Συνταξιούχοι θαυμαστές, AKP και η αντιπολίτευση … – Ender İmrek

Εκείνοι που κυβερνούν τη χώρα με τα διατάγματα τα μεσάνυχτα, εκείνοι που παρακάμπτουν την Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και ξαφνικά ανακοινώνουν τις αποφάσεις που μπορούν να γίνουν μόνο κατά την περίοδο του πραξικοπήματος εξακολουθούν να μιλούν για αντίσταση στο πραξικόπημα και θυματοποίηση.

Ωστόσο, ούτε το TGNA ούτε το δικαστικό σώμα … Δεν αναγνωρίζουν ούτε νόμους ούτε κανόνες. Ανακοινώνουν τα ψηφίσματα στην επίσημη εφημερίδα τα μεσάνυχτα και καταργούν τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης με απόφαση τα μεσάνυχτα. Επιχειρήσεις μεσάνυχτων, επιδρομές στο σπίτι μεσάνυχτων, νόμοι διατάγματος μεσάνυχτων …

Διαχειριστές, κρατήσεις, φυλάκιση …

Μη αναγνώριση των αποφάσεων του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του ΕΔΑΔ …

Απόπειρες κλεισίματος κόμματος, κατάργηση κοινοβουλευτικών εδρών …

Όπως και στην περίπτωση της Κεντρικής Τράπεζας, οι απολύσεις συμβαίνουν επίσης στη μέση της νύχτας… Μερικές φορές παρατηρούνται οι χρηματιστηριακές αγορές, μερικές φορές οι νυχτερινές αλλαγές του παλατιού… Δεν είναι πράγματα που θα συμβούν σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα…

Ωστόσο, εξακολουθούν να ζουν υπέρ της δημοκρατίας και κατά του πραξικοπήματος. Όταν η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ακυρώθηκε με απόφαση τα μεσάνυχτα, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης, ο οποίος αναμενόταν να θεωρήσει το θέμα ως έγκλημα κατά της βούλησης της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, σε μια περισσότερο ή λιγότερο δημοκρατική χώρα, είπε: Αυτό; Πολλές ομάδες αντέδρασαν στο ζήτημα με διαφορετικούς λόγους και εκφράσεις εναντίον των λέξεων του, πράγμα που σημαίνει ότι «μπορεί να αρθεί με μια απόφαση στη μέση της νύχτας στο Montreux».

Αλλά η ανακοίνωση των συνταξιούχων θαυμαστών ήταν η πιο ηχηρή. Η κυβέρνηση του AKP, η οποία φημίζεται για τις αποφάσεις της στη μέση της νύχτας, χρειάστηκε υλικά, έπρεπε να φορέσει μεταμφίεση ως θύμα και αμέσως πήδηξε πάνω της.

Εκείνοι που θεώρησαν την παρανομία του Ερντογάν στο νόμο, το Σύνταγμα, τις πρακτικές σύμφωνα με την παραμελημένη βούληση της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης και του νόμου, θεώρησαν τις δηλώσεις των 104 συνταξιούχων θαυμαστών σχετικά με τη Συμφωνία του Μοντρέ ως απόπειρα πραξικοπήματος και πήραν ένα μεγάλο καταιγίδα.

Είναι γνωστό ότι ορισμένοι από αυτούς τους συνταξιούχους θαυμαστές δικάστηκαν, φυλακίστηκαν, απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν λόγω υποθέσεων όπως “Ergenekon” και “Sledgehammer”. Είναι γνωστό ότι αυτές οι υποθέσεις αθωώθηκαν, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους ή αποσύρθηκαν αφού αξιολογήθηκαν ως “FETÖ Conspiracy”. Αν και είναι συνεργάτες του AKP, μπορεί να προβλεφθεί ότι οι θαυμαστές είναι πιο «εθνικιστές», «Ευρασιατικοί» από το AKP, ορισμένοι από αυτούς έχουν ενώσει τη μοίρα με τον Perinçek για λίγο, και είναι κοντά και προδιάθετοι στο MHP και σε άλλους εθνικιστές ή «εθνικιστικές» ομάδες, η CHP. Είναι επίσης γνωστό ότι αποτελούν συστατικό στοιχείο της εταιρικής σχέσης AKP-MHP, ειδικά το ζήτημα της βίαιης καταστολής των απαιτήσεων εκδημοκρατισμού του κουρδικού λαού.

