Σύμφωνα με τον Ακίντζι, η χαμένη ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού

Σύμφωνα με τον Ακίντζι, η χαμένη ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού

Από τα περίχωρα της κοινότητάς του, όπου προσελκύθηκε στην Τουρκία, λίγες μέρες πριν από την άτυπη Πέντε, ο Μουσταφά Ακίτσι έγινε ενεργός, κάνοντας δηλώσεις, συνεντεύξεις και πεποιθήσεις, κατηγορώντας μας ότι απορρίψαμε το σχέδιο Ανάν και αποτύχαμε στο Crans Montana. Όσο για το σχέδιο να καταστρέψουμε τον Ανάν-Χάννε (επειδή ήταν η δημιουργία βρετανικών χειροτεχνιών), η πατρίδα μας, για την απελευθέρωση της οποίας οι Ελληνοκύπριοι εξεγέρθηκαν εναντίον των αποίκων, έχυσαν το αίμα τους, ενώ οι Τουρκοκύπριοι συμπαραστάθηκαν με τους Βρετανούς. η υπογραφή μας անա βρετανικό-τουρκικό προτεκτοράτο.

Όσον αφορά τη στάση του κ. Μουσταφά Ακίτσι της Τουρκίας στην πόλη Crans Montana, παραθέτω τη σχετική αναφορά στον πρώην Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά “Κύπρος 2015-2018. Στο βιβλίο “Fight for normalness”. Το αρνητικό στοιχείο ήταν η εμμονή της Τουρκίας με την προηγούμενη εποχή, οι αντιλήψεις για τις συνθήκες των προτεκτοράτων, των αποικιών. Το γεγονός ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία, ως επί το πλείστον, συμπάθει με τον κ. Ο Akinci, ένας Τουρκοκύπριος που εξακολουθεί να αισθάνεται σαν Κύπριος, φαίνεται να έχει αποδεχτεί τις αντιλήψεις της Τουρκίας αδιάκριτα. “Όποιος κοιτάξει το προσάρτημα των δύο προτάσεων θα δει την ταυτότητα της πρότασης αντίληψης.”

Επιπλέον, παρόλο που η Τουρκία υποσχέθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ μια συμβιβαστική λύση, αρνήθηκε να υποβάλει γραπτώς τις προτάσεις της και όταν ο Γενικός Γραμματέας ανέλαβε να τις διατυπώσει σε μία παράγραφο, η Τουρκία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε μια τέτοια συζήτηση. Κύριος. Με τον Guterres, ουσιαστικά αρνούμενος τον Ύπατο Εκπρόσωπο του ΟΗΕ. Αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι το συνέδριο έφτασε στο τέλος του “επειδή η Τουρκία μου είπε κάτι, λέει κάτι εδώ”. Αυτά είναι τα σημάδια ευελιξίας που ισχυρίζεται ο κ. Μουσταφά ότι և η Τουρκία έχει δείξει σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές στο Crans Montana. Όπως το γεγονός ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι η Τουρκία επιμένει στο δικαίωμα παρέμβασης προκειμένου να είναι σε θέση να παρέμβει όποτε θέλει, όταν είναι απαραίτητο στο σχηματισμό που θα δημιουργηθεί. Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο κ. Κρατούσε τον Anichi χαμηλό και τον Mr. M. Ο Av avusoglu έλυσε το πρόβλημα στο πρώτο βιολί.

Στο συνέδριο, εκτός από τους Βρετανούς, που στάθηκαν στην τουρκική θέση, είχαμε επίσης έναν κατάσκοπο ηλεκτρονικών υπολογιστών, τον Espen Eide, τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος κυριολεκτικά παραιτήθηκε στα αιτήματα της κατεχόμενης Τουρκίας, παραμορφώνοντας σοβαρά το. τα γεγονότα. άτομα στην Κύπρο անում Ελλάδα για τουρκικές θέσεις.

Ο λαός της Κύπρου θέλει μια δίκαιη και λειτουργική λύση στο κυπριακό πρόβλημα, η οποία θα τους επιτρέψει να ζήσουν σε μια κανονική κατάσταση, όπως ισχυρίζεται ο Γενικός Γραμματέας, χωρίς στρατεύματα, χωρίς εγγυήσεις, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες είναι εγγυημένα σε όλους τους πολίτες. Όροι ασφάλειας: Εάν δεν ενοποιηθεί από την τουρκική ηγεσία της κατοχής Τουρκίας και Κύπρου, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για όλους και την ευρύτερη περιοχή.

* Πρέσβης κ.ά.