Συνεργασία του ΚΟΚ με τον Κυριάκο Πελεκάνο

Η Ομοσπονδία Μπάσκετ Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Κυριάκο Πελεκάνο, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προπονητή և fitness manager στην εθνική ομάδα ανδρών, ξεκινώντας αμέσως τη δουλειά του, λαμβάνοντας υπόψη τις συναντήσεις της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας εναντίον της Αλβανίας, της Αλβανίας և της Πορτογαλίας.

Ο Κυριάκος Πελεκάνος αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και μετά παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Σήμερα, εργάζεται ως γυμναστής, προσωπικός εκπαιδευτής, επικεφαλής της φυσικής αγωγής και είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα μπάσκετ στη Σχολή Γραμματικής Λευκωσίας. Η σχέση του με το άθλημα του μπάσκετ ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, ενώ στην πραγματικότητα ήταν διεθνής παίκτης μπάσκετ με το National Children և National Youth.

Μετά την επίσημη σύμβαση, ο Κυριάκος Πελεκάνος μίλησε με το γραφείο Τύπου του ΚΟΚ.

«Ήμουν πολύ χαρούμενος που δέχτηκα την προσφορά του ΚΟΚ να αναλάβει ως εθνικός προπονητής της Κύπρου. Η σχέση μου με το κυπριακό μπάσκετ χρονολογείται εδώ και πολλά χρόνια, feel Νιώθω πραγματικά σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου.

Τώρα όλοι πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να προετοιμάσουμε την εθνική μας ομάδα για τους δύσκολους αγώνες που θα έχουμε για τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Αυτή η συνεργασία είναι η αρχή μιας προσπάθειας βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των παικτών μπάσκετ μας, προκειμένου να επιτύχουμε μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον με βάση το πρόγραμμα της ομοσπονδίας.

Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΚΟΚ, ειδικά τον Πρόεδρο, Ανδρέα Μουζουρίδη, Γενικό Διευθυντή Άθως Αντόνιο, Ομοσπονδιακό προπονητή Λίνο Γκαμπριέλ, για την εμπιστοσύνη τους σε εμένα, και υπόσχοντας σκληρή δουλειά, μπορούμε. για να επιτύχουμε τους στόχους μας. “

Source