Συνελήφθη ο δολοφόνος του Aylin Sözer, Kemal Ayyıldız

Στο Maltepe, η ακαδημαϊκή Aylin Sözer σκοτώθηκε χθες στο σπίτι της από τον Kemal Ayyıldız. Συνελήφθη μετά το περιστατικό, ο Ayyıldız μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας Gayrettepe για κατάθεση.

Ο Ayyıldız, ο οποίος στάλθηκε στο δικαστήριο της Ανατολίας στο Kartal, του οποίου η μαρτυρία ολοκληρώθηκε, συνελήφθη για “σκόπιμη δολοφονία βασανισμένος με τερατώδες συναίσθημα”. Αποφασίστηκε επίσης ότι ο δολοφόνος άλλαξε το επώνυμό του από «Delbe» σε «Ayyıldız» με δικαστική απόφαση το 2019.

Δήλωση του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα

Στη γραπτή δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της Ανατολίας σχετικά με το περιστατικό, «Μετά την ειδοποίηση ότι μια γυναίκα με το όνομα AS σκοτώθηκε από τον ύποπτο που ονομάζεται Kemal A. στην κατοικία της στην περιοχή Ba Districtlarbaşı της περιοχής Maltepe της Κωνσταντινούπολης στις 29.12.2020, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα μας ξεκίνησε αμέσως έρευνα και ο ύποπτος που πιάστηκε στη σκηνή τέθηκε υπό κράτηση. Είπε.

Στη δήλωση, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σπίτι, ο αστυνομικός εισαγγελέας πραγματοποίησε εξέταση στη σκηνή και τα απαραίτητα υλικά φυλάχθηκαν για εξέταση από ειδικές ομάδες επιβολής του νόμου και είπε: «Το πτώμα, του οποίου διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση, στάλθηκε στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Κωνσταντινούπολης για κλασική αυτοψία. Ο ύποπτος, ο οποίος ετοιμάστηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στις 30.12.2020, συνελήφθη και στάλθηκε στη φυλακή για το έγκλημα της σκόπιμης δολοφονίας με τερατώδες συναίσθημα (TCK.m.82 / 1-b) από τον ανατολικό δικαστή της Κωνσταντινούπολης. Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα διεξάγει διεξοδικά την έρευνα και τις μελέτες προσδιορισμού προκειμένου να αποκαλύψει την ουσία αλήθεια σε όλες τις πτυχές και να αναλάβει νομικές υποχρεώσεις για τους υπεύθυνους ».

Τι συνέβη χθες?

Πανεπιστήμιο Aydın της Κωνσταντινούπολης, Τμήμα Εκπαίδευσης, Προϊστάμενος Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης και μέλος ΔΕΠ Η Aylin Sözer (48) και ο αδελφός της Nilay Sözer ζούσαν σε διαφορετικά διαμερίσματα του κτηρίου διαμερισμάτων Barış στο Maltepe. Η Nilay Sözer, η οποία δεν μπορούσε να ακούσει από τον αδερφό της, υπέβαλε αίτηση στην αστυνομία χθες. Η αστυνομία, που πήγε στο διαμέρισμα του Aylin Sözer στις 12.30, χτύπησε το κουδούνι όταν άκουγαν φωνές από μέσα, αλλά κανείς δεν το άνοιξε. Ο ύποπτος Kemal Ayyıldız (32), που ήταν μέσα και είδε την άφιξη της αστυνομίας, συσσωρεύτηκε πίσω από την πόρτα με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι.

Οι αστυνομικές ομάδες άνοιξαν την πόρτα στον κλειδαρά και συνάντησαν καπνό και φλόγες όταν μπήκαν. Η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε αμέσως.

Η αστυνομία δέχθηκε επίθεση από τον Ayyıldız, τον οποίο προσπάθησαν να κρατήσουν. Ο Ayyıldız ήθελε να ρίξει εύφλεκτο υγρό στην αστυνομία. Ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στη φιλονικία, βρέθηκε χρυσός και εύφλεκτο υγρό που ανήκε στην Aylin Sözer στην αναζήτηση του ύποπτου του ύποπτου που εξουδετερώθηκε.

