Σύμπλεγμα κατωτερότητας (2) | Fuat BOL

Ήμασταν υπέρτατοι όταν ακούσαμε τη θρησκεία μας και εκπληρώσαμε τις απαιτήσεις της. Σχεδόν όλα όσα γνωρίζουμε στη Δύση έχουν φύγει από εμάς. Δες πως? Ο παγκόσμιος επιστήμονας μας, ο αείμνηστος καθηγητής Δρ. Σύνοψη από τον καθηγητή Fuat Sezgin:

«Με την κατάληψη της Ιβηρικής χερσονήσου το 711, δημιουργήθηκε μια γέφυρα μεταξύ του ισλαμικού κόσμου και της δυτικής Ευρώπης. Οι επιστήμες, οι οποίες μπήκαν στην εποχή της εξερεύνησης στο κέντρο και ανατολικά του ισλαμικού κόσμου, έφτασαν χωρίς καθυστέρηση στην Ιβηρική Χερσόνησο. Αυτές οι επιστήμες άρχισαν να ταξιδεύουν στη Γαλλία, από εκεί στην Αγγλία, με μερικές μεταφράσεις και εργαλεία από το δεύτερο μισό του δέκατου αιώνα, και πέρασαν στην Κεντρική Ευρώπη … “

«Η δεύτερη διαδρομή ξεκίνησε το δεύτερο μισό του 11ου αιώνα, μέσω της Νότιας Ιταλίας. Βλέποντας τη δυστυχία των ιατρικών γνώσεων στην Ιταλία κατά την πρώτη του επίσκεψη, ένας αλγερινός έμπορος επέστρεψε στην Αφρική και ήρθε στη Νότια Ιταλία με πολλά ιατρικά βιβλία. Έτσι, 25 βιβλία μεταφράστηκαν στα λατινικά. Μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αυτός ο νότιος δρόμος μετέφερε αραβικά βιβλία από τη Βόρεια Αφρική, ιδίως τη Συρία, και την ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία στον ισλαμικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας χαρτιού και χαρτιού, στην Ευρώπη … “

“Ο τρίτος κύριος δρόμος συνέδεσε το ανατολικό τμήμα του ισλαμικού κόσμου μέσω Tabriz, Erzurum και Trabzon με την Κωνσταντινούπολη, την πρωτεύουσα του Βυζαντίου, και στη συνέχεια με την Ιταλία, την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.”

class = “cf”>

«Τόσο οι Ιταλοί ιερείς όσο και οι Βυζαντινοί έδωσαν τα ονόματά τους ή τα ονόματα αρχαίων Ελλήνων μελετητών στα επιστημονικά βιβλία που μετέφρασαν από τα Αραβικά.

Ο Ibn-i Sina, με το όνομα «Avicenna», είναι εδώ και 700 χρόνια καθηγητής ιατρικής στην Ευρώπη. Με άλλα λόγια, το βιβλίο του διδάσκεται σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια εδώ και αιώνες. “

“Στο δεύτερο μισό του 9ου αιώνα μ.Χ., ο Sabit bin Kurra μας άφησε εντελώς ξεχωριστά και ενδιαφέροντα παραδείγματα της ολοκληρωμένης λύσης, χωρίς να γνωρίζουμε τις λύσεις του Αρχιμήδη …”

«Και πάλι τα ίδια χρόνια, ο Abu Jafar al-Hazin έλυσε μια εξίσωση τρίτου βαθμού για πρώτη φορά. Ο Omar Khayyam παρείχε την παρουσίαση αυτών των εξισώσεων στο δεύτερο μισό του 11ου αιώνα (Ενώ αυτή η πτυχή του Omar Khayyam δεν μας διδάχθηκε ποτέ). Η παρουσίαση των εξισώσεων τέταρτου βαθμού έγινε από τον Gıyaseddin Kaşi τον 15ο αιώνα.

“Η τριγωνομετρία του αεροπλάνου, με την έννοια του ημιτονοειδούς, συνημίτονου ή εφαπτομένης μιας γωνίας, βρήκε την οριστική έκφραση και ανάπτυξή του στον ισλαμικό κόσμο από τον 9ο αιώνα και μετά, σε αυτή τη διαδικασία η παγκόσμια τριγωνομετρία απέκτησε την πλήρη δομή της τον 11ο αιώνα.”

