Συνεδρίαση του PAU Hosted Communication Deans Council (İLDEK)

Η 28η σύνοδος της συνεδρίασης του συμβουλίου συμβούλων σχολών επικοινωνιών πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο, που φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστήμιο Pamukkale. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ILDEK, η οποία ξεκίνησε στο Διαδίκτυο στις 30 Οκτωβρίου 2020, που φιλοξενήθηκε από τη Σχολή Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Pamukkale και δεν είχε ολοκληρωθεί λόγω του σεισμού στη Σμύρνη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο λόγω πανδημικών συνθηκών. Πρύτανης Πανεπιστημίου Pamukkale Καθ. Δρ. Ahmet Kutluhan, Πρόεδρος του RTÜK Ebubekir Şahin, Y PresidentKAK Πρόεδρος Prof. Δρ. Muzaffer Elmas, Πρόεδρος της ILDEK Καθ. Δρ. Παρευρέθηκαν οι Aysel Aziz και οι Κοσμήτορες της Σχολής Επικοινωνίας των πανεπιστημίων.

Το DLDEK 2020 ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου 2020 στις 09:30 το πρωί με εναρκτήριες ομιλίες. Η πρώτη ομιλία έγινε από την Σχολή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Pamukkale Πρύτανης Καθ. Δρ. Ο Halil Savaş το έκανε. Ο Πρύτανης Καθ. Δρ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Pamukkale Καθ. Δρ. Αχμέτ Κουτλχάν. Ξεκινώντας την ομιλία του χαιρετώντας τους συμμετέχοντες στην πρώτη συνεδρία, ο Πρύτανης Καθ. Δρ. Ο Ahmet Kutluhan εξέφρασε την τιμή και την ευτυχία του να φιλοξενήσει τη συνάντηση İLDEK όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα της επικοινωνίας στην επικοινωνία. Πρύτανης καθηγητής Δρ. Ο Kutluhan δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με τη συνάντηση του ILDEK: «Η επικοινωνία, η οποία είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες και μας αντιμετωπίζει επίσης νέα προβλήματα που αναμένουν λύσεις. Πιστεύω ότι στη σημερινή συνάντηση İLDEK, ως σχολές επικοινωνίας, θα γίνει πολύ παραγωγική ανταλλαγή για το είδος των αλλαγών και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στις διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επιπλέον, πιστεύω ότι το όραμα της ILDEK είναι «να επιτρέψει στους αποφοίτους του να φτάσουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο στον τομέα της επικοινωνίας» και ότι θα υποβληθούν σημαντικές προτάσεις για μελέτες διαπίστευσης σε σχολές επικοινωνίας ».

Πρύτανης Πανεπιστημίου Pamukale Καθ. Δρ. Μετά την ομιλία του Ahmet Kutluhan, Μόνιμο Μέλος του ILDEK Μέλος της Σχολής του Πανεπιστημίου Maltepe Prof. Δρ. Ο Asaf Varol συνοψίζει τις δραστηριότητες που διεξήγαγε το Συμβούλιο ILDEK από το 2000. Στην πρώτη συνεδρία της συνάντησης, ο Πρόεδρος του RTÜK Ebubekir Şahin και ο Πρόεδρος του YÖKAK Prof. Δρ. Συμμετείχε ο Muzaffer Elmas. Ο Πρόεδρος της RTÜK Şahin και ο Πρόεδρος της YÖKAK Elmas İLDEK έδωσαν πληροφορίες στους κοσμήτορες που παρευρέθηκαν στη συνάντηση σχετικά με το έργο τους ως θεσμού και εξήγησαν τους τρόπους συνεργασίας.

Συνεχίζοντας τη συνάντηση, οι Κοσμήτορες της Σχολής Επικοινωνίας συζήτησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Σχολή Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Pamukkale Πρύτανης Καθ. Δρ. Υπό την προεδρία του Halil Savaş · Καθηγητής Δρ. Ο Ebru Uzunoğlu έδωσε αριθμητικές πληροφορίες σχετικά με το Συμπόσιο CIDA (Επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή) που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26-28 Οκτωβρίου 2020. Σχετικά με το θέμα των εμπειριών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο καθηγητής Δρ. Ο Asaf Varol έκανε μια παρουσίαση.

Η συνάντηση που έμεινε κατά το ήμισυ λόγω του σεισμού στη Σμύρνη ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου 20212

Κατά τη δεύτερη σύνοδο της Συνάντησης ILDEK, η συνάντηση αναβλήθηκε αργότερα με την κοινή απόφαση όλων των συμμετεχόντων λόγω του σεισμού 6,9 μεγέθους στη Σμύρνη.

Στη δεύτερη ημέρα της συνάντησης του ILDEK που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2021, ο καθηγητής Δρ. Billur Ülger «Γιατί είναι απαραίτητο να συμμετάσχετε σε επιστημονικές δραστηριότητες για τη Διαπίστευση EDLEDAK; έκανε μια παρουσίαση που ονομάζεται. Στη συνέχεια, στο «EDLEDAK Studies Accreditation Trainings», ο καθηγητής Δρ. Aysel Aziz και καθηγητής Δρ. Η Sacide Vural έκανε παρουσιάσεις με σκοπό τη διαπίστευση, τα στάδια της διαπίστευσης της εκπαίδευσης στην επικοινωνία, τις αποφάσεις διαπίστευσης ILAD και ILEDAK, τις πιστοποιήσεις του IALD και τα κριτήρια για τη διαπίστευση του προγράμματος.

Η PAU θα φιλοξενήσει το ILDEK 2021

Στο τέλος της συνεδρίασης, αποφασίστηκε να διεξαχθεί η Συνάντηση ILDEK, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί πρόσωπο με πρόσωπο τον επόμενο χρόνο (2021), και πάλι στη Σχολή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Pamukkale. Αποφασίστηκε ότι το Συμπόσιο CIDA, το οποίο πραγματοποιήθηκε μαζί με την İLDEK και την Ένωση Ερευνών Επικοινωνίας (ADLAD), θα πραγματοποιηθεί το 2022 υπό την ηγεσία του Πανεπιστημίου της Άγκυρας.

Στη συνεδρίαση, εκλέχθηκαν νέα μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο του ILDEK. Ως εκτελεστικό συμβούλιο στη συνεδρίαση · Μόνιμο Μέλος Maltepe University Faculty Member Prof. Δρ. Asaf Varol και Σχολή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας Πρύτανης Καθ. Δρ. Abdülrezak Altun, Σχολή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Giresun Dean Nazım Elmas, anzmir University of Economics Dean Prof. Δρ. Ebru Uzunoğlu, PAU Σχολή Επικοινωνίας Dean Halil Savaş και Süleyman Demirel University Communication Communication Dean Prof. Δρ. Ο Ümit Arklan επελέγη. Η τελική δήλωση διαβάστηκε και εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Σχετικά με το İLDEK

Τα μέλη του Πρύτανης του Συμβουλίου Επικοινωνίας (Ildemar) στην Τουρκία, της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου απαρτίζονται από τον πρύτανη και τη σχολή επικοινωνίας στο Κιργιζιστάν. Οι Κοσμήτορες των Σχολών Επικοινωνιών συναντώνται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο από το 2000 και φιλοξενούνται από έναν Κοσμήτορα της Σχολής Επικοινωνιών. Η συνάντηση ILDEK, η οποία πραγματοποιήθηκε για 28η φορά το 2020, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στη σκιά του Kovit. Η δεύτερη σύνοδος, η οποία αναβλήθηκε λόγω του σεισμού στη Σμύρνη που συνέβη κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2020, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2021.

.Source