Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, μόνο το ένα πέμπτο της Γης έχει εξαπατηθεί από τους ανθρώπους

Μόνο το ένα πέμπτο του πλανήτη έχει εξαπατηθεί από ανθρώπους. Νέα μελέτη από νέους θαυμαστές

Κατεβάστε το ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CYPRUS IM ΕΔΩ για Android Android և ΕΔΩ για iOS

Μόνο το 19% της γης, ή σχεδόν το ένα πέμπτο, παραμένει «παρθένο» με ανέγγιχτη ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά η κατάσταση, σε αντίθεση με τη λαϊκή πεποίθηση, δεν ήταν τρομερά διαφορετική πριν από 10.000 χρόνια, όταν περίπου το 27% του πλανήτη, σύμφωνα με νέα εκτιμήσεις επιστημόνων. Η χώρα είναι εντελώς απαραβίαστη.

Το περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) δημοσίευσε μια νέα διεθνή διεπιστημονική μελέτη από ερευνητές από πολλές χώρες με επικεφαλής τον Earl Ellis, καθηγητή Γεωγραφίας και Περιβαλλοντικών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, γράφει το Science and New Scientist. έχει χρησιμοποιηθεί στον πλανήτη μας τα τελευταία 12.000 χρόνια.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο μέρος της γης, σχεδόν το ένα τρίτο (73%), κατοικήθηκε το π.Χ. Δημιουργήθηκε από ανθρώπινες κοινωνίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από 10.000. Πριν από χιλιάδες χρόνια, η ανθρώπινη παρέμβαση ήταν πιο σταθερή από ό, τι σήμερα, αν και οι αυτόχθονες λαοί δεν ήταν χωρίς ευθύνη, για παράδειγμα. Η πιο συμβολική περίπτωση της εξαφάνισης όλων των μεγάλων προϊστορικών ζώων είναι μαμούθ.

Η νέα έρευνα ανατρέπει τις προηγούμενες αντιλήψεις που ακόμη και στο μ.Χ. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ήταν ακατοίκητο, ως επί το πλείστον ανέγγιχτο. «Η έννοια της άγριας ζωής ως μέρος χωρίς ανθρώπους είναι μύθος», δήλωσε ο Jadwinder Mulchin, καθηγητής της επιστήμης του οικοσυστήματος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Η μελέτη μας επιβεβαιώνει ότι η« παρθένα »φύση ήταν σχεδόν τόσο σπάνια πριν από 12.000 χρόνια όσο είναι σήμερα», δήλωσε η Ellis, σημειώνοντας ότι οι περιοχές άγριας ζωής έχουν στην πραγματικότητα ένα μακρύ ιστορικό χρήσης (և κατάχρηση, όπως μέσω εσκεμμένων δασικών πυρκαγιών). Κατά συνέπεια, ο αντίκτυπος στη θετική և αρνητική և βιοποικιλότητα του πληθυσμού κυνηγών-συλλεκτών πριν από την έλευση των αγροτών υποτιμάται.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η χρήση γης παρέμεινε σχετικά σταθερή για τα περισσότερα από τα τελευταία 12.000 χρόνια, αλλά γύρω στο 1800 և և 1950 1950 1950 1950 1950 1950 ριζοσπαστική αλλαγή πραγματοποιήθηκε λόγω της εντατικής γεωργίας, της βιομηχανικής επανάστασης, της αστικής ανάπτυξης և της μεγάλης κλίμακας εξόρυξης. δραστηριότητες, αποψίλωση δασών κ.λπ.

Από τη δεκαετία του 1960, οι οικολόγοι έχουν βρει μια σταθερή λύση για την προστασία της βιοποικιλότητας προστατεύοντας τη φύση από τις επιπτώσεις στον άνθρωπο. Αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι ακόμη και στην εποχή των μαμούθ, αυτό ήταν σχετικά σπάνιο. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι βοήθησαν στη βελτίωση της βιοποικιλότητας μέσω των δραστηριοτήτων τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το πρόβλημα δεν είναι τόσο η παρουσία του ίδιου του ανθρώπου, αλλά η επικρατούσα τάση υπερβολικής εκμετάλλευσης της φύσης.

Πηγή: cnn.gr

Source