Συνολικά 84 άτομα εμβολιάζονται σήμερα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Συνολικά, 84 άτομα εμβολιάζονται κατά του ιού κοροναϊκού στο Κέντρο Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου σήμερα.

Όπως είπε η Amalia Hatzigiani, επιστημονική διευθύντρια των κύριων νοσοκομείων στη Λάρνακα-Αμμόχωστο, στο ΚΥΠΕ, «Ο εμβολιασμός κατά του Commonavirus ξεκίνησε στις 8 π.μ. σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για άτομα άνω των 80 ετών. “Προβλέπεται να γίνουν περίπου 84 ραντεβού εμβολιασμού έως τις 84 το μεσημέρι, το οποίο θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη, 12 Ιανουαρίου και Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου.”

Πρόσθεσε ότι «έχει οριστεί γιατρός για την παρακολούθηση των εμβολιασμών που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. «Πέντε άτομα που ειδικεύονται εμβολιάζονται στο κέντρο», είπε, προσθέτοντας ότι «οι ηλικιωμένοι εμβολιάζονται στα τρία δωμάτια του κέντρου υγείας».

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, κυρία Ο Hatsigiani είπε ότι “μετά από εμβολιασμούς, οι άνθρωποι μένουν στο Κέντρο για περίπου 30 λεπτά σε περίπτωση ανεπιθύμητων παρενεργειών. “Τρεις εβδομάδες αργότερα, τα άτομα που λαμβάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου θα επιστρέψουν στο Κέντρο Υγείας του Νοσοκομείου Αμμοχώστου για δεύτερη δόση.”

Επιπλέον, ο επικεφαλής του Επισκέπτη Υγείας, Μάριος Βασιλείου, δήλωσε ότι «η διαδικασία εμβολιασμού ξεκίνησε στις 8 το πρωί, βάσει ενός χρονοδιαγράμματος που έχει δημιουργηθεί από μια ειδική πλατφόρμα, όπου διορίζονται ραντεβού από προσωπικούς γιατρούς ή μέλη της οικογένειας που μπορούν να το κάνουν. electronics “Δώδεκα συναντήσεις προγραμματίζονται κάθε μήνα, έχουμε την ευκαιρία να εξυπηρετήσουμε όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται εμβολιασμούς σήμερα.”

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «λόγω των αναγκών του Ελεύθερου Κράτους της Αμμοχώστου, το διοικητικό συμβούλιο είναι ανεπαρκές, καθώς δύο από τα πέντε άτομα που εμβολιάζονται βρίσκονται στο γραφείο με τις απαραίτητες διαδικασίες για να περάσουν όλα τα δεδομένα στο ηλεκτρονικό σύστημα».

Πρόσθεσε ότι “μέχρι τις 12 το μεσημέρι, εξυπηρετήθηκαν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν για εμβολιασμούς, ενώ ακολούθησαν όλες τις διαδικασίες, όλα τα πρωτόκολλα που έδωσε το Υπουργείο Υγείας. “Οι άνθρωποι δεν υποφέρουν καθόλου, ο στόχος μας δεν είναι να βλάψουμε κανέναν που έρχεται για εμβολιασμούς.”

Κύριος. Ο Vasiley κάλεσε το κοινό να μην επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με το Κέντρο Υγείας για να επιβεβαιώσει το ραντεβού τους. «Δυστυχώς, το τμήμα δεν μπορεί να απαντήσει σε όλα αυτά τα τηλέφωνα», είπε, προτρέποντας σε όλους να «σηματοδοτήσουν την ημέρα του ραντεβού τους, την ώρα και να το επιβεβαιώσουν με τους προσωπικούς τους γιατρούς».

Ερωτηθείς εάν οι ηλικιωμένοι έχουν προβλήματα εμβολιασμού, είπε: “Το κέντρο έχει λάβει πολλές καταγγελίες από συμπολίτες μας που λένε ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα για εμβολιασμό. “Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει είτε να κλείσουν ραντεβού με τον προσωπικό τους γιατρό μέσω της πλατφόρμας είτε να το κάνουν για αυτούς.”

Όσον αφορά τα εμβόλια, ο κ. Vasiliu είπε: «Υπάρχουν 84 εμβόλια που σχεδιάζονται σήμερα, ενώ υπάρχουν 85 εμβόλια. “Ωστόσο, υπάρχει ένα εμβόλιο για ασθενείς που θέλουν να εμβολιαστούν. Ο σύντροφος θα ειδοποιηθεί όταν δοθεί το υπόλοιπο εμβόλιο”, είπε, σημειώνοντας ότι “δεν έχει χαθεί δόση εμβολίου από τότε που ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου”.

Πηγή: KYPE

Source