Συνέντευξη Leo Baez με το περιοδικό Muzique

Συνέντευξη Leo Baez με το περιοδικό Muzique

Πώς ήρθες με το όνομα της σκηνής σου;

Το νόμιμο όνομά μου είναι Leopoldo Daniel Baez και πάντα λέγονταν Leo όλη μου τη ζωή, οπότε φαινόταν φυσικό να διατηρήσω το όνομα, Leo Baez.

Πότε ανακαλύψατε την αγάπη σας για την τέχνη σας και τι σας έκανε να συνειδητοποιήσετε ότι θέλετε να ακολουθήσετε μια καριέρα σε αυτό;

Από τότε που ήμουν μικρό παιδί, θα έπαιρνα τα δοχεία και τα τηγάνια της μαμάς μου έξω από την κουζίνα και θα έπαιζα τα τύμπανα. Έτσι, από πολύ μικρή ηλικία, ήξερα ότι γεννήθηκα με το γονίδιο στο αίμα μου. Και οι δύο γονείς μου ήταν μουσικοί, όπως και οι παππούδες μου πριν από αυτούς, οπότε προερχόμενοι από μια μακρά σειρά μουσικών, και στις δύο πλευρές των γονιών μου, ήταν η μόνη επιλογή για μένα.

Στα εφηβικά μου χρόνια, ενθαρρύνθηκα να ενώσω τις Ένοπλες δυνάμεις για να αποφύγω κακά πλήθη και συνήθειες, έτσι το έκανα ακριβώς. Στα 14 μου εγγράφηκα στην Αργεντινή Στρατιωτική Σχολή όπου πέρασα τα επόμενα 4 χρόνια μελετώντας τη μουσική, που ήταν το πάθος μου.

Μετά την αποφοίτησή μου, έγινε η ευκαιρία να συμμετάσχω στο Στρατιωτικό Marching Band και εκεί πέρασα τα επόμενα 22 χρόνια της ζωής μου. Το 2013, με προμήθεια Ηνωμένου Έθνους στην Κύπρο, συνάντησα τη σύζυγό μου και αποφάσισα να αποχωρήσω από το στρατό και να ξεκινήσω μια νέα ζωή σε αυτό το όμορφο νησί της Μεσογείου που ονομάζεται Κύπρος.

Η γυναίκα μου με ενθάρρυνε να συνεχίσω το πάθος μου και να αρχίσω να γράφω τα δικά μου τραγούδια. Με την πάροδο του χρόνου καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα home studio που είναι όπου γίνεται όλη η δημιουργία μου.

Σταδιακά, με τις μουσικές μου σπουδές, δίδαξα στον εαυτό μου άλλα όργανα, καθώς και τη μουσική παραγωγή. Είμαι το αφεντικό μου και η γυναίκα μου είναι η έμπνευσή μου. Οι ιστορίες στη μουσική μου μπορούν να προέρχονται από οπουδήποτε. Παλαιότερες και νέες εμπειρίες, ιστορίες φίλων, οικογενειακά θέματα, καταστάσεις ζωής και πολλά άλλα.

Σε τι ή σε ποιον αναγνωρίζετε την αίσθηση του στυλ σας;

Δεν αναγνωρίζω το στυλ μου σε κανέναν. Μόλις έχω τους στίχους σε χαρτί, το ίδιο το τραγούδι μου λέει ποιο είδος πρέπει να είναι. Για παράδειγμα, υπήρξε μια στιγμή που άρχισα να ηχογραφώ ένα reggaetón, ωστόσο, όσο περισσότερο πέρασε, ένιωθα πολύ λάθος και απλά δεν ένιωθα σωστά. Τελικά άλλαξα το είδος του τραγουδιού και το στυλ εντελώς.

Έτσι για άλλη μια φορά, η μουσική και η μελωδία έρχονται σε μένα μέσω των στίχων. Έχω συνθέσει διάφορα στυλ, από Tango έως Trap. Από ένα Reggae σε ένα Skap. Από Cumbia έως Merengue, Samba, Quarteto κ.λπ.

