“Συνεργασία προτού περιμένουμε λύση στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος (HP) Kudret Özersay μοιράστηκε τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έκανε δηλώσεις σχετικά με τη διαδικτυακή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με την Ειδική Εκπρόσωπο της Κύπρου Elizabeth Spehar.

Εξηγώντας ότι το Λαϊκό Κόμμα μοιράστηκε τις απόψεις του με τον Spehar πριν από την άτυπη συνάντηση της Κύπρου, ο Özersay είπε, “Πιστεύουμε ότι δεν θα ήταν σωστό να αυξήσουμε τις προσδοκίες για αυτήν τη συνάντηση και ότι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό το στάδιο είναι η συνεργασία μεταξύ συμβαλλόμενα μέρη, ειδικά σε οικονομικά θέματα “, είπε.

Ο Özersay σημείωσε ότι χωρίς να περιμένει λύση στην Κύπρο, είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν τομείς συνεργασίας με την ελληνική πλευρά.

Οι δηλώσεις του Kudret Özersay έχουν ως εξής …

“Σήμερα, είχαμε μια διαδικτυακή συνάντηση με την Elizabeth Spehar, την Ειδική Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, κατόπιν αιτήσεώς της. Μοιραστήκαμε τις απόψεις μας μαζί τους ως Λαϊκό Κόμμα πριν από την άτυπη συνάντηση της Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα Ελβετία με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα. Πιστεύουμε ότι η προώθηση δεν θα είναι σωστή, και ότι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό το στάδιο είναι η συνεργασία μεταξύ των μερών, ειδικά σε οικονομικά θέματα.

Ανεξάρτητα από τη μορφή της λύσης, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν οι τομείς συνεργασίας πριν από τη λύση, χωρίς να περιμένουμε τη λύση. Είχαμε δημοσιεύσει στο παρελθόν την πρόταση λύσης μας, την οποία ορίσαμε ως «Τρίτο Δρόμο» στην Κύπρο, και είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τις απόψεις μας για το θέμα αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες. “

.Source