Συνελήφθη όταν ο αριθμός πλαισίου του οχήματος που πούλησε ανήκε σε άλλο όχημα.

Ο αριθμός πλαισίου του οχήματος με την πινακίδα EG 057, την οποία ο Mustafa Gençalioğlu αγόρασε από τον Üstün Dedeoğlu πριν από λίγο στην Αμμόχωστο, βρέθηκε ότι ανήκει σε άλλο όχημα.

Ο Üstün Dedeoğlu συνελήφθη με την κατηγορία της «διάσωσης αγαθών χωρίς καθήκον» και παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστή στο περιφερειακό δικαστήριο της Μαγκούσα σήμερα.

Ο αστυνομικός Kıvanç Özoğlu, ο οποίος έκανε δήλωση στο δικαστήριο σχετικά με το περιστατικό, ανακοίνωσε ότι καθορίστηκε ότι ο αριθμός πλαισίου του οχήματος με EG 057, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επιθεώρησης Αμμοχώστου από τον Mustafa Gençalioğlu στις 2 Απριλίου 2021, ανήκουν στο όχημα.

Ο Özoğlu δήλωσε ότι έμαθε ότι πήρε το όχημα με την πινακίδα EG 057 από τον ύποπτο Üstün Dedeoğlu πριν από ένα μήνα στην έρευνα που διενήργησε ο Gençalioğlu, και δήλωσε ότι ο ύποπτος Dedeoğlu κλήθηκε στον Αρχηγό του Ιατροδικαστικού της Αστυνομίας της Αμμοχώστου. Τμήμα την ίδια μέρα για ανάκριση.

Στην έρευνα που διενήργησε ο ύποπτος Dedeoğlu, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στις 17 Φεβρουαρίου 2019, πληροφορήθηκε ότι το όχημα με την πινακίδα ETZ 959, το οποίο αγοράστηκε από το πρόσωπο που ονομάζεται Benjamin Volkan με σκοπό το εξάρτημα, τοποθετούσε το πάνω πλαίσιο του το όχημα με πινακίδα EG 057, το οποίο πούλησε στον Mustafa Gençoğlu.

Η αστυνομία σημείωσε ότι ο Benjamin Volkan βγαίνει από την ΤΔΒΚ από τις 13 Μαρτίου 2020 και ότι το όχημα με πινακίδα ETZ 959 βγήκε από τη Βόρεια Κύπρο στη Νότια Κύπρο στις 4 Δεκεμβρίου 2019.

Δηλώνοντας ότι ο ύποπτος Dedeoğlu συνελήφθη στις 2 Απριλίου 2021 στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας, ο Özoğlu δήλωσε ότι ο ύποπτος έδωσε εθελοντική δήλωση και δεν παραδέχτηκε την ενοχή του.

Δηλώνοντας ότι η έρευνα μόλις ξεκίνησε και ότι θα γραφτεί επιστολή στο Γραφείο Ανταλλαγής Πληροφοριών σχετικά με το όχημα με το ETZ 959, ο Özoğlu ζήτησε από τον ύποπτο να παραμείνει υπό κράτηση.

Το δικαστήριο διέταξε τον ύποπτο Üstün Dedeoğlu να κρατηθεί από την αστυνομία για 2 ημέρες από την άποψη της ασφάλειας της έρευνας.

.Source