Σύζυγοι που βοηθούν τους συμπολίτες τους … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Τον περασμένο Μάρτιο, όλοι ένιωθαν τον αποκλεισμό διαφορετικά. Κάποιοι συνέχισαν να εργάζονται κανονικά, κάποιοι εργάστηκαν από το σπίτι, υπήρχαν άνθρωποι των οποίων οι θέσεις εργασίας έκλεισαν Ήταν φυσιολογικό να περνάς τόσες ώρες στο σπίτι σε κάποιο σημείο να φουσκώνεις, αλλά υπήρχε εκείνη η δύσπνοια κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν μπορούσες να πας στο γυμναστήριο ή να πας στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσεις όλα όσα χρειάζεσαι.

Ωστόσο, υπήρχαν άτομα που καραντίστηκαν για ολόκληρες τις 14 ημέρες և δεν μπορούσαν καν να αφήσουν τη θέση τους για λίγο επειδή ήταν είτε θετικοί για τον ιό είτε ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα. Εάν δεν το έχετε βιώσει αυτό, δεν συνειδητοποιείτε πόσο τέτοιο πράγμα μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία σας, πόσο δύσκολο είναι να μην είστε σε θέση να φροντίσετε τον εαυτό σας αγοράζοντας ακόμη και τα απαραίτητα βασικά από το σούπερ μάρκετ. Αν, από την άλλη πλευρά, το έχετε βιώσει, κατανοείτε πλήρως τους λόγους για τους οποίους ο κ. Μάμας Πατέρας και η σύζυγός του, Γιώργος Ορτζούλας Πατέρας, έγιναν δύο σύγχρονοι «ήρωες» της περιοχής Κάτω Πολεμίδια.

Μιλώντας για: ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ: Ο κ. Mamas, που είναι επίσης Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής, εξηγεί ότι αποφάσισαν να βοηθήσουν όσους χρειάζονται βοήθεια στην καραντίνα.

Τόσο ο κ. Mamas όσο και η σύζυγός του, ο Giorg Orjullas, δάσκαλος, καραντίστηκαν για δεκατέσσερις ημέρες μετά την ανακάλυψη θετικών κρουσμάτων στην οικογένειά τους. Πιο συγκεκριμένα, ο γιος, η σύζυγος και τα τρία παιδιά τους έχουν προσβληθεί από κοροναϊό, με αποτέλεσμα να θεωρούνται επαφές շփ να μένουν στο σπίτι.

“Ήμασταν πολύ προσεκτικοί για να μην διαδώσουμε τον ιό έως ότου ήμασταν σίγουροι ότι δεν είχαμε κοροναϊό. «Παρόλο που γνωρίζαμε ότι το ξεπερνούσαμε λόγω της ηλικίας μας, έπρεπε να σεβόμαστε όλους τους άλλους, νέους και ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι ευάλωτοι και θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους εάν μολυνθούν από τον ιό», είπε. Μητέρα:

Η κα Giorgula μας είπε ότι η εμπειρία της καραντίνας ήταν δύσκολη, ένιωθαν πολύ άσχημα. Είδαν και συνειδητοποίησαν τις τρομερές δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν, όπως η ανάγκη για κάτι, η αδυναμία να ανοίξετε την πόρτα σας για να το ασφαλίσετε. “Μιλάμε για βασικά πράγματα, αγορές φαρμάκων που δεν θα μπορούσαμε να έχουμε όλη την ώρα.” Ταυτόχρονα, η κα Giorgula τόνισε ότι υπάρχουν στιγμές καραντίνας όταν η ψυχολογία ενός ατόμου μπορεί να είναι πολύ χαμηλή με τον κ. Mamas, προσθέτοντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να μείνουν μακριά από φίλους και οικογένεια.

Έτσι, γνωρίζοντας ότι κάποιος στο σπίτι του θα μπορούσε να αισθάνεται παγιδευμένος, αποφάσισαν να προσφέρουν βοήθεια σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα. “Αποφασίσαμε ότι όποιος μας καλεί θα πρέπει να εξυπηρετείται αγοράζοντας φάρμακα, ενώ ταυτόχρονα είμαστε στη διάθεση των ανθρώπων του Κάτω Πολεμιδιών εάν θέλουν να μιλήσουν με κάποιον στο τηλέφωνο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. ή κάτι που τον ανησυχεί. “

Όταν οι κάτοικοι συνδέονται με αυτό το “ηρωικό” ζευγάρι, ψωνίζουν για όσα χρειάζονται και όταν τα χρήματα δεν είναι πάρα πολλά για αυτούς, πληρώνουν για τις ανάγκες των άλλων. “Είμαστε εδώ για να δώσουμε αγάπη σε όσους τη χρειάζονται.”

Οι άνθρωποι αρχίζουν να αποκρίνονται αργά, themselves οι ίδιοι τρέχουν με χαρά να τους εξυπηρετήσουν. “Αυτές είναι στιγμές που πρέπει να αλληλοϋποστηριζόμαστε, ειδικά τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα”, δήλωσε η κα Giorg Orghula.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Μάμας, αυτός και η σύζυγός του δεν αγαπούσαν ποτέ χρήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι από τη στιγμή που ο κύριος Μάμας τον θυμήθηκε ως παιδί μέχρι σήμερα, όταν ήταν σύμβουλος του Δημάρχου, προσέφερε στους γύρω του, δίνοντας το μισθό του στην κοινότητα και τον κόσμο. «Από τότε που με τίμησαν με τη φωνή τους, η προσπάθειά μου ήταν να βοηθήσω ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. “Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι στην κοινωνία”, είπε.

Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πρόνοιας, μέσω του υπάρχοντος ταμείου για “άπορους” φοιτητές, ο κ. Mamas συμβάλλει επίσης προσφέροντας χρήματα σε όσους χρειάζονται βοήθεια κάθε χρόνο ως φοιτητής.

Source