Σύμβαση απόσυρσης Συνάντηση ειδικής επιτροπής για τις κυρίαρχες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο Κοινή δήλωση UK-ΕΕ

Κοινή δήλωση Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ μετά την τρίτη συνεδρίαση της Συμφωνίας Απόσυρσης Ειδική Επιτροπή για θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου για τις Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας στην Κύπρο:

Η τρίτη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για το Πρωτόκολλο για τις Περιοχές των Κυρίαρχων Βάσεων πραγματοποιήθηκε χθες, 30 Δεκεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία αξιωματούχων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Η επιτροπή συστάθηκε με τη συμφωνία αποχώρησης για τη διευκόλυνση της εφαρμογής και της εφαρμογής του πρωτοκόλλου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ συζήτησαν τα υπόλοιπα ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του πρωτοκόλλου, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στο τέλος της μεταβατικής περιόδου και επιβεβαίωσαν τη συνεχιζόμενη δέσμευσή τους για την ομαλή εφαρμογή του.

Οι συμπρόεδροι σημείωσαν την πρόοδο που σημειώθηκε και συμφώνησαν να συναντηθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 για την επισκόπηση της επιχειρησιακής φάσης της εφαρμογής του πρωτοκόλλου στο νησί.

/ Δημόσια Έκδοση. Το υλικό αυτής της δημόσιας έκδοσης προέρχεται από τον αρχικό οργανισμό και μπορεί να είναι χρονικής φύσης, επεξεργασμένο για σαφήνεια, στυλ και μήκος. Δείτε ολόκληρη εδώ.

.Source