Σύλληψη κύματος στις ΗΠΑ

Καθώς πλησιάζει η τελετή εγκαινίων του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, αυξάνονται επίσης τα μέτρα ασφαλείας. Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επισκέφθηκε την έδρα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη το βράδυ για να επιθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για την τελετή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πενς έλαβε επίσης πληροφορίες από τις αρχές κατά την επιθεώρηση των μέτρων που ελήφθησαν επί τόπου. Ο διοικητής της εθνικής φρουράς των ΗΠΑ Ντάνιελ Χόκσον είπε στη συνάντηση ότι 7.000 ένοπλοι φρουροί είναι επί του παρόντος σε λειτουργία στο πεδίο. Υπογραμμίζοντας ότι υποστηρίζουν τα μέτρα στην Ουάσινγκτον με όλη τους τη δύναμη για την τελετή του όρκου, ο Hokanson μοιράστηκε τις πληροφορίες “Θα αυξήσουμε τον αριθμό της Εθνικής μας Φρουράς στην Ουάσινγκτον σε 21 χιλιάδες την ημέρα της τελετής του όρκου.”

Άγχος εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Άγχος εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ

Ο φόβος καταλαμβάνει την Ουάσιγκτον: Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στο έδαφος στο Κογκρέσο

ΚΟΣΜΟΣ

Ο φόβος καταλαμβάνει την Ουάσιγκτον: Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στο έδαφος στο κτίριο του Κογκρέσου

200 ΑΤΟΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ

  • Από την άλλη πλευρά, οι κρατήσεις που σχετίζονται με την επιδρομή του Κογκρέσου στη χώρα την περασμένη εβδομάδα συνεχίζονται. Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray σημείωσε στην ειδική ενημέρωσή του για τον Pence ότι 200 ​​ύποπτοι είχαν εντοπιστεί από τα γεγονότα του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου. Wray, “Γνωρίζουμε ποιοι είστε, αν είστε εκεί, οι πράκτορες του FBI θα σας βρουν.” είπε.
Το περιστατικό που θα αναζωογονήσει τις ΗΠΑ: Μια γυναίκα από την ομάδα του Μπάιντεν συνελήφθη για φερόμενη εξαπάτηση

ΚΟΣΜΟΣ

Το περιστατικό που θα φέρει τις ΗΠΑ στα πόδια του: Μια γυναίκα από την ομάδα του Μπάιντεν συνελήφθη για φερόμενη εξαπάτηση στις εκλογές

Αναφέρεται ότι υπάλληλοι δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην επιδρομή σε ολόκληρη τη χώρα, υποστηριζόμενοι μέσω κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ήταν επίσης πειθαρχημένοι ή απολύθηκαν. Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press δήλωσε ότι τα τρέχοντα ή πρώην μέλη του στρατού των ΗΠΑ ή της επιβολής του νόμου συμμετείχαν επίσης στην επιδρομή ή ήταν κοντά στο κτίριο του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια της επιδρομής. Στην έκθεση του AP, δηλώθηκε ότι με την εξέταση δημόσιων αρχείων, δημοσιεύσεων στα κοινωνικά μέσα και βίντεο, εντοπίστηκαν 21 αξιωματικοί του στρατού ή πρώην μέλη.

Εδώ είναι το «American Rescue Plan» του Joe Biden

ΚΟΣΜΟΣ

Εδώ είναι το «American Rescue Plan» του Joe Biden

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

  • Το FBI συνέλαβε περισσότερα από 100 άτομα μετά τα γεγονότα του Κογκρέσου την περασμένη εβδομάδα. Οι ταυτότητες όσων συνελήφθησαν λόγω των γεγονότων του συνεδρίου άρχισαν επίσης να αποκαλύπτονται. Οι ομοσπονδιακές δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν τη σύλληψη ενός ατόμου που φωτογραφήθηκε ενώ έφερε μια ομόσπονδη σημαία μέσα στο κτίριο κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα. Οι αξιωματούχοι του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβαίωσαν ότι ο Kevin Seefried και ο γιος του Hunter έχουν παραδοθεί στην αστυνομία στο Wilmington του Ντέλαγουερ. Αναφέρθηκε στα έγγραφα της αστυνομίας ότι ο πατέρας και ο γιος Seefrieds θα κατηγορηθούν για εγκλήματα όπως «παράβαση» και «καταστροφή περιουσίας».
Διαμαρτυρία της Wall Street Journal για το μέλος της FETO Enes Kanter από τους Τούρκους των ΗΠΑ

ΠΑΙΖΩ 00:59

Διαμαρτυρία της Wall Street Journal για το μέλος της FETO Enes Kanter από τους Τούρκους των ΗΠΑ

Τούρκοι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο φυγόδικας μπάσκετ του Φουτουλάτζι Τρομοκρατικής Οργάνωσης (feto) Enes Kanter που τοποθετεί στις σελίδες τους τις λέξεις που επιτίθενται στη δημοκρατία της Τουρκίας Wall Street Journal (WSJ) διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από το κέντρο σε εφημερίδες στη Νέα Υόρκη.

Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τους συντάκτες της FETO Enes Kanter και WSJ συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της εφημερίδας, αντέδρασαν με την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Κινούμενα σχέδια και εικονογραφημένες αφηγήσεις που απεικονίζουν τον Enes Kanter ως μαριονέτα του αρχηγού FETÖ Fetullah Gülen ήταν επίσης παρόντες στη διαμαρτυρία.

ΥΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, κατά την εκτίμησή τους για την επιδρομή του Κογκρέσου, “Να συλλάβει και να δολοφονήσει εκλεγμένους αξιωματούχους” ισχυρίστηκε ότι σκόπευαν. Αναφέρθηκε ότι οι εισαγγελείς υπέβαλαν αυτήν την αξίωση στον φάκελο όπου ζήτησαν τη σύλληψη για τον Jacob Anthony, ο οποίος θυμόταν το “κέρατο του κοστούμι” όταν μπήκε στο κτίριο του Κογκρέσου. Σύμφωνα με το Reuters, εισαγγελείς, “Ισχυρές αποδείξεις, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων και των ενεργειών του Chansley στο Καπιτώλιο, υποστηρίζουν την πρόθεση των εξεγερμένων του Κογκρέσου να συλλάβουν και να δολοφονήσουν εκλεγμένους αξιωματούχους στην κυβέρνηση των ΗΠΑ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

.Source