Συναγερμός Coronavirus στην Κύπρο – Ειδήσεις τελευταίας στιγμής

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Αλί Πίλι ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να συγκαλέσει λόγω των αυξανόμενων υποθέσεων στην ΤΔΒΚ και στο νότο της Κύπρου. Θυμίζοντας μια δήλωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα, ο Πίλι δήλωσε ότι “Μερικά τμήματα δεν ήθελαν να καταλάβουν” και είπε ότι αυτό που χρειάζεται θα γίνει.

23 ΝΕΕΣ, 8 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, 31 ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ TRNC

Υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ Dr. Ο Ali Pilli εξήγησε ότι ο αριθμός των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.000 519, 23 τοπικές, 33 θετικά περιστατικά, 18 άτομα απολύθηκαν. Ο υπουργός Πίλι σημείωσε ότι 2 από τα θετικά περιστατικά έφτασαν στην ΤΔΒΚ από την αεροπορική εταιρεία, 8 άτομα ήταν οι επαφές μιας υπόθεσης που είχε εντοπιστεί στο παρελθόν και ήταν υπό παρακολούθηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και 23 άτομα ήταν τοπικές υποθέσεις.

907 ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, 4 ΘΑΝΑΤΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟ

Στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GASC), καταγράφηκε αριθμός υποθέσεων. Ενώ 907 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, 4 άτομα πέθαναν λόγω κοροναϊού. Τέσσερα άτομα ηλικίας 82, 84, 83 και 88 πέθαναν στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου (GASC) λόγω του κοροναϊού. Σύμφωνα με τη δήλωση του ελληνικού Υπουργείου Υγείας, 907 νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν ως αποτέλεσμα 18 χιλιάδων 70 δοκιμών που διεξήχθησαν σήμερα. Ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 117 λόγω του κοροναϊού στο Νότο, ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων έφτασε τις 21 χιλιάδες 315.

.Source