Σύμφωνα με την έρευνα, οι δημοκράτες στη συζήτηση για το «αδιέξοδο Trump»

Υπάρχει μια απότομη διαφορά μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών στη συζήτηση για το «αδιέξοδο Trump», σύμφωνα με την έρευνα

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση για την επιδρομή του Κογκρέσου στις ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, ο Τραμπ πιστεύει ότι σχεδόν όλοι οι Δημοκρατικοί πρέπει να απολυθούν και σχεδόν όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν πρέπει να απολυθούν.

Υπάρχει μια απότομη διαφορά μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών στη συζήτηση για το «αδιέξοδο Trump», σύμφωνα με την έρευνα

Ενώ η καταστολή του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου συνεχίζεται στις ΗΠΑ, το μέλλον του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα παραδώσει το καθήκον στον Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, συνεχίζει να συζητείται.

Σύμφωνα με την κοινή δημοσκόπηση Washington Post / ABC News, το 89% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αντιτάχθηκαν στην επιδρομή του Κογκρέσου, ενώ το 8% δήλωσε ότι το υποστήριξε.

Σύμφωνα με εντυπωσιακά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από την έρευνα, ο σαφής διαχωρισμός μεταξύ των κομμάτων προέκυψε για άλλη μια φορά στη συζήτηση «Τραμπ» μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν ο Τραμπ πρέπει να απολυθεί μετά την πίεση, το 56 τοις εκατό των ερωτηθέντων απάντησε “πρέπει να απολυθεί” και το 42 τοις εκατό “δεν πρέπει να απολυθεί”.

Ενώ το 89 τοις εκατό εκείνων που είπαν «ο Τραμπ πρέπει να απολυθεί» ήταν Δημοκρατικοί, το 85 τοις εκατό των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι «ο Τραμπ δεν πρέπει να απολυθεί».

Τα εν λόγω δεδομένα αξιολογήθηκαν ως αντανάκλαση του συνεχιζόμενου πολιτικού διαχωρισμού στη χώρα από τις εκλογές του Τραμπ το 2016.

Η έρευνα των Washington Post / ABC News πραγματοποιήθηκε με 1002 άτομα που πήραν συνέντευξη μέσω τηλεφώνου μεταξύ 1 και 13 Ιανουαρίου.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source