Μετά τη σύλληψή του, ο Ayyılsız μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητό του και οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν έξω ήθελαν να τον λυγίσουν.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκαν εικόνες του Ayyıldız πριν από τη δολοφονία. Στο βίντεο, φαίνεται ότι ο Kemal Ayyıldız, 32 ετών, έφτασε στο κτίριο στις 08.48 περίπου, ταλαντεύτηκε και μπήκε στο κτίριο.

Τι είπε ο Kemal Ayyıldız στη δήλωσή του;

Ο Kemal Ayyıldız, ο οποίος σκότωσε και έκαψε το λαιμό του κόβοντας το λαιμό του με ένα μαχαίρι στο Maltepe, είπε: «Αφού ήρθα από τον στρατό πριν από 10 χρόνια, συνάντησα τον Aylin Sözer σε έναν από τους διαδικτυακούς τόπους συνομιλίας. Αρχίσαμε να συναντάμε αφού συναντηθήκαμε στο Διαδίκτυο. Οι συναντήσεις μας συνεχίζονταν κατά καιρούς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, παντρεύτηκα. Δεν συναντηθήκαμε για λίγο αφού παντρευτήκαμε, αλλά αρχίσαμε να συναντιόμαστε ξανά αργότερα. Υπήρχαν προβλήματα μεταξύ μας από καιρό σε καιρό, δεν συναντιόμασταν. Είχα παιδιά από το γάμο μου. Χώρισα με τη γυναίκα μου. Η γυναίκα μου πήρε τα παιδιά μας μαζί της και πήγε στη Μανίσα. Υπάρχει μια υπόθεση διαζυγίου μεταξύ μας. Είχαμε προβλήματα με την Aylin Sözer για ένα μήνα. Πήγα στο σπίτι του νωρίς το πρωί. Αφού έπινα λίγο αλκοόλ, πήγα στη Μανίσα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και είπα ότι ήθελα να περάσω την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τα παιδιά μου. Εξόργισε πολύ με τα λόγια μου. Ήθελε να περάσω την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί του. Η συζήτηση ξεκίνησε μεταξύ μας. Όταν ήθελα να γυρίσω για να τερματίσω τον αγώνα και να φύγω, κούνησε το μαχαίρι που κρατούσε. Ξεκίνησε ένας αγώνας μεταξύ μας. Πήρα το μαχαίρι και το κούνησα. Ο λαιμός του κόπηκε και κατέρρευσε. Παρατήρησα ότι δεν αναπνέει. Δεν ήξερα τι να κάνω. Στη συνέχεια, πήρα τον ελαφρύτερο σωλήνα αερίου και τον ψέκασα και τον έβαλα φωτιά. Ήθελα να δώσω στο σπίτι την αίσθηση ενός κλέφτη. Για αυτόν τον λόγο, πήρα μερικά κοσμήματα και τα έβαλα στην τσέπη μου. Αργότερα παρατήρησα ότι η αστυνομία ήταν στην πόρτα. Προσπαθούσαν να ανοίξουν την πόρτα. Ήμουν πολύ ανήσυχος. “Έσπασα επίσης το σωλήνα φυσικού αερίου και ξεκίνησα φωτιά.”

Ο Ayyıldız, ο οποίος πήρε τα κοσμήματα στο Sözer, είπε ότι σκοπός του ήταν να προσποιείται ότι είναι κλοπή, ότι η αστυνομία χτύπησε την πόρτα όταν ήθελε να ξεκινήσει φωτιά στο σπίτι, όταν το συνειδητοποίησε, έκοψε το σωλήνα φυσικού αερίου και έβαλε φωτιά στο σπίτι.

Από την άλλη πλευρά, αποδείχθηκε ότι ο Ayyıldız, αφού διέπραξε τη δολοφονία, προσπάθησε να μεταφέρει 260 χιλιάδες λίρες στον αδερφό του από την εφαρμογή στο τηλέφωνο του αποθανόντος.

.Source