Συνολικά 10 χιλιάδες 226 άτομα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα στο Νότο

Συνολικά 10 χιλιάδες 226 άτομα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα στο Νότο

Στο πλαίσιο της εκστρατείας εμβολιασμού Covid-19, που ξεκίνησε στη Νότια Κύπρο στις 27 Δεκεμβρίου 2020, ανακοινώθηκε ότι μέχρι στιγμής εμβολιάστηκαν 10 χιλιάδες 226 άτομα.

Συνολικά 10 χιλιάδες 226 άτομα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα στο Νότο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνικού Υπουργείου Υγείας, 4 χιλιάδες 191 άτομα εμβολιάστηκαν μεταξύ 11-15 Ιανουαρίου, ενώ 3.000 466 άτομα προγραμματίζονται να εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά, προγραμματίζεται να εμβολιαστούν περίπου 200 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σήμερα. Ενώ τα εμβόλια αναφέρονται ως Pfizer-Binnotech, και πάλι σήμερα, 114 από τους 121 ηλικιωμένους υπαλλήλους γηροκομείων σχεδιάζεται να εμβολιαστούν.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι μετά τις πρώτες δόσεις των εργαζομένων στον τομέα της υγείας με άτομα άνω των 80 ετών, η δεύτερη δόση θα χρησιμοποιηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν από τις 9 π.μ. και συνεχίζονται μέχρι τις νυχτερινές ώρες σε 9 σημεία σε όλο το νησί.

Από την άλλη πλευρά, στην ΤΔΒΚ, η οποία ξεκίνησε χθες την εκστρατεία εμβολιασμού της, δεν έχει γίνει καμία δήλωση σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής. Τα εμβόλια Sinovac που κατασκευάζονται στην Κίνα χρησιμοποιούνται στην εκστρατεία.

Άλλα νέα της ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

.Source