Συνολικό ποσό δόσης πρώτου και δεύτερου εμβολίου που εφαρμόζεται στην Τουρκία 20 εκατομμύρια

Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας της Τουρκίας “Σύμφωνα με το covid19asi.saglik.gov.t βρίσκεται” στο στιγμιότυπο δεδομένων διεύθυνσης, ΚορωνοϊόςΣτο πλαίσιο της καταπολέμησης της νόσου, ο αριθμός των εμβολίων πρώτης δόσης που εφαρμόστηκαν από τις 09.15 ήταν 12 εκατομμύρια 207 χιλιάδες 83, το εμβόλιο δεύτερης δόσης ήταν 7 εκατομμύρια 793 χιλιάδες 292, επομένως το συνολικό ποσό της δόσης υπερέβη τα 20 εκατομμύρια.

Ο συνολικός αριθμός εμβολιασμών πρώτης και δεύτερης δόσης καταγράφηκε σε 3 εκατομμύρια 174 χιλιάδες 795 στην Κωνσταντινούπολη, 1 εκατομμύριο 599 χιλιάδες 758 στην Άγκυρα και 1 εκατομμύριο 355 χιλιάδες 78 δόσεις στη Σμύρνη.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Μέχρι τώρα πέρασε 26 εκατομμύρια της ποσότητας εμβολίου που παρέχεται coronavac, προγραμματίζεται να μεταφερθεί στην Τουρκία τον Ιούνιο των 30 εκατομμυρίων εμβολίων biontech.

Η μελέτη της Φάσης 2 έχει ολοκληρωθεί στο εγχώριο εμβόλιο, στοχεύει στη μετάβαση στη Φάση 3 τις επόμενες εβδομάδες.

Ο εμβολιασμός πολιτών ηλικίας 65 ετών και άνω, των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, των ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και εκείνων που μένουν σε σπίτια προστασίας και εκείνων που εργάζονται εκεί, που βρίσκονται στο πρώτο στάδιο του ημερολογίου εμβολιασμού τεσσάρων σταδίων του Υπουργείου Υγείας, έχουν ολοκληρωθεί .

Ο εμβολιασμός ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω στο δεύτερο στάδιο και ορισμένοι χρόνιοι ασθενείς στο τρίτο στάδιο συνεχίζεται.

Μετά τον εμβολιασμό διαφορετικών ηλικιών και επαγγελματικών ομάδων σε κάθε στάδιο, στο τέταρτο στάδιο, “όσοι δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν εγκαίρως, αν και είναι η σειρά τους” Κορωνοϊός θα εφαρμοστεί εμβόλιο. Το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να ξεκινήσει τον εμβολιασμό άνω των 40 ετών τον Ιούνιο, με την επιτάχυνση των διαδικασιών προμήθειας.

Οι πολίτες μπορούν επίσης να εμβολιαστούν μετά το iftar λόγω του Ραμαζανιού.

.Source