Συνελήφθη διάσημος Έλληνας θεατρικός σκηνοθέτης με κατηγορίες βιασμού

Η ελληνική αστυνομία έχει συλλάβει έναν εξέχοντα σκηνοθέτη για κατηγορίες βιασμού, την τελευταία ανατροπή στο ξεδιπλωμένο έπος «MeToo» που συγκλονίζει το καλλιτεχνικό ίδρυμα της χώρας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας, ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από κατηγορίες για παρενόχληση σε αναφορές των μέσων ενημέρωσης, παραδόθηκε στην αστυνομία αφού ο εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Η ελληνική τηλεόραση έδειξε τον Λιγκνάδη, με χειροπέδες, ενώπιον ενώπιον δικαστή την Κυριακή. Θα κρατηθεί μέχρι την έκκλησή του την Τετάρτη, ανέφερε η αστυνομία. Ο δικηγόρος του είπε ότι αρνείται τις κατηγορίες.

Το ένταλμα σύλληψης ήρθε μετά την κατάθεση δύο αγωγών εναντίον του από δύο άντρες που ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν από αυτόν σε πολύ νεότερη ηλικία. Ένα από τα δύο κοστούμια εμπίπτει στο καταστατικό των περιορισμών.

Η υπόθεση επεκτάθηκε γρήγορα στην πολιτική με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση και τον υπουργό πολιτισμού της για μια αποτυχημένη συγκαλυμμένη προσπάθεια και ζητά την παραίτησή της.

Την Παρασκευή, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μεντόνι, του οποίου το υπουργείο επιβλέπει το Εθνικό Θέατρο, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Λινγκάδης την είχε ξεγελάσει, αποκαλώντας τον «επικίνδυνο άνδρα».

“Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες … τον πιέσαμε πολύ για να μας πει εάν είχε κάποια ανάμιξη”, δήλωσε ο Μεντόνι σε δημοσιογράφους.

«Νομίζω ότι ο Λιγνάδης, εκτός από όλα τα άλλα, μας ενώνει. Με μια βαθιά τέχνη υποκριτικής προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά », είπε.

Οι αποκαλύψεις του «#MeToo» της Ελλάδας ξεκίνησαν όταν η Σόφια Μπεκατόρου, μια ελληνική χρυσή μετάλλιο ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, άνοιξε τον περασμένο μήνα σχετικά με την σεξουαλική επίθεση από έναν αθλητή ως 21χρονο.

Ο λογαριασμός της – και η έκρηξη υποστήριξης που προκάλεσε – ώθησε δεκάδες ηθοποιούς, τραγουδιστές, αθλητές και μαθητές να εμφανιστούν στην καθυστερημένη στιγμή του “MeToo” στην Ελλάδα, κλονίζοντας το καλλιτεχνικό ίδρυμα και πιέζοντας την πίεση για αλλαγή.

Source