Συναντήσεις του Λούτ με τον Αναστασιάδη աթ Τατάρ

Μέσα Κύπρος Ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο είναι σήμερα Η Τζέιν είναι Hall Hall, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Τούρκος ηγέτης της Κύπρου Έρσιν ΤατάρΣτόχος της κας Lut είναι να ανοίξει το δρόμο για μια άτυπη διάσκεψη (5 + 1) για να συζητηθεί η διαδικασία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανάληψη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. ΜΙ: Αντόνιο Γκουτέρες Πιστεύει ότι για να συγκληθεί ένα νέο συνέδριο, πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις για την επιτυχία του, όπως ακριβώς εξετάζει η κα Lut.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απέστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό με ειδικές προτάσεις, λαμβάνοντας υπόψη την πρωτοβουλία του κ. Γκουτέρες για επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Αναστασιάδης προσφέρει ειδικά εργαλεία οικοδόμησης εμπιστοσύνης που σχετίζονται με ΜΚΟ Αμμόχωστος, το λιμάνι της πόλης, το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τίμπου և Κύπριοι Έλληνες և Τουρκοκυπριακές επαφές

Οι προοπτικές επανάληψης των συνομιλιών συζητήθηκαν επίσης σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου σήμερα. Νίκος Χριστοδουλίδης Με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Josep Borrell, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση Twitter του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου.

“Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε τηλεφωνικώς με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Josep Borrell για να συζητήσει την κατάσταση στην Αρκτική Μεσόγειο και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επανάληψη των συνομιλιών για τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. Λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2020 “, αναφέρεται στην ανάρτηση.

Το Σάββατο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen High Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Josep Borrell Είχαν επίσης τηλεδιάσκεψη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

Νέα σήμερα:

Πρόεδρος των Ψαράδων της Καλύμνου (ΘΕΜΑ 104.6). Οι Τούρκοι έρχονται στα νερά μας και μας απομακρύνουν – Βίντεο

Παπανατάζης. Δεν βοηθά να κάνουμε προβλέψεις για το άνοιγμα. Προτεραιότητα στη δημόσια υγεία

Οι “εκδηλώσεις διακοπών” θα κρίνουν τη διάρκεια του μπλοκ

Δείτε όλες τις τελευταίες ελληνικές ειδήσεις և World κατά τη στιγμή της απόδοσής τους στο Protothema.gr

,Source