Ωστόσο, η διοίκηση του AKP χρειαζόταν ένα νέο θέμα, το αναζήτησε και το βρήκε. Δήλωση συνταξιούχων ναυάρχων Η δήλωση Montreux λειτούργησε για αυτούς. Λοιπόν, αυτό θα είναι πρόβλημα για τα διλήμματα του AKP, θα παρατείνει τη ζωή τους; Στην πραγματικότητα, έχει ήδη δει ότι δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν πολύ.

Διαπιστώθηκε ότι κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι είναι βυθισμός και δεν βασίστηκε στο να σπάσει ξανά την «Εθνική Συμμαχία». Ωστόσο, είναι επίσης δύσκολο να πούμε ότι οι IYI P. και CHP πήραν μια σταθερή στάση εναντίον αυτής της εξέλιξης και έκανε μια κίνηση σπάζοντας τον λογαριασμό του AKP. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ευκαιρία τόσο για τη στάση κατά των πραξικοπημάτων όσο και για την πτώση της νοοτροπίας πραξικοπήματος του ΑΚΡ. Αυτό είναι ακόμα δυνατό …

Το γεγονός ότι μια ομάδα στρατιωτών, οι οποίοι ήταν υποστηρικτές της κυβέρνησης μέχρι χθες, ακόμη και αν είχαν αποσυρθεί, έφυγε από την εξουσία σήμαινε ότι θα αποδυνάμωναν λίγο περισσότερο. Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει αντίκτυπο σε διάφορες κλίκες που υποστηρίζουν το AKP.

Φυσικά, αυτό εξαρτάται από τις νέες εξελίξεις και τη στάση και τις κινήσεις της αντιπολίτευσης και φυσικά το AKP. Από αυτήν την εξέλιξη, κανείς δεν πρέπει να συμπεράνει ότι οι συνταξιούχοι στρατηγοί δεν θα βρουν ξανά ένα δρόμο συμμαχίας με το AKP.

Εκτός από το γεγονός ότι αποτελούν μια σημαντική βάση για να απομακρυνθεί ο φασισμός του AKP-MHP, είναι επίσης γνωστό ότι η νεο-οθωμανική και επεκτατική πολιτική του AKP λειτουργεί σαν πολεμιστές. Μερικοί από αυτούς ήταν οι εφευρέτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» του ΑΚΡ, το οποίο έχει πλέον υποχωρήσει στα σύνορα της ΕΕ και των ΗΠΑ, που κάποτε καταιγίδες στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Κάνοντας επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας, οι Κούρδοι που ζούσαν σε μέλη τζιχαντιστικής οργάνωσης παρενέβησαν πάλι, αυτοκόλλητα του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ, Κύπρος, το εσωτερικό της Λιβύης για είσοδο μέσω της Τουρκίας, τα απομεινάρια του πολέμου Isidor εφαρμόζονται στην πλατεία, για την απόκτηση του S-400 ήταν εμπλέκονται σε πολλές εξελίξεις. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες θαυμαστές ήταν υποστηρικτές του Ερντογάν στην καταπιεστική και επεκτατική εσωτερική και εξωτερική πολιτική. Θα δούμε αν ο διαχωρισμός τους αλλάζει τώρα όταν το AKP ανοίξει ένα νέο πεδίο ως το ζήτημα «επιβίωση», «πατρίδα, έθνος, σημαία».

Η κατεύθυνση της ανάπτυξης σχετίζεται στενά με την πορεία της αντιπολίτευσης.

Εγγραφείτε στο Universal χωρίς διαφημίσεις

Source