Συνελήφθησαν 4 ύποπτοι κατά την έρευνα εκβιασμού εναντίον του μέλους της CHP memberzgür Karabat

Προστέθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο στις 19:35.

Οι δικαστικές διαδικασίες τεσσάρων υπόπτων που συνελήφθησαν από το Γραφείο Οργανωμένου Εγκλήματος Εγκλημάτων της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη για «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής» και «εκβιασμό» ολοκληρώθηκαν μετά την εγκληματική καταγγελία του αναπληρωτή Καραμπάτ της CHP Istanbul.

Το εισαγγελέα παρέπεμψε τους υπόπτους ADE, CA, AA και E.B στον δικαστή που ήταν εν ενεργεία, απαιτώντας να συλληφθούν για κατηγορούμενα εγκλήματα.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ Εστάλη
Στην απόφαση του δικαστή που ήταν εν ενεργεία, υπήρχαν διάφορες αποδείξεις ότι ο ύποπτος A.A έλαβε τα σχετικά ψηφιακά υλικά από την ADE, ο ύποπτος E.B ετοίμασε την υποδομή για να αναφέρει το ζήτημα προκειμένου να αυξήσει την πίεση στον καταγγέλλοντα βουλευτή και τα μηνύματα της E.B που περιέχουν εκβιασμό στον καταγγέλλοντα. Δηλώθηκε ότι έστειλε φωτογραφίες του καταγγέλλοντος και του ADE πλησιάζοντας.

Στην ετυμηγορία, η οποία ανέφερε ότι οι ύποπτοι γνώριζαν τις εγκληματικές πράξεις, η διαδικασία απαίτησης χρημάτων ήταν επίσης γνωστή στους υπόπτους, ο ύποπτος C.A ήταν επίσης στην Κύπρο και συνελήφθη σύμφωνα με το ένταλμα αναζήτησης, ο C.A έγραψε στον ύποπτο A.A. Τονίστηκε ότι είπε ότι θα τον έστειλε σε διακοπές, ότι κανείς δεν θα μπορούσε να τον βρει, οπότε οι ύποπτοι ήταν ύποπτοι να φύγουν και να κρύψουν τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ένα από τα αναμενόμενα είναι ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΥ
Στην απόφαση, δηλώθηκε ότι πληρούνται οι όροι του μέτρου προστασίας της κράτησης λόγω των τρεχόντων αποδεικτικών στοιχείων, και συνήχθη το συμπέρασμα ότι τα μέτρα δικαστικού ελέγχου ήταν ανεπαρκή στο στάδιο της έρευνας και δεν θα εξυπηρετούσαν τον σκοπό και ότι όλοι οι ύποπτοι διατάχθηκαν να συλληφθούν για το έγκλημα που τους επιβλήθηκε.

Εν τω μεταξύ, πληροφορήθηκε ότι ο ύποπτος E.B ήταν ο πρώην πρόεδρος της CHP Çekmeköy.

Source