Συναντήσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν-Πακιστάν για κρίσιμες αποφάσεις – World News

Η κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών εξωτερικών Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν-Πακιστάν, που πραγματοποιήθηκε στο Ισλαμαμπάντ, πρωτεύουσα του Πακιστάν, Μεβλούτ Καβούσογλου, πραγματοποιήθηκε μετά την ομιλία στη συνάντηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu

Εκφράζοντας την ευχαρίστησή του να επισκεφτεί το Πακιστάν για άλλη μια φορά, ο Çavuşoğlu ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών του Πακιστάν Shah Mahmud Qurayshi για τη φιλοξενία που τους έδειξε και την επιτυχία της οργάνωσης της τριμερούς συνόδου κορυφής.

“Το Πακιστάν έχει μια εξαιρετικά σημαντική θέση στις καρδιές μας.” Ο Çavuşoğlu είπε ότι οι δύο χώρες υποστήριξαν η μία την άλλη σε δύσκολους καιρούς, και ότι ένα παράδειγμα αυτού εκτέθηκε στην περίοδο του νέου τύπου κοροναϊού (Kovid-19).

φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία Cavusoglu που θυμίζει την έβδομη σύνοδο του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν, είπε ότι ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής.

Αναφερόμενος στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο Çavuşoğlu είπε, “Ο όγκος των συναλλαγών μας είναι περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι ένας αριθμός που αντικατοπτρίζει το πραγματικό μας δυναμικό. Με αυτήν την έννοια, θέλουμε να φέρουμε δυναμισμό στις οικονομικές σχέσεις. Πρόεδρος του εγγράφου στρατηγικού-οικονομικού πλαισίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρωθυπουργός. Υπογράφηκε από τον Imran Khan στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Ισλαμαμπάντ, και αυτό αποτελεί σημαντικό οδικό χάρτη για εμάς. ” είπε.

Τονίζοντας ότι περίπου 100 Τούρκοι επενδυτές έχουν πραγματοποιήσει επενδύσεις στο Πακιστάν, ο Çavuşoğlu δήλωσε επίσης ότι υπήρξε συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Στο Πακιστάν, το 83 Turkey Maarif Foundation (TMV) διαπίστωσε ότι το σχολικό σήμα Cavusoglu, “Σήμερα υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεννόησης με το Πακιστανικό Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις δραστηριότητες του TMV. Θα ανοίξουν νέα σχολεία και ένα πανεπιστήμιο.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι αξιολόγησαν τις περιφερειακές εξελίξεις στο πλαίσιο του Τζαμού Κασμίρ, του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και του Αφγανιστάν στις συναντήσεις με τους ομολόγους του.

Ο υπουργός Çavuşoğlu είπε, “Θα ήθελα να εκφράσω ότι στεκόμαστε πίσω από τους αδελφούς μας στο Κασμίρ και είμαστε αλληλεγγύη μαζί τους, ειδικά όσον αφορά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις δημογραφικές αλλαγές εδώ. Πιστεύουμε ότι τα μονομερή βήματα θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Υποδεικνύοντας ότι εκτιμούν την υποστήριξη του Πακιστάν για τη διάσωση των κατεχόμενων εδαφών του Αζερμπαϊτζάν, ο Çavuşoğlu είπε, “Ελπίζουμε ότι αυτή η διαρκής ειρήνη θα αρχίσει να εφαρμόζεται κατά κάποιο τρόπο”. μίλησε.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι γνωρίζουν ότι το Αζερμπαϊτζάν θα διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή και θα φέρει ευημερία στα εδάφη που απελευθέρωσε από την κατοχή.

Ο υπουργός Çavuşoğlu δήλωσε ότι θα ανοίξει επίσημα το νέο τουρκικό προξενείο στο Καράτσι αύριο, “Αυτή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες καγκελαρίες μας στον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, η σημασία που αποδίδουμε στο Πακιστάν θα παρουσιαστεί κατά κάποιο τρόπο”. μίλησε.

Ο Πακιστανός Υπουργός Εξωτερικών Κουράσι

Πακιστάν Οι υπουργοί Εξωτερικών Κουρσί, Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν-Πακιστάν στην ομιλία του στην κοινή συνέντευξη Τύπου, χώρες που διεξάγουν στενές και φιλικές σχέσεις με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, σημείωσαν ότι η διευκόλυνση είναι μια εξαιρετικά σημαντική εμπιστοσύνη στην τριμερή σχέση.

Υποδεικνύοντας ότι στις σημερινές συνομιλίες, το εμπόριο, οι επενδύσεις, οι τομείς ασφάλειας, καθώς και θέματα στρατηγικής και πολιτικής συνεργασίας, ο Qurayshi είπε ότι οι τρεις χώρες έχουν στενές σκέψεις και κοινά συμφέροντα σε πολλά διαφορετικά θέματα.

Υπογραμμίζοντας ότι οι τρεις χώρες θέλουν να βελτιώσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στις περιοχές τους, ο Qurayshi είπε, “Αποφασίσαμε να εντείνουμε και να εμβαθύνουμε την τριμερή συνεργασία μας σε αυτό το πλαίσιο. Θέλουμε να κάνουμε αυτόν τον διάλογο κανονικό.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Ceyhun Bayramov

Ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Ceyhun Bayramov «η εταιρεία από το Πακιστάν και την Τουρκία, σας καλώ να συμμετάσχετε στην ανοικοδόμηση της γης που ανακτούμε», είπε.

Έρχονται λεπτομέρειες …

ΠΗΓΗ: ΑΑ

.Source