Συνεχίστε τους εμβολιασμούς. Σήμερα ք Αρχιεπίσκοπος Αναμονή για 6800 δόσεις

Συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού στην Κύπρο με την πρόβλεψη μιας νέας παρτίδας εμβολίων. Εκτιμάται ότι περίπου 8.000 συμπολίτες μας θα εμβολιαστούν έως το τέλος του έτους, καθώς η δόση έχει διπλασιαστεί.

Η μεγαλύτερη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης που συνεχίζει τον εμβολιασμό συνεχίζεται. Κύπρος σε 3ότι: Ημέρα εμβολιασμού, η οποία συνεχίζεται σε γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, κλειστές εγκαταστάσεις, επαγγελματίες υγείας, μέχρι στιγμής δεν αναφέρουν προβλήματα.

Οι εμβολιασμοί δόθηκαν δωρεάν στην Αμμόχωστο την Κυριακή μετά τη Λευκωσία և μετά τη Λεμεσό, χθες στην Πάφο:. Τρεις γηροκομεία στο Kisներգererga, το Polemi και το Mesa Chorio έχουν συμπεριληφθεί στον χάρτη εμβολιασμού για να μεταφερθούν στις κλειστές δομές της Free Famagusta.

Μετά το νοσοκομείο πληροφοριών, οι εμβολιασμοί συνεχίστηκαν χθες στο νοσοκομείο Macareo, ο διευθυντής της παιδικής κλινικής, Dr. Ο Abraham Abraham για να ξεκινήσει. Στη συνέχεια είναι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου, ο οποίος αμέσως μετά μίλησε για το «δώρο της ζωής».

“Πρώτα απ ‘όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους επιστήμονες για την ανακάλυψή τους, να ευχαριστήσω τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, όλους εκείνους που στάθηκαν στις πρώτες γραμμές για να μας υπομείνουν, όλους τους ανθρώπους για τις θυσίες τους, φυσικά, το σημείο από το οποίο αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Μια αντίστροφη μέτρηση που τελικά θα οδηγήσει στην ήττα του λεγόμενου αόρατου εχθρού. Αλλά υπάρχει μια απόσταση από την τελική νίκη. “Οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν”, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα

Ο επικεφαλής της κυπριακής εκκλησίας εμβολιάζεται επίσης σήμερα. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος λαμβάνει την πρώτη δόση του εμβολίου στις 10:30 π.μ. στο Κέντρο Υγείας του Λάτσιο.

Ας σας υπενθυμίσουμε ότι ο Μακαριώτατος στις δηλώσεις του Κύπρος Φορές: Είπε ότι είχε αποφασίσει να εμβολιαστεί κατά του Covid-19, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθεί δεδομένης της ηλικίας και της υγείας του τα τελευταία χρόνια. «Οι γιατροί μου με συμβούλευαν να εμβολιαστεί, θα το κάνω», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Αναμονή για νέες ποσότητες

Η Κύπρος περιμένει τη δεύτερη παρτίδα εμβολίων, η οποία αντιστοιχεί σε 6800 δόσεις εμβολίων Pfizer / BioNTech, από μερική παράδοση σε όλη την Ευρώπη. Μέχρι το τέλος του έτους, εκτιμάται ότι 8.000 από τους συμπολίτες μας θα εμβολιαστούν, καθώς η δεδομένη δόση διπλασιάζεται.

Το Υπουργείο Υγείας αναμένει να προσθέσει το εμβόλιο Moderna στο οπλοστάσιό του τον Ιανουάριο, εν αναμονή της θετικής έγκρισης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Source