Συνεισφορά αξίας 18 εκατομμυρίων TL από την Evkaf

Η Κυπριακή Διοίκηση Ιδρυμάτων μεταφέρει μια εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο ψυχαγωγίας για σκοπούς διαφορετικούς από τα ιδρύματα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη δημιουργία ενός σπιτιού αγάπης για παιδιά. Η Evkaf τερμάτισε στην υπόθεση ανάληψης που συνεχίζεται από το 2013, δίνοντας εισόδημα 18 εκατομμυρίων TL και πρόκειται να εκχωρήσει αυτή τη διευκόλυνση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για συμβολικό ποσό. Η εγκατάσταση, που αποτελείται από 7 στρέμματα γης, 2 μεγάλα κτίρια, 12 μπανγκαλόου και πισίνα που ανήκει στην επιτροπή τζαμιών του χωριού Hamitköy, θα μετατραπεί σε κοινωνική εγκατάσταση για παιδιά υπό την αιγίδα του κράτους. Ένα σοβαρό πρόβλημα θα λυθεί. Οι επισκευές και οι προετοιμασίες των κτιρίων θα γίνουν από πολλούς φιλάνθρωπους, ειδικά από το Ίδρυμα Tangül Çağıner.
Στη δήλωση της Κυπριακής Διοίκησης Ιδρυμάτων, χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθες δηλώσεις: «Υποβλήθηκε υπόθεση έξωσης για αυτό το ακίνητο το 2013 και το δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωσή του το 2019. Η υπόθεση zilliyet βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο εγγύς μέλλον. Το ακίνητο θα ενοικιαστεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για 10 χρόνια για την κατασκευή ενός σπιτιού αγάπης για παιδιά. Η σύμβαση προβλέπεται να παραταθεί σε 30 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης από το Υπουργείο. Η Κυπριακή Διοίκηση Ιδρυμάτων παραιτήθηκε από τα εισοδήματά της από 600 χιλιάδες TL ετησίως και 18 εκατομμύρια TL σε 30 χρόνια λόγω αυτής της μεγάλης χρήσης και την ενοικίασε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για συμβολική τιμή 3000 TL ετησίως. Με αυτήν τη μίσθωση, η παράδοση με το κλειδί στο χέρι δεν θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος της υπόθεσης zillight, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το Υπουργείο θα είναι σε θέση να εκτελέσει τις εργασίες του έργου. “
Ένα πρωτόκολλο σχετικά με το έργο υπεγράφη σήμερα στη Διοίκηση Ιδρύματος Κύπρου. Στην τελετή υπογραφής, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δρ. Koral Çağman, Γενικός Διευθυντής Διοίκησης Ιδρύματος Κύπρου Καθ. Δρ. Ο ahimbrahim F. Benter, Επικεφαλής της Διοίκησης Ιδρυμάτων Mustafa Gökmen, Διευθυντής του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών Aydan Başkurt και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Tangül Çağıner İçim Çağıner Kavuklu έκαναν ομιλίες.
Çağman: Το Child Love House θα είναι η λύση στο πρόβλημα

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δρ. Koral Çağman δήλωσε ότι το υπάρχον παιδικό χωριό με 52 παιδιά που χρειάζονται προστασία υπερέβη την ικανότητα και δήλωσε ότι ένα νέο έργο που ονομάζεται «Child Love House» θα υλοποιηθεί για παιδιά που χρειάζονται προστασία με την πρωτοβουλία της Διοίκησης Ιδρυμάτων. Ο Koral Çağman ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο.

Benter: Καλά έργα δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί εάν αυτές οι ιδιότητες δεν ήταν προικισμένες.

Γενικός Διευθυντής Διοίκησης Ιδρυμάτων Κύπρου Καθ. Δρ. Ο ahimbrahim F. Benter είπε ότι ήταν χαρούμενος που έκανε το πρώτο βήμα του έργου όπου τα παιδιά που χρειάζονται προστασία θα μεγαλώσουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Ο ahimbrahim Benter δήλωσε ότι ως Διεύθυνση Ιδρυμάτων, δώρισαν 11,5 εκατομμύρια TL στην εκπαίδευση, την υγεία και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τονίζοντας ότι κάθε δουλειά μπορεί να γίνει επιτυχώς σε συνεργασία με κρατικούς θεσμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ο Μπέντερ είπε, «Αν αυτές οι ιδιότητες δεν είχαν δωριστεί από τους πρεσβύτερους μας στο παρελθόν, δεν θα είχαν υλοποιηθεί καλά έργα». Ο Benter δήλωσε ότι η υποστήριξη του Ιδρύματος Tangül Çağıner στην εκπαίδευση και σε πολλούς άλλους τομείς εκφράστηκε με την ευγνωμοσύνη του.
Gökmen: Μας ενδιαφέρει η εκπαίδευση και η υγεία

Ο Mustafa Gökmen, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ιδρυμάτων, τόνισε ότι η Διοίκηση Ιδρυμάτων αγγίζει κάθε στιγμή της ζωής και αποδίδει ιδιαίτερα σημασία στην εκπαίδευση και την υγεία. Ο Μουσταφά Γκκμέν δήλωσε ότι ενεργούν με βάση το ότι το ένα χέρι δεν βλέπει τι δίνει το άλλο χέρι, αλλά ότι μοιράζονται τέτοια έργα με το κοινό για να δώσουν ένα παράδειγμα.

Bashkir: Ένα ωραίο και ευοίωνο έργο

Η Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών Aydan Başkurt, στην ομιλία της στην τελετή, δήλωσε ότι ήταν χαρούμενη που θα υλοποιηθεί ένα πολύ καλό και ευεργετικό έργο. Ο Aydan Başkurt ευχαρίστησε όλους στη Διοίκηση Ιδρυμάτων και στο Ίδρυμα Tangül Çağıner, που συνέβαλαν στο έργο.
Kavuklu: Οι ψυχές εκείνων που αφιέρωσαν τη γη και η μητέρα μου θα είναι ευλογημένες

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Tangül Çağıner İçim Çağıner Kavuklu δήλωσε ότι ήθελε τα ορφανά και τα άπορα παιδιά να ζουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον και δήλωσε ότι εργάζονται σε συνεργασία με τον Aydan Başkurt, Διευθυντή του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών για 3 χρόνια.

Ο İçim Çağıner Kavuklu δήλωσε ότι ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους κάτω από καλύτερες συνθήκες θα ζωντανεύουν όταν η Διοίκηση Ιδρυμάτων δίνει τη γη:

«Σήμερα είναι μια συναισθηματική μέρα για μένα. Η μητέρα μου θα βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη. Ήταν ευαίσθητος για τα παιδιά και τα παιδιά ήταν η προτεραιότητά του. Με αυτό το έργο, θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά και θα πραγματοποιήσουμε ένα Σπίτι Αγάπης στη Λευκωσία. Οι ψυχές εκείνων που προικίστηκαν τη γη και τη μητέρα μου θα ευλογηθούν.

Source