Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της ΠΟΥ, το Covid-19 μπορεί να έχει μεταδοθεί στον άνθρωπο μέσω ενδιάμεσων ειδών

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (DSÖ) ειδικός από την αντιπροσωπεία, νέου τύπου κορωνοϊόςΦήμη (Kovid-19) πιθανώς ενδιάμεσα είδη Έκανε την εκτίμηση ότι μεταδόθηκε σε ανθρώπους.

Ειδικός για την ασφάλεια των τροφίμων και την ασθένεια των ζώων του ΠΟΥ Πίτερ Μπεν ΈμπαρεκΔήλωσε ότι το Kovid-19 είναι πιθανό να μεταδοθεί στους ανθρώπους μέσω ενδιάμεσων ειδών, αλλά απαιτούνται πιο συγκεκριμένες μελέτες.

Ο Δανός εμπειρογνώμονας Embarek, ο οποίος αξιολόγησε τις επιτόπιες μελέτες στο Γουχάν για να διερευνήσει την προέλευση του Kovid-19, ΚίναΔήλωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα διαρροής από εργαστήριο στο.

Ο Embarek υπενθύμισε ότι η μετάδοση του ιού μέσω κατεψυγμένων τροφίμων και εμπορίου προϊόντων είναι μεταξύ των δυνατοτήτων.

Η αντιπροσωπεία του ΠΟΥ πήγε για πρώτη φορά στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά έπρεπε να επιστρέψει αφού η κυβέρνηση του Πεκίνου προειδοποίησε ότι δεν είχαν ληφθεί έγκυρες θεωρήσεις.

Αργότερα, μια αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων και ερευνητών από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Αγγλία, τη Ρωσία, την Ολλανδία, το Κατάρ και το Βιετνάμ έφτασαν στην πόλη στις 14 Ιανουαρίου με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η αντιπροσωπεία, η οποία ήταν σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την άφιξή της στην πόλη, αντάλλαξε πληροφορίες με Κινέζους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια διαδικτυακών συναντήσεων.

Το Kovid-19 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά τροφίμων στο Γουχάν

Ο κόσμος συνδέεται με την επαρχία Hubey στην Κίνα στις 31 Δεκεμβρίου 2019, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του Kovid-19. Βουχάν Έγινε επίγνωση της εμφάνισης «μυστηριώδους αναπνευστικής ασθένειας άγνωστης προέλευσης» στον ΠΟΥ.

Η ασθένεια πρωτοεμφανίστηκε σε άτομα που επισκέφτηκαν την αγορά θαλασσινών στο Γουχάν και ο πρώτος ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο στις 17 Νοεμβρίου με το παράπονο «αναπνευστικής ασθένειας» του οποίου η αιτία ήταν άγνωστη.

Κατανοήθηκε ότι η ασθένεια που προκάλεσε φλεγμονή των πνευμόνων προκλήθηκε από έναν προηγουμένως άγνωστο τύπο κοροναϊού, ο οποίος προβλέπεται ότι είναι ένας μεταλλαγμένος βήτα κοροναϊός που βρέθηκε σε νυχτερίδες.

Η Κίνα απέρριψε τις εκκλήσεις για έρευνα

Η Κίνα απέρριψε προηγουμένως το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την προέλευση του ιού και επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές σε αυτήν τη χώρα, αφού η αυστραλιανή κυβέρνηση ζήτησε διεθνή έρευνα για τον ΠΟΥ τον Απρίλιο του 2020.

.Source