Πίρι ΡιςΚοιτάζουμε τον παγκόσμιο χάρτη της Τουρκίας και δεν μας δίνει νόημα! Ωστόσο, στον τομέα της χαρτογραφίας, μέχρι τα τέλη του 15ου αιώνα, οι Μουσουλμάνοι έβγαλαν τους χάρτες τους για την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

class = “cf”>

«Η Βάσκο ντε Γκάμα έφτασε στον Ινδικό Ωκεανό χρησιμοποιώντας αραβικούς χάρτες.

Ο Kristof Kolumbus ήθελε να φτάσει στην Ασία με βάση ένα αντίγραφο ενός αραβικού χάρτη που στάλθηκε στην Ιβηρική Χερσόνησο. ”

Το αγόρασε από Ευρωπαίους Μουσουλμάνους και το έκανε δικό του. Εμείς, από την άλλη πλευρά, κατακλύζουμε την έκπληξη και την απελπισία να ξεχάσουμε την αλήθεια μας στην επένδυση σακακιών μας.

Η Τανζιμάτ υπήρξε σημείο καμπής στην ιστορία μας. Με αυτό το διάταγμα που θα ενημέρωνε τον Σουλτάνο για τα όριά του, ο δυναμίτης τέθηκε στη βάση της εκπαίδευσης μας. Για Μουσταφά Resit PashaΟ νόμος Tanzimat (1839), που ετοιμάστηκε με τον Βρετανό πρεσβευτή, απαγόρευσε τη διδασκαλία επιστημονικών μαθημάτων σε madrasas. Έτσι, ο κληρικός αφέθηκε αδαής.

Σε μεταγενέστερες περιόδους, τα μαθήματα θρησκείας καταργήθηκαν από εκπαιδευτικά ιδρύματα (και ακόμη και από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα). Έτσι, ο δάσκαλος και ο ιμάμης δεν μπορούσαν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον και έγιναν εχθροί μεταξύ τους.

Βλέπετε από πού προέρχεται η αντίδραση (!) Της θρησκείας, του κληρικού και του ευσεβούς, από πού προέρχεται;

Αυτό το σοβαρό λάθος, για πρώτη φορά Ελίσσομαι Καταβλήθηκαν προσπάθειες για την εξάλειψή τους με σχολεία ιμάμης-χατιπ που άνοιξαν κατά την περίοδο (DP). Επειδή αυτά τα σχολεία περιελάμβαναν επταετή δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετά το δημοτικό. Σε αυτά τα σχολεία, μαζί με μαθήματα κλασικής δευτεροβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κλάδος λογοτεχνίας), διδάχθηκαν θρησκευτικές επιστήμες που διδάσκουν τις αρχές της θρησκείας του Ισλάμ.

Σημείωση: Η ασθένεια του Tanzimat συνεχίζεται και οι ανώτερες επιστημονικές μελέτες δεν διδάσκονται στις θεολογικές σχολές.

class = “cf”>

Ας πούμε μόνο ένα πράγμα: Πώς ένα άτομο που δεν γνωρίζει υψηλότερα μαθηματικά θα υπολογίσει τις ώρες της προσευχής;

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό για έναν κληρικό να γνωρίζει όλες τις επιστήμες, ειδικά τα μαθηματικά και την αστρονομία. Διαφορετικά, λείπει επίσης από τις θρησκευτικές επιστήμες που έμαθε.

Καθηγητής που μας άνοιξε τα μάτια και μας έσωσε από αυτό το συγκρότημα κατωτερότητας. Δρ. Δάσκαλος Fuat SezginΔεν γνωρίζαμε την αξία του. Ο Χότζια πήγε στη Γερμανία, αναγκάστηκε να φύγει. Δίνοντας μια ζωή με τη Γερμανίδα σύζυγό του, έφερε στο φως την πραγματικότητα των ριζών της τέφρας μας.

Τώρα έχουμε το καθήκον. Ας προστατεύσουμε τον καθηγητή μας, το σώμα του και, πιο ξεκάθαρα, τους εαυτούς μας, τις δικές μας αξίες!

.Source