όχι: Και συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Αυτό που ερευνά, διαβουλεύουμε με τον Γενικό Εισαγγελέα, πρέπει να ερευνήσουμε, έχουν ερευνήσει εάν κάποια από τις δηλώσεις έχει οδηγήσει σε ποινικό αδίκημα. Δεν θα το δώσουμε σε κανέναν. Και είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν ορισμένοι ότι, εκτός από οποιαδήποτε άποψη, το οφείλουν στους συμπολίτες τους. ” Γενικά «Πρέπει να σέβονται την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών τους, ειδικά του νόμου», απάντησε ο κ. Αναστασιάδης.

«Θέλω να πω κάτι. Αν θέλετε, υπάρχει μια τάση από την πλευρά του և Το λέω πολύ τολμηρά να γίνω ήρωας. “Δεν θέλω να κάνω δειλούς ήρωες”, είπε, προσθέτοντας ότι ο επίσκοπος συμφώνησε με τη θέση της κυβέρνησης επί του θέματος.

Source