Σύμφωνα με πηγές, την επόμενη εβδομάδα η επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ


Σύμφωνα με πηγές, την επόμενη εβδομάδα η επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ

Φωνή:

Την επόμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα στείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ενώ ο ειδικός απεσταλμένος του Jane Ein Hall-Luth αναμένεται να φτάσει στα μέσα αυτού του μήνα για μια άτυπη άτυπη πενταμηνιαία συνάντηση.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του ΚΥΠΕ, στην επιστολή του προς τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ετοιμότητα να συγκαλέσει μια πενταμερή άτυπη συνάντηση, “να προσφέρει μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα σπάσουν ορισμένα αδιέξοδα και θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο κλίμα”.

Αναμένεται ότι η επίσκεψη της κ. Lut στη Νέα Υόρκη վի θα παρουσιαστεί στο մասին ΟΗΕ την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης :.

Ερωτηθείς εάν το ανεπίσημο πεντάγραμμα μπορεί να καθυστερήσει λόγω της επιδημίας, οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν ότι θα εξαρτηθεί από τον νέο κύκλο επαφών της κας Λούτ.

Οι εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ σχετικά με τις καλές υπηρεσίες της αποστολής της UNFICYP αναμένεται να υποβληθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 10 Ιανουαρίου. Πριν από την ημερομηνία αυτή, η Ειδική Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Elizabeth Spehar, αναμένεται να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Πρόεδρο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Πηγή: KYPE

,Source