Στο τρέχον έργο σας, πώς καταλήξατε στην ιδέα;

Το τρέχον πρόγραμμά μου, το οποίο βρίσκεται ακόμη στο έργο, ήρθε μέσω της γυναίκας μου. Όπως είπα και πριν, με εμπνέει και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και το χέρι που με ωθεί. Χωρίς αυτήν, κανένα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό.

Σχετικά με το έργο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, εμπνεύστηκα από τον ανιψιό μου που είναι έφηβος στην επαναστατική του φάση. Προσπάθησα να απεικονίσω το δίλημμα του τι πρέπει να κάνω και τις πιέσεις των γονέων όσο το δυνατόν περισσότερο στο τραγούδι χωρίς να προσβάλλω κανέναν, νεαρό ή ηλικιωμένο.

Ποιες είναι μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σας και ποιο είναι το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό σας όσον αφορά την ηθική της εργασίας σας;

Η μόνη πρόκληση που έχω είναι ότι υπάρχουν φορές που σκέφτομαι να τα παρατήσω γιατί προσπαθώ να δημιουργήσω ένα όνομα για τον εαυτό του, χωρίς να τους υποστηρίζει ετικέτα, είναι πολύ δύσκολο έργο. Απαιτείται μεγάλη πίεση και πρέπει να γίνουν πολλές θυσίες.

Και όταν δεν έχετε τα αποτελέσματα που ελπίζετε και προσεύχεστε, τότε μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό. Αυτό συμβαίνει όταν η γυναίκα μου μπαίνει και μου θυμίζει γιατί κάνω αυτό που κάνω. Όπου κι αν πάω και τι κάνω, το πάθος και το όνειρό μου θα είναι πάντα με τη μουσική.

Είστε ο καλύτερος σε αυτό που κάνετε κατά τη γνώμη σας;

Δεν είμαι ο καλύτερος. Είμαι απλά διαφορετικός. Θεωρώ τον εαυτό μου παλιό σχολείο όσον αφορά τη μουσική γιατί πιστεύω ότι ένα τραγούδι πρέπει να μεταφέρει ένα μήνυμα, μια ιστορία, ένα νόημα. Και αυτός είναι ο λόγος που εμπνέομαι από πραγματικούς ανθρώπους που γνωρίζω.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το εγγύς μέλλον;

Δεν υπάρχουν σχέδια! Το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να δημιουργώ singles με τις ελπίδες και τα όνειρα ότι μια μέρα η μουσική μου θα τραγουδηθεί από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει κάποιος που θα θέλατε να ευχαριστήσετε, φωνάζει;

Θέλω να πω ευχαριστώ στη γυναίκα μου για όλα όσα με σπρώχνει και δεν με αφήνει ποτέ να τα παρατήσω.

Πώς μπορούν να σας βρουν οι θαυμαστές;

Είμαι σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα τραγούδια μου μπορούν να βρεθούν σε όλα τα αξιοθέατα ροής μουσικής.

Εδώ είναι μερικοί από τους συνδέσμους της σελίδας μου

Facebook | Κελάδημα | Instagram | Youtube | I-tunes | Deezer | Παλίρροιας

Τι προτάσεις έχετε για άλλους καλλιτέχνες όπως εσείς;

Σε άλλους καλλιτέχνες, θα ήθελα να τους πω να είναι μόνοι τους. Να είναι αυθεντικό και αληθινό σε αυτό που τους κάνει να σημειώνουν και να θυμόμαστε ότι δεν είναι ένα απλό ή γρήγορο πράγμα να επιτευχθεί.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΜΕ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΟΥΖΙΚΟΥ, FACEBOOK, ΙΝΣΤΑΓΚΡΑΜ, ΚΑΙ ΚΕΛΑΔΗΜΑ

Source