Συνεργασία σε θέματα Διασποράς που συζητήθηκε από τον Επίτροπο της Προεδρίας դես Πρέσβη στην Αίγυπτο

Ο Επίτροπος Φώτης Φωτίου μίλησε εκτενώς για τη συνεργασία με την Αίγυπτο σε θέματα Διασποράς κατά τη διάρκεια συνάντησης σήμερα στο γραφείο του με τον νέο Πρέσβη της Αιγύπτου στη Λευκωσία, κ. Mohsen Hamza.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, ο κ. Φωτίου τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και «Αιγύπτου», καθώς και την ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή, η οποία αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο περιοχή.

Πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο, προωθούν και επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε θέματα Διασποράς για να προωθήσουν τα κοινά τους συμφέροντα, ειδικά σε ισχυρά κέντρα λήψης αποφάσεων στο εξωτερικό.

Πρόσθεσε ότι το σημαντικότερο επίτευγμα του επιπέδου της Διασποράς είναι το πρόγραμμα “NOSTOS”, για το οποίο έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα τρεις πιθανές δράσεις στην Αλεξάνδρεια, το Λονδίνο και τη Μελβούρνη.

Επιπλέον, ο κ. Φωτίου είπε, «Μέσω ενός νέου Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο θα υπογραφεί σύντομα, ενθαρρύνουμε τη στενή συνεργασία της Διασποράς που διοργανώνεται από τις τρεις ξένες χώρες για να αναλάβει συγκεκριμένη δράση, ειδικά σε χώρες όπου διοργανώνεται η Διασπορά τρεις χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες. “Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Γαλλία.”

Ταυτόχρονα, είπε, θέματα κοινού ενδιαφέροντος προωθούνται στις κοινότητες της Διασποράς, όπως η νεολαία, η επιχειρηματικότητα, η επιστήμη και η εκπαίδευση.

Με τη σειρά του, ο Αιγύπτιος Πρέσβης ευχαρίστησε τον Επίτροπο για την ενημέρωση για την Προεδρία, υπογράμμισε την υποστήριξη της χώρας του τόσο στο Κυπριακό όσο και στη συνεργασία σε θέματα Διασποράς.

Πηγή: KYPE

Source