Συναισθηματική περίσσεια σε παιδιά των οποίων η ενέργεια μειώνεται κατά τη διάρκεια της επιδημίας

Ειδικός για την Υγεία και τις Ασθένειες του Νοσοκομείου του Εσκί Σεχίρ Η Melek Yücel δήλωσε στον ανταποκριτή της AA ότι η ενέργεια που καταναλώνουν τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι κατά τη διάρκεια της επιδημίας και των οποίων η χρήση τηλεόρασης και διαδικτύου αυξήθηκε.

Επισημαίνοντας ότι η πρόσληψη θερμίδων στα παιδιά αυξήθηκε ως αποτέλεσμα της αλλαγής στις διατροφικές τους συνήθειες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Γιουσέλ συνέχισε ως εξής:

“Οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών που περνούν πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη στο σπίτι έχουν επίσης αλλάξει. Η κατανάλωση έτοιμων φαγητών και πρόχειρων φαγητών έχει αυξηθεί. Είναι γνωστό ότι υπάρχει αύξηση στην κατανάλωση τροφίμων γρήγορου φαγητού , τα οποία παρέχουν άμεση ικανοποίηση, υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια και σάκχαρα, χαμηλή θρεπτική αξία. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας του 19, το άγχος, ο φόβος και το άγχος αποτελούν παράγοντα κινδύνου για τα παιδιά να παρουσιάζουν συναισθηματική τάση υπερκατανάλωσης τροφής. παιδιά με αύξηση βάρους. Τα παιδιά με αύξηση του συνολικού χρόνου ύπνου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θεωρούνται ως μια επικίνδυνη ομάδα για την παχυσαρκία. “

Ο Γιούσελ πρότεινε ότι για να αυξηθεί το επίπεδο δραστηριότητας των ατόμων κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σπίτι προκειμένου να αποφευχθεί η παχυσαρκία, θα πρέπει να γίνουν συστάσεις για οικιακή άσκηση που διοργανώνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Συμβουλεύοντας τους γονείς για την υγιεινή διατροφή για τα παιδιά τους, ο Γιουσέλ είπε, “Δεν πρέπει να επιτρέπεται η κατανάλωση συσκευασμένων έτοιμων προϊόντων και ζαχαρούχων ποτών. Δεν πρέπει να παραγγείλετε έτοιμα τρόφιμα υψηλής θερμίδων, όπως χάμπουργκερ και πίτσα, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί πληρώνεται για την κατανάλωση γευμάτων ποτ στο σπίτι. Πρέπει να καταναλώνεται επαρκές νερό. ” είπε.

Δρ. Ο Melek Yücel τόνισε ότι η παιδική παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε λιπώδες ήπαρ, πρώιμη εφηβεία, άπνοια ύπνου, διαβήτη τύπου 2, άσθμα, καρδιαγγειακές παθήσεις, υψηλή χοληστερόλη, χολόλιθους, δυσανεξία στη γλυκόζη και αντίσταση στην ινσουλίνη, διαταραχή ισορροπίας και ορθοπεδικά προβλήματα.

Εξηγώντας ότι η παχυσαρκία μπορεί επίσης να προκαλέσει ψυχοκοινωνικές και συναισθηματικές επιδράσεις, μειωμένη αυτοεκτίμηση, ακαδημαϊκή απόδοση και ποιότητα ζωής, δήλωσε ο Γιούσελ, “Η παιδική παχυσαρκία είναι παράγοντας κινδύνου όσον αφορά την παχυσαρκία στην ενηλικίωση και θέτει επίσης τα θεμέλια για χρόνιες παθήσεις Αυτό είναι αρνητικό. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι η καταπολέμηση της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντική. ” μίλησε.

.Source