Σχέσεις… μοναδικές – από τον Παπέτα έως τον Νικόλαο

Πριν από λίγες μέρες, ο Νικόλαος Ιωάννου φορούσε το μπλουζάκι Άρης από τη Θεσσαλονίκη. Στην πραγματικότητα, ο Κύπριος αμυντικός σημείωσε το πρώτο του γκολ στο παιχνίδι του εναντίον του Apollon yr urn την περασμένη εβδομάδα (23/01),

Θα είναι παίκτης αυτής της ιστορικής ομάδας για έξι μήνες, կա υπάρχει μια επιλογή αγοράς στη συμφωνία με το Nottingham Forest. Ίσως να μείνετε περισσότερο.

Ο 24χρονος κυπριακός αμυντικός έγινε έτσι ο έκτος Κύπριος ποδοσφαιριστής που φορούσε το κίτρινο “μαύρο πουκάμισο” και “ελπίζει να το επαναλάβει” γιατί δεν είχε την επιθυμητή πορεία στο πρώτο μισό της σεζόν.

Έτσι, ο Άρης Θεσσαλονίκης και η Κύπρος ανέπτυξαν μια σχέση που ξεκίνησε το 1976. Ξεκίνησε από τον Τάκη Παπέτα, ο Γιώργος ή ο Πανζιάς, ο οποίος έφυγε δύο χρόνια αργότερα, παρέμεινε η μεγαλύτερη περίοδος, ενώ την ίδια περίοδο είχαμε διπλή εκπροσώπηση την ίδια περίοδο. Ας τα πάρουμε με τη σειρά

Τάκης Παπέτας

Ο Τάκης Παπέτας θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 1976, σύμφωνα με το άλμπουμ του, η μεταφορά του μετά τον Ολυμπιακό κοστίζει 15 χιλιάδες λίρες. Ο προπονητής εκείνης της εποχής, ο Άλκετας Παναγιάς, είδε τις αρετές του και έπεισε τον Άρη να τον αποκτήσει. 1976-77 Έγινε ο πρώτος σκόρερ από 13 κίτρινες μπάλες, κάτι που ήταν τεράστιο επίτευγμα. Οι οπαδοί του Άρη φώναζαν “Πέτα Παπέτα, Γκόλα Πέτα” από τα περίπτερα.

Την επόμενη σεζόν, έγιναν πολλές προσθήκες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, և Ο Παπέτας δεν παίζει πολύ, նոր ο νέος προπονητής που ανέλαβε τα καθήκοντά του φεύγει από την ομάδα left Ο Καστοριά έφυγε στο τέλος της σεζόν. Έτσι, τελείωσε η θητεία του στον Άρη, σημειώνοντας συνολικά 19 γκολ.

Γιώργος lave Πανκιάρας

Η Κυπριακή αριστερά, ένα πέρασε από την πόρτα του Άρη και έμεινε για πολλά χρόνια. Τον Αύγουστο του 1978, ο τερματοφύλακας Γιώργος Πανιάρας έγινε κάτοικος του Sharilau, ο οποίος έφυγε μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο APOEL, αποδεικνύοντας σύντομα ότι αξίζει τα χρήματά του, ότι η απόκτησή του δεν ήταν καθόλου κίνδυνος.

Επιπλέον, ανακηρύχθηκε ο καλύτερος παίκτης της σεζόν από την EAK. Γρήγορα έγινε βασικός παίκτης στην ομάδα του Άρη και έδειξε τις ικανότητές του. Εξαιρετικά αντανακλαστικά, η δύναμη των πέναλτι և σταθερή απόδοση τον επιβεβαίωσε στην αρχική σειρά για τα επόμενα χρόνια. Ο George Panciaras παρέμεινε στον Άρη μέχρι το 1984, παίζοντας 140 παιχνίδια σε όλους τους διαγωνισμούς.

Μάριος Αγατόκλεις

Πέρασαν πολλά χρόνια πριν είδαμε ξανά έναν Κύπριο ποδοσφαιριστή στον Άρη. Ο Μάριος Αγατόκλειος, ο οποίος μετακόμισε από τη Θεσσαλονίκη στη Θεσσαλονίκη το 1998, φοράει το κίτρινο πουκάμισο. Έφυγε για την Ελλάδα με τον τίτλο του AEL. Τα δελτία τύπου εκείνη την εποχή μίλησαν για έναν εισβολέα με εκπληκτικά χαρακτηριστικά. Και μερικές φορές αποδείχθηκε στο γήπεδο. Έπαιξε για τον Άρη για τρία χρόνια (1998-2001), σημειώνοντας 13 γκολ.

Μάριος Χριστοδούλου

Ο Μάριος Χριστοδούλου φορούσε επίσης το πουκάμισο Aris για τρία χρόνια. Ήταν ήδη διάσημος αφού έπαιξε για τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη για τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας την καριέρα του στο AEL. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κύπριος μέσος έκανε 72 εμφανίσεις στο Διαδίκτυο, σημειώνοντας εννέα γκολ τα τρία χρόνια από το 1999-2002.

Χριστός Μαράγγος

Το καλοκαίρι του 2006, ο Χρήστος Μαράγγος προσπάθησε να ξεκινήσει μια καριέρα στο εξωτερικό σε ηλικία 23 ετών και έφυγε για τον Άρη, αφήνοντας την Ανόρθωση. Εκεί, ωστόσο, απέτυχε να προσαρμόσει և έξι μήνες ամիս αφού μόνο επτά εμφανίσεις (τρεις ως βασικός παίκτης), έφυγε. Ήταν στα σχέδια του Guillermo Ogios, αλλά ζήτησε να φύγει και επέστρεψε στην Κύπρο, επιστρέφοντας στο “Kiria”